ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιασικεβίτσιους: "Ήμουν τυχερός με Πασκουάλ και Ομπράντοβιτς"

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Εξαιρετικός προπονητής σε νεαρή ηλικία, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν ξεχνά τους δύο ανθρώπους που τον βοήθησαν να κάνει τη μετάβαση. Δείτε τι είπε για τους Τσάβι Πασκουάλ - Ζέλικο Ομπράντοβιτς (VIDEO).

Στα 42 του, μόλις τέσσερα χρόνια μετά το φινάλε της μπασκετική του καριέρας, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είναι ήδη ένας από τους κορυφαίους προπονητές της Ευρώπης. Αναγέννησε τη Ζάλγκιρις, ζει στο Κάουνας και δουλεύει με στόχο να συμμετάσχει η ομάδα του στο Final Four της Βιτόρια, ίσως έχει στην άκρη του μυαλού του τη Μπαρτσελόνα, το ΝΒΑ, το επόμενο βήμα του δηλαδή, προς το παρόν όμως βγάζει το καπέλο στους δύο τεχνικούς που τον βοήθησαν να κάνει τη μετάβαση από τα αθλητικά του παίκτη στα πολιτικά του head coach.

" Όταν η καριέρα σου αρχίζει να φτάνει προς το τέλος της, αρχίζεις σιγά σιγά να διαβάζεις και ήμουν πολύ τυχερός γιατί στα δύο-τρία τελευταία μου χρόνια, είχα προπονητές τον Τσάβι Πασκουάλ και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς" εξήγησε στην κάμερα της EuroLeague και συνέχισ: "Είχα ήδη αρχίσει να ενδιαφέρομαι για το επάγγελμα, με αποτέλεσμα να αρχίσω να ψάχνω απαντήσεις. Γιατί κάνουν αυτό; Γιατί κάνουν εκείνο; Προσπάθησα να μάθω μερικά πράγματα, άλλωστε και σαν παίκτης προετοιμαζόμουν για τον εκάστοτε αντίπαλό μου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ