EUROLEAGUE

Ζάλγκιρις: Ο Γιαφτόκας ξεχώρισε Λεκαβίτσιους - ΛεΝτέι

BASKET LEAGUE / ΡΕΘΥΜΝΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΡΕΘΥΜΝΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ρομπέρτας Γιαφτόκας μίλησε για τις μεταγραφικές κινήσεις της Ζάλγκιρις, ξεχωρίζοντας την επιστροφή του Λούκας Λεκαβίτσιους και την προσθήκη του Ζακ ΛεΝτέι. Τι είπε για τον προϋπολογισμό της λιθουανικής ομάδας.

Η Ζάλγκιρις υποχρεώθηκε για ακόμη ένα καλοκαίρι να προβεί σε σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ της. Οι διαδοχικές επιτυχίες στην EuroLeague, η εξαιρετική εικόνα στο παρκέ και η δυνατότητα να εξελίσσει σημαντικά τους παίκτες της, την έχουν μετατρέψει σε... αγαπημένη επιλογή των "μεγάλων πορτοφολιών" της Ευρώπης.

Η Μπαρτσελόνα πήρε τον Μπράντον Ντέιβις, η Φενέρμπαχτσε στράφηκε στον Λέο Βέστερμαν για το "1", η Αρμάνι Μιλάνο εμπιστεύθηκε τον Άαρον Γουάιτ και η Μακάμπι Τελ Αβίβ ενισχύθηκε με τον Νέιτ Γουόλτερς. Βασικά στελέχη όλοι τους κατά την περσινή σεζόν, με σημαντικό ρόλο και σπουδαία προσφορά.

Η λιθουανική ομάδα συνεχίζει να αποδεικνύει πως δεν χρειάζεται να βρίσκεται ο προϋπολογισμός στα ύψη για να είσαι ανταγωνιστικός, με τον Ρομπέρτας Γιαφτόκας να ενημερώνει το 15min πως οι πράσινοι δεν προχώρησαν σε αύξηση των χρημάτων που διέθεσαν στην αγορά. Το μπάτζετ τους παραμένει κοντά στα 10.7 εκατομμύρια ευρώ, ποσό ίδιο με το περσινό.

Όταν ρωτήθηκε για τη σημαντικότερη μεταγραφή, απάντησε πως " δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω κάποιον, αλλά η επιστροφή του Λούκας Λεκαβίτσιους είναι πολύ σημαντική για εμάς. Επίσης, ο Ζακ ΛεΝτέι έχει ήδη αποδείξει στα φιλικά ότι θα είναι μια σημαντική λύση κάτω από το καλάθι. Ο Μαρτίνας Γκέμπεν βελτιώθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια, θα μας βοηθήσει φέτος ".

Για να σημειώσει πως " από πλευρά διαπραγμάτευσης πάντως, η πιο δύσκολη μεταγραφή ήταν αυτή του Τζοκ Λαντέιλ. Ήταν πολύ απαιτητική μέχρι να προκύψει συμφωνία, κυρίως λόγω της διάρκειας που είχαν οι διαπραγματεύσεις με την Παρτίζαν".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ