ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιασικεβίτσιους: "Ο Πασκουάλ είναι top top top ευρωπαίος προπονητής"

EUROLEAGUE / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μίλησε για τις απολύσεις των έξι προπονητών στην EuroLeague και στάθηκε ιδιαίτερα σε αυτή του Τσάβι Πασκουάλ, χαρακτηρίζοντας τον Ισπανό τον καλύτερο Ευρωπαίο προπονητή!

Η Ζάλγκιρις διέλυσε την Πριενάι 93-48 στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς για το λιθουανικό πρωτάθλημα, ωστόσο οι ατάκες που ξεστόμισε μετά τη λήξη ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους για τις απολύσεις των Τσάβι Πασκουάλ και Αλεξάνταρ Τζίκιτς, ήταν αυτές που έκλεψαν την παράσταση στο Κάουνας.

" Δεν ξέρω τι συμβαίνει εκεί πέρα (σ.σ. στον Παναθηναϊκό). Ίσως να μην ξέρουμε τα πάντα, αλλά κατά την άποψή μου ο Τσάβι Πασκουάλ είναι κορυφαίος προπονητής στην Ευρώπη", είπε αναφερόμενος στην απόλυση του Ισπανού συναδέλφου του ο "Σάρας", ο οποίος έχει παραδεχτεί στο παρελθόν ότι έχει επηρεαστεί ως προπονητής από τον Πασκουάλ.

Όσον αφορά, δε, τις έξι απολύσεις προπονητών μετά την συμπλήρωση του πρώτου γύρου στην EuroLeague, ο Λιθουανός είπε: " Έχει γίνει της μόδας τώρα. Τα πάντα συμβαίνουν πολύ γρήγορα. Θεωρώ ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει αυτή την EuroLeague. Δεν μπορούν να καταλάβουν πόσο σκληρή είναι για τις μικρότερες ομάδες. Απολύθηκαν 6 προπονητές από τους 16. Είναι τρελό και δείχνει έλλειψη σεβασμού.

Σοκαριστήκαμε με την απόλυση του Τζίκιτς. Αυτός ο άνθρωπος έκανε πέρυσι ένα επίτευγμα που δεν είχε επαναληφθεί ποτέ ξανά στην ιστορία της συγκεκριμένης ομάδας. Και τώρα τον απέλυσαν έπειτα από 2-3 μήνες. Αυτό δείχνει πόσο… απάνθρωπο είναι αυτό το επάγγελμα".

Για την ιστορία, μέχρι στιγμής έχουν απολυθεί οι Πέδρο Μαρτίνεθ (Μπασκόνια), Νέβεν Σπάχια (Μακάμπι), Σάλβα Μαλντονάδο (Γκραν Κανάρια), Αχμέτ Τσακί (Νταρουσάφακα), Αλεξάνταρ Τζίκιτς (Μπουντούτσνοστ) και Τσάβι Πασκουάλ (Παναθηναϊκό).

ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΓΚΡΙΓΚΟΝΙΣ!

Παρεμπιπτόντως, ο Γιασικεβίτσιους δεν θέλησε να σχολιάσει το νέο τραυματισμό στη Ζάλγκιρις, καθώς μετά τους Βέστερμαν, Γιανκούνας, Καβαλιάουσκας, Γουόλτερς είδε και τον Μάριους Γκριγκόνις να τραυματίζεται (στους προσαγωγούς) στον χθεσινό αγώνα με την Πριενάι. Ο διεθνής σμολ φόργουορντ θεωρείται προς το παρόν αμφίβολος για το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ στις 4 Ιανουαρίου.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ