EUROLEAGUE

Βαστούρια: "Θα κάνω ό,τι μπορώ για να κερδίζουμε"

Ο Στιβ Βαστούρια της Ζάλγκιρις Κάουνας
Ο Στιβ Βαστούρια της Ζάλγκιρις Κάουνας

Ο Στιβ Βαστούρια έπιασε δουλειά με τη φανέλα της Ζάλγκιρις και μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις.

Ο Στιβ Βαστούρια ήταν η πρώτη μεταγραφή που έκανε το φετινό καλοκαίρι η Ζάλγκιρις, πριν ακόμη υπάρξει αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Πιστοί στο πλάνο της ανάπτυξης και εξέλιξης αθλητών που προέρχονται από υποδεέστερες ομάδες ( ο 25χρονος γκαρντ/φόργουορντ ήταν στη "λίστα του καλοκαιριού" του Στέφανου Μακρή), στο Κάουνας πήραν την απόφαση να του δώσουν την ευκαιρία.

Κι εκείνος θέλει να τους δικαιώσει και να φτιάξει το όνομά του, όπως έχουν κάνει τόσοι και τόσοι προκάτοχοί του εδώ και μια τετραετία. "Από την στιγμή που έφτασα στην Ευρώπη, έμαθα για τη Ζάλγκιρις. Έχουν περάσει σπουδαίοι παίκτες από εδώ, κι όταν έπαιζα στο εξωτερικό έβλεπα παιχνίδια της EuroLeague και είχα εικόνα για τον σύλλογο. Χαίρομαι που πλέον είμαι κομμάτι της Ζάλγκιρις και θα έχω τη δυνατότητα να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο" εξήγησε ο Στιβ Βαστούρια μιλώντας στην κάμερα της Ζάλγκιρις, πριν προσθέσει πως "είμαι πλέον στο υψηλότερο επίπεδο, θα είναι μια σπουδαία πρόκληση και θέλω καθημερινά να μαθαίνω νέα πράγματα. Βασικός στόχος είναι να κερδίζουμε, ήρθα για να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να βοηθήσω σε αυτό".

Για να μπει στο παρκέ με τους νέους του συμπαίκτες βέβαια, χρειάστηκε να μείνει για δύο εβδομάδες σε καραντίνα. "Είμαι χαρούμενος που τελείωσε η καραντίνα. Για δύο βδομάδες ήμουν κλεισμένος στο ξενοδοχείο. Το καλό είναι ότι εκεί ήταν κι άλλα παιδιά, όπως ο Όγκουστιν Ρούμπιτ, τον οποίο γνωρίζω από το κολέγιο, και ο Τόμας Γουόκαπ. Χαίρομαι που επιτέλους μπορούμε να μπούμε στο γήπεδο και να ξεκινήσουμε τη δουλειά. Δύο εβδομάδες να μην κάνεις κάτι, είναι πολλές" δήλωσε χαρακτηριστικά, για να ερωτηθεί εν συνεχεία τι ήταν αυτό που έκανε πρώτο μόλις ολοκληρώθηκε η καραντίνα του:

"Πήγα μια βόλτα, για να δω την πόλη. Στην καραντίνα κοιτούσα για σπίτι, τι να διαλέξω. Οπότε χρειαζόταν τώρα να περπατήσω λίγο την πόλη για να δω τις περιοχές".

Τέλος, αναφορικά με τον Μάρτιν Σίλερ είπε πως "έχουμε κάνει μόνο μια προπόνηση μαζί. Ανυπομονώ να μάθω από αυτόν γιατί είναι προφανές πως έχω πολλά να μάθω από αυτόν".

TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ