EUROLEAGUE

Τσόβιτς: "Δεν θέλουμε να πάρουμε το ρίσκο"

Τσόβιτς: "Δεν θέλουμε να πάρουμε το ρίσκο"

Ο Νεμπόισα Τσόβιτς τοποθετήθηκε για όσα έγιναν τις τελευταίες ώρες, με αφορμή την απόφαση του Ερυθρού Αστέρα να μην ταξιδέψει στην Ποντγκόριτσα λόγω των αναταραχών στο Μαυροβούνιο.

Η απόφαση του Ερυθρού Αστέρα να μην ταξιδέψει στην Ποντγκόριτσα για το ντέρμπι με την Μπούντουτσνοστ αποτελεί το θέμα της ημέρας στην ABA Liga. Οι ερυθρόλευκοι πήραν την πρωτοβουλία να μην μπουν στο αεροπλάνο με προορισμό την πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, κάνοντας λόγο για θέματα ασφαλείας που προκύπτουν εξαιτίας των κοινωνικοπολιτικών αναταραχών που επικρατούν στη χώρα.

Η διοίκηση της Μπούντουτσνοστ απάντησε μερικές ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης πως εγγυάται την ασφάλεια της σερβικής αποστολής, οι ερυθρόλευκοι έμειναν όμως αμετακίνητοι. Εν μέσω... χάους πληροφοριών και συζητήσεων για το συγκεκριμένο θέμα, ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα διοργάνωσε έκτακτη συνέντευξη τύπου το μεσημέρι στο Βελιγράδι.

Ο Νεμπόισα Τσόβιτς ήταν ξεκάθαρος: "Αναβάλαμε το ταξίδι για λόγους που είναι γνωστοί. Δεν θέλαμε να κλιμακώσουμε μια κατάσταση που ήδη υπάρχει στην Ποντγκόριτσα. Στείλαμε επιστολή στην ABA Liga, αλλά δεν πήραμε απάντηση. Ο GM της ομάδας ζήτησε να έρθει απάντηση σε αυτά που αναφέραμε, αλλά ούτε τότε προέκυψε κάποια κίνηση από την πλευρά της λίγκας. Το μόνο που πήραμε ήταν η τοποθέτηση της γραμματέως του προέδρου της ABA Liga ότι δεν υπήρχε κάποια κίνηση για το παιχνίδι" για να συνεχίσει:

"Κανείς δεν μας διέταξε να μην ταξιδέψουμε, από εμάς έγινε η εκτίμηση της κατάστασης. Δεν μπήκαμε στο αεροπλάνο γιατί δεν θέλαμε να πάρουμε αυτό το ρίσκο. Δεν μπορούμε να φτάσουμε στα άκρα ή να διακινδυνεύσουμε να πάθει κάποιος κάτι, για ένα παιχνίδι ή μία νίκη. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ένα παιχνίδι δεν μπορεί να αναβληθεί για μερικές ημέρες, αφού υπάρχουν ελεύθερες ημερομηνίες.

Για το γεγονός πως η Μπούντουτσνοστ ανακοίνωσε ότι εγγυάται την ασφάλεια της αποστολής του Ερυθρού Αστέρα, απάντησε πως "την τελευταία φορά που βρεθήκαμε στην Ποντγκόριτσα, είχαμε επίσης εγγυήσεις, αλλά όλοι θυμούνται τι έγινε", ενώ συνέχισε λέγοντας πως "δεν είναι στόχος μας να διαλυθεί η ABA Liga, ούτε είναι πρόθεσή μας να συμμετέχουμε σε ό,τι γίνεται στο Μαυροβούνιο".

Ενώ έκλεισε λέγοντας πως "δεν μπορώ να ξέρω αν θα χάσουμε το παιχνίδι στα χαρτιά ή τι θα γίνει από εκεί και πέρα. Θα δούμε... Στις 3 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένο το Διοικητικό Συμβούλιο της ABA Liga, πιστεύω πως θα συζητηθεί το θέμα και θα βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα".

Βάσει όσων έχουν γίνει γνωστά στη Σερβία, ο Ερυθρός Αστέρας αναμένεται να χάσει το παιχνίδι στα χαρτιά με την αιτιολογία της μη παρουσίας στο γήπεδο, ενώ θα περιμένει να μάθει ποιες θα είναι οι μετέπειτα τιμωρίες του για το συγκεκριμένο θέμα.

TAGS EUROLEAGUE ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ