EUROLEAGUE

Γιασικεβίτσιους: "Ο Ζντοβτς επηρέασε την καριέρα μου"

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μίλησε στο "RTV Slo" για τον Λούκα Ντόντσιτς και τις συγκρίσεις με τον Ντράζεν Πέτροβιτς, ενώ στάθηκε στον τρόπο με τον οποίο ο Γιούρι Ζντοβτς επηρέασε την αγωνιστική του καριέρα.

Επί τη ευκαιρία της συμμετοχής του στο φιλικό παιχνίδι που διοργανώνουν ο Σάνι Μπετσίροβιτς με τον Μπόστιαν Νάχμπαρ, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μίλησε στο " RTV Slo " για όσα πέρασε στη Λιουμπλιάνα στα πρώτα επαγγελματικά βήματά του (το 1999-'00), αλλά και αυτά που κρατάει από την σπουδαία καριέρα που έκανε εντός παρκέ.

Ο προπονητής της Ζάλγκιρις δεν θα μπορούσε βέβαια να μην αναφερθεί στην σπουδαία περσινή σεζόν, που βρήκε τους "πράσινους" στο Final Four μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες: " Είμαστε περήφανοι για όσα πετύχαμε πέρσι. Είμαστε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι, αλλά τώρα βρισκόμαστε στο παρόν. Το παρελθόν δεν έχει σημασία αυτή την στιγμή, πρέπει να πάμε παρακάτω. Αυτές τις ημέρες ξεκινάμε την προετοιμασία μας, κάνουμε μια νέα αρχή. Έχουμε μπροστά μια νέα πρόκληση".

Από εκεί και πέρα, το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης αφορούσε στο παρελθόν του και τις εικόνες που κρατάει πιο έντονα μέσα του. Παρεμπιπτόντως, δεν παρέλειψε να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον Γιούρι Ζντοβτς, με τον οποίο συνυπήρξε στην Ολίμπια Λιουμπλιάνας. Κι όπως εξήγησε " ήταν ένας από τους αγαπημένους συμπαίκτες μου. Ήταν κάτι σαν την αντίθεσή μου. Ήταν πιο ήρεμος, αλλά είχε τόσο μεγάλη επιρροή στην ομάδα, γιατί ήταν έντονη προσωπικότητα. Είχε μεγάλη εμπειρία, έμαθα πολλά από αυτόν για τη συνέχεια της καριέρας μου", για να προσθέσει:

" Με βοήθησε πάρα πολύ, με ηρεμούσε ως ένα βαθμό, αλλά την ίδια ώρα με ενθάρρυνε και μου εξηγούσε. Είχε μεγάλη επιρροή πάνω μου".

Ο άλλοτε προπονητής της ΑΕΚ αποτελεί τον άνθρωπο που έκανε τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να... εντρυφήσει στα πεπραγμένα του Ντράζεν Πέτροβιτς, όπως αποκάλυψε ο ίδιος: " Είδα τις περισσότερες κασέτες με τα παιχνίδια του Ντράζεν στη Λιουμπλιάνα, γιατί ο Γιούρι είχε ένα κάρο κασέτες στο σπίτι του. Πήγαινα στο σπίτι του και καθόμασταν και βλέπαμε τους αγώνες με μεγάλη προσοχή. Τότε δεν υπήρχε το Youtube, ή κάτι αντίστοιχο. Γι αυτό λέω ότι ο Γιούρι με βοήθησε τόσο ως παίκτη. Ήταν κάτι αξέχαστο, γιατί έβλεπα τι έκανε στο παρελθόν ένας τόσο σπουδαίος παίκτης".

Από την στιγμή που η κουβέντα πήγε λοιπόν στον Ντράζεν Πέτροβιτς, δεν θα μπορούσε να μην τεθεί θέμα σύγκρισης με το παιδί - θαύμα της Σλοβενίας, τον Λούκα Ντόντσιτς. Ο "Σάρας" σημείωσε πως " θα μπορούσαμε να τους συγκρίνουμε ως ένα βαθμό. Ο Ντράζεν βέβαια ήταν πιο συνεπής σουτέρ. Μιλάμε για δύο διαφορετικές περιόδους, αλλά κι οι δύο ξεχώριζαν για το ταλέντο και την ποιότητά τους. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί η καριέρα του Λούκα, από την στιγμή που πήγε στο ΝΒΑ".

Όσο για το γεγονός πως ο πρώην παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζεται εν μέρει με απαξιωτικό τρόπο από τους άλλους παίκτες που μεταπήδησαν φέτος στο ΝΒΑ από το NCAA, απάντησε πως " αυτά τα παιδιά που έρχονται από τα κολέγια δεν έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλάνε όταν αναφέρονται στον Λούκα, ή τι μπορεί να κάνει αυτό το παιδί".

Ενώ κατέληξε εξηγώντας πως " ο Λούκα έχει ό,τι χρειάζεται για να κάνει σπουδαία καριέρα. Δεν υπάρχει αμφιβολία επ' αυτού, όπως επίσης ότι κι άλλοι στο παρελθόν με αντίστοιχο υπόβαθρο δεν κατάφεραν να δικαιώσουν τις προσδοκίες. Η συνέπεια και η συνέχεια είναι αυτή που ξεχωρίζει τους παίκτες μεταξύ τους. Από εκεί και πέρα, ο τρόπος με τον οποίο "διαβάζει" το παιχνίδι είναι κάτι ιδιαίτερο, εκτός πραγματικότητας με βάση την ηλικία του. Αντιλαμβάνεται πράγματα που δεν μπορούν να διδαχθούν ή πράγματα που δεν μπορούν να κάνουν ούτε οι βετεράνοι του αθλήματος".

TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ