EUROLEAGUE

Μοτεγιούνας για τη συνέχεια της EuroLeague: "Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης"

Μοτεγιούνας για τη συνέχεια της EuroLeague: "Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης"
BC ZALGIRIS KAUNAS / TWITTER

Ο GM της Ζάλγκιρις, Παούλιους Μοτεγιούνας, τόνισε πως η EuroLeague δε θα βιαστεί να ολοκληρώσει τη σεζόν. Ενδεχόμενο μείωσης του μπάτζετ κατά το 1/3 για τους πράσινους τη νέα σεζόν.

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης των ομάδων της EuroLeague και την ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής, έγιναν και οι πρώτες δηλώσεις για όσα συζητήθηκαν. Ο GM της Ζαλγκίρις Παούλιους Μοτεγιούνας μιλώντας στο 15min της Λιθουανίας, αναφέρθηκε στην πρόσθεση που υπάρχει στη EuroLeague, λέγοντας:

"Από την στιγμή που αναβλήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αυξήθηκαν οι επιλογές μας. Πλέον έχουμε περισσότερο χρόνο. Δεν υπάρχει λόγος για βιασύνη προκειμένου να τελειώσουμε τη σεζόν. Είναι λογικό πως όλοι θέλουν να τελειώσουν αυτό που άρχισε φέτος. Η συντριπτική πλειοψηφία ήθελε να συνεχιστεί η σεζόν. Δεν θέλω να σχολιάσω περισσότερα πάνω στην απόφαση που πάρθηκε".

Ο Μοτεγιούνας ρωτήθηκε και αν το σκεπτικό περιλαμβάνει το σενάριο που υπάρχει και στο ΝΒΑ, δηλαδή να τραβήξει μέχρι αργά το καλοκαίρι απαντώντας: "Δεν μιλήσαμε για τον Αύγουστο, είναι σημαντικό ό,τι γίνει να μην επηρεάσει -σε επίπεδο χρόνου- την επόμενη σεζόν. Ναι, θεωρητικά η επόμενη χρονιά θα μπορούσε να ξεκινήσει λίγο πιο αργά, αλλά μετά θα υπάρχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που θα έχουν προτεραιότητα".

Για το γεγονός πως δήλωσε τις προηγούμενες μέρες στο LRT ότι το μπάτζετ της επόμενης σεζόν μπορεί μειωθεί κατά το 1/3 λόγω της κατάστασης υποστήριξε πως "είμαστε σε μια κατάσταση πολύ περίεργη, σε ό,τι αφορά στο μέλλον. Όλα εξαρτώνται από την κατάσταση της αγοράς. Θα μικρύνει ή όχι, τι θα γίνει με τα συμβόλαια; Πώς θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις και πώς θα αντιδράσουν όλοι; Είναι δύσκολο να προβλέψεις αυτές τις καταστάσεις. Αυτό που δεν θα αλλάξει είναι ότι θα έχουμε ένα από τα πιο χαμηλά μπάτζετ της EuroLeague, αυτό παραμένει σαφές".

Photo Credits: BC Zalgiris Kaunas / Twitter

TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ