EUROLEAGUE

''Σκλάβος, ο Έλληνας μαχητής''

''Σκλάβος, ο Έλληνας μαχητής''

Η ACB θυμήθηκε το πέρασμα του Βαγγέλη Σκλάβου από τη Βαλένθια κι εξιστορεί μια απίστευτη ιστορία, όταν ο Έλληνας φόργουορντ έχασε τον πατέρα του κι εν συνεχεία πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του!

Μετά τη θητεία του στον Μίλωνα, το Ηράκλειο, τον Πανιώνιο και τον Ολυμπιακό, ο Βαγγέλης Σκλάβος συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στη Βαλένθια και να μετρήσει τις δυνάμεις του στο εξωτερικό για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Η ACB θυμήθηκε το πέρασμα του 37χρονου φόργουορντ της Δόξας Λευκάδας από τα ισπανικά παρκέ με τις ''νυχτερίδες'' και παραθέτει μια απίστευτη ιστορία, χαρακτηρίζοντας τον Σκλάβο ως ''Έλληνα μαχητή''.

''Τον Νοέμβριο του 2005, παραμονές της αναμέτρησης με την Τάου στη Fernando Buesa Arena, ο Βαγγέλης Σκλάβος έμαθε ότι ο πατέρας του έφυγε από τη ζωή. Εν συνεχεία, μετέβη στην Ελλάδα για να παραστεί στην κηδεία ωστόσο επέστρεψε εγκαίρως για τον αγώνα στη Βιτόρια. Μάλιστα, όχι μόνο πήρε χρόνο συμμετοχής αλλά ήταν ο MVP της Βαλένθια κόντρα στους Βάσκους! Τι έκανε; Πέτυχε τέσσερα συνεχόμενα τρίποντα στη δεύτερη περίοδο και ολοκλήρωσε τον αγώνα με 14 πόντους. Οι ''νυχτερίδες'' επικράτησαν με 81-91 ενώ οι 14 πόντοι που σημείωσε ο Βαγγέλης Σκλάβος ήταν η δεύτερη καλύτερη ατομική επίδοση της χρονιάς!

Ο έμπειρος φόργουορντ δεν ανανέωσε τη συνεργασία του με την Παμέσα Βαλένθια. Συνέχισε την καριέρα του στη Ρωσία κι, εν συνεχεία, στην Ιταλία. Το 2010 επαναπατρίστηκε για λογαριασμό του Πανελληνίου και της ΑΕΚ. Στα 37 του χρόνια, συνεχίζει το μπάσκετ στη Δόξα Λευκάδας. ''Έχω απίστευτες αναμνήσεις από τη θητεία μου στην Παμέσα! Η Βαλένθια είναι μια πανέμορφη πόλη και οι άνθρωποι εκεί είναι πολύ φιλικοί. Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ το ενυδρείο, ούτε το μεγάλο κτίριο της όπερας. Όσον αφορά τον σύλλογο, πρόκειται για ένα οργανωμένο σωματείο που κινείται σε απόλυτα επαγγελματικά πλαίσια''.

Ο ίδιος κλήθηκε να σχολιάσει την παρουσία του στην Ισπανία για λογαριασμό της Βαλένθια. ''Είμαι μαχητής στο παιχνίδι και πάντα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για την ομάδα μου''. Πλέον δηλώνει χαρούμενος για τον γάμο του και την 19 μηνών κορούλα του. Όσο για το αν θα συνεχίσει να παίζει καιρό, ο ίδιος αρκέστηκε να δηλώσει πως νιώθει υπέροχα''.

TAGS EUROLEAGUE ΒΑΛΕΝΘΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ