EUROLEAGUE

Μπάικς: ''Βαλένθια, η καλύτερη επιλογή''

Μπάικς: ''Βαλένθια, η καλύτερη επιλογή''

Ο Ντουάιτ Μπάικς εξηγεί στο Euroleague Greece τους λόγους που προτίμησε τη Βαλένθια αντί του Ολυμπιακού, δηλώνει ανυπόμονος για την πρεμιέρα με τους Πειραιώτες κι αποκαλύπτει την περίπτωση που οι ''νυχτερίδες'' θα έχουν πρόβλημα.

Ο Αμερικανός γκαρντ απασχόλησε και τον Ολυμπιακό αυτό το καλοκαίρι, πριν καταλήξει στους πρωταθλητές του Eurocup -γιατί του έταξαν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Μαζί με τη Euroleague ξεκινά και η SuperBasketball, που θα κάνει τζάμπολ σήμερα στις 00.00. Παρουσιάζουν οι Μάνος Μίχαλος - Στέφανος Τριαντάφυλλος, σχολιάζουν οι Γιάννης Φιλέρης, Τάσος Μαγουλάς, Παντελής Διαμαντόπουλος, Νίκη Μπάκουλη και Γιάννης Ντεντόπουλος.

Στα 25 του, είναι σύζυγος, πτυχιούχος στις επικοινωνίες και πατέρας (μιας επτάχρονης κόρης κι ενός γιου, 5 μηνών). Βέβαια, η κύρια ιδιότητα είναι άλλη: αυτή του μπασκετμπολίστα. Πλέον ο Ντουάιτ Μπάικς ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στην Euroleague στην αποψινή (22:00) αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, στο κατάμεστο Pabellon Fuente de San Luis. Αυτό θα συνδυαστεί με την επιστροφή της Βαλένθια στη διοργάνωση έπειτα από 1.295 ημέρες και το 81-72 επί της Ρεάλ Μαδρίτης, στις 31 Μαρτίου 2011!

Ο Αμερικανός γκαρντ εξηγεί στο Euroleague Greece ότι η Βαλένθια θα στηριχτεί στην άμυνά της για να φτάσει πέρα από το TOP-16, παραδέχεται ότι ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς θα τον βελτιώσει ως παίκτη κι αποκαλύπτει τους λόγους που προτίμησε τις ''νυχτερίδες'' αντί του Ολυμπιακού.

- Την περσινή σεζόν η Βαλένθια είχε εξαιρετική παρουσία στην Liga Endesa, κατέκτησε το EuroCup κόντρα στην Ούνικς και προκρίθηκε στην Euroleague. Τι θα θεωρήσεις επιτυχία τη φετινή σεζόν με την ομάδα σου;
''Αυτή την περίοδο προσπαθούμε να φτάσουμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια. Προσωπικά, θέλω να κερδίσω όλους τους τίτλους που διεκδικώ! Δουλεύουμε σκληρά ώστε να ανταγωνιστούμε τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Νομίζω ότι έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για να το κάνουμε. Το μόνο που χρειάζεται είναι να προετοιμαστούμε και να έχουμε το μυαλό μας καθαρό για να το πετύχουμε''.

- Το καλοκαίρι η Βαλένθια έχασε τον Ντόλμαν και τον Λαφαγιέτ ωστόσο απέκτησε εσένα, τον Λόντσαρ, τον Βίβες και τον Χαρανγκόντι. Τι γίνεται με τη χημεία της ομάδας; Πόσο εύκολο είναι για τους νέους παίκτες να… μπουν στο παιχνίδι;
''Η αλήθεια είναι ότι προχωράμε μέρα με τη μέρα κι έχουμε κάνει τεράστια βήματα όσον αφορά τη χημεία της ομάδας. Είναι ακόμα νωρίς, δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση και μπορώ να πω ότι έχουμε βελτιωθεί πολύ. Έχουμε ένα καλό γκρουπ εδώ στη Βαλένθια, και πραγματικά νιώθουμε πολύ άνετα στα αποδυτήρια. Προσπαθούμε να βγάλουμε αυτήν την καλή χημεία στο παρκέ, δουλεύοντας σκληρά και απαιτώντας το μάξιμουμ από τους εαυτούς μας''.

- Η γνώμη σου για τον φετινό Ολυμπιακό;
''Σίγουρα είναι μια πολύ καλή ομάδα. Διαθέτει σπουδαίους παίκτες. Σπουδαίους και ικανούς παίκτες σε κάθε θέση. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να δώσουμε το μάξιμουμ αν θέλουμε να τους κερδίσουμε! Να βγούμε εκεί έξω και να παίξουμε σαν Βαλένθια! Πρέπει να παίξουμε δυνατά απέναντι στον Ολυμπιακό, να είμαστε καλοί στην άμυνα και να βγάλουμε ενέργεια και στις δυο πλευρές του γηπέδου''.

- Τι μπορεί να πετύχει η Βαλένθια φέτος στην Euroleague; Πως θα περιέγραφες την ομάδα σου;
''Νομίζω ότι έχουμε μια πολύ ταλαντούχα ομάδα, όπου όλοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Αν παίξουμε σαν ομάδα, αν παίξουμε ο ένας για τον άλλον, μπορούμε να πάμε πολύ μακριά. Έχουμε τα… εργαλεία για να πάμε πιο μακριά κι από το TOP-16 και να αποδείξουμε στους εαυτούς μας ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε σε αυτό το επίπεδο. Για να γίνει όμως αυτό, πρέπει να περάσουμε από την πρώτη φάση. Συμμετέχουμε σε ένα πολύ δύσκολο γκρουπ και πρέπει να παίξουμε εξαιρετικά σε κάθε παιχνίδι''.

Μπάικς: ''Βαλένθια, η καλύτερη επιλογή''

- Εν τέλει, τι κάνει τη Βαλένθια τόσο αποτελεσματική ομάδα;
''Η άμυνά μας. Πάντα παίζουμε ο ένας για τον άλλον. Αν ένας από εμάς κάνει ένα λάθος στην άμυνα, κάποιος άλλος θα τον βοηθήσει. Αυτό ακριβώς χρειαζόμαστε! Ξέρουμε ότι είμαστε μια ομάδα που στηρίζεται στην άμυνα, και η άμυνα μας σπρώχνει στην επίθεση. Αν παίζουμε καλά αμυντικά, συνήθως κάνουμε καλές επιθέσεις''.

- Η γνώμη σου για την άποψη του Σάτο μετά το ματς της πρεμιέρας στην ACB, ότι ''δεν έχουμε πρόβλημα στην επίθεση. Πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνά μας'';
''Όπως είπα και πριν, είμαστε μια ομάδα που στηρίζεται στην άμυνα. Έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν όμως αν δεν δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στην άμυνα, ειδικά σε μια δύσκολη διοργάνωση όπως η Euroleague, τότε θα έχουμε προβλήματα''.

- Το περασμένο καλοκαίρι ήσουν σε διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό. Μπορείς να μας πεις γιατί τελικά προτίμησες τη Βαλένθια; Μίλησες με τον κόουτς Περάσοβιτς πριν τελικά συμφωνήσεις;
''Νομίζω πως ήταν η καλύτερη επιλογή για μένα! Η ACB είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα ενώ η Euroleague σου δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσεις τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη. Υπάρχει μπόλικο ταλέντο στις δυο διοργανώσεις. Ξέρω ότι ο κόουτς Περάσοβις είναι απαιτητικός προπονητής, δουλεύει σκληρά και μπορεί να με βοηθήσει να βελτιωθώ''.

- Είσαι έτοιμος για το ντεμπούτο σου στην Euroleague;
''Είμαι πανέτοιμος! Ανυπομονώ για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Θέλω να βγω εκεί έξω, να παίξω σε ανταγωνιστικά παιχνίδια, με αυτή την απίστευτη ατμόσφαιρα στο γήπεδό μας! Σίγουρα θα έχει πλάκα, όμως μιλάμε για μπάσκετ! Είναι αυτό που κάνουμε, είναι η δουλειά μας. Θέλω να μπω στο γήπεδο και να απολαύσω την εμπειρία όμως δεν ξεχνώ τον σκοπό μου! Αυτός είναι να κερδίζω''.

Twitter @Giannis_Stavr

TAGS EUROLEAGUE ΒΑΛΕΝΘΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ