EUROLEAGUE

Ζάλγκιρις: Τέλος οι μεταγραφές

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ  / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ρομπέρτας Γιαφτόκας μίλησε για τη νέα εποχή που ξεκινάει στη Ζάλγκιρις, μετά την αποχώρηση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ενώ εξήγησε πως ολοκληρώθηκαν οι μεταγραφές για φέτος.

Ο Μάρτιν Σίλερ είναι ο άνθρωπος που θα έχει τη δύσκολη αποστολή της διαδοχής του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στον πάγκο της Ζάλγκιρις. Οι πράσινοι του Κάουνας μπαίνουν σε μία νέα εποχή, αλλάζοντας σημαντικά τόσο στον πάγκο τους όσο και στο έμψυχο δυναμικό τους, όντες κι αυτοί χτυπημένοι από τις οικονομικές συνέπειες που επέφερε ο κορονοϊός (σ.σ.: η Ζάλγκιρις είναι η πρώτη ομάδα σε εισιτήρια στην EuroLeague την τελευταία διετία).

Ο Τζοκ Λάνταλ ήταν ο τελευταίος που αποχώρησε από τη Zalgirio Arena, στοχεύοντας για ένα συμβόλαιο στο ΝΒΑ, πλην όμως δεν πρόκειται να αντικατασταθεί από άλλον ψηλό. Αυτό τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο 15min ο Αθλητικός Διευθυντής της Ζάλγκιρις, Ρομπέρτας Γιαφτόκας.

" Τέλος οι μεταγραφές" εξήγησε και πρόσθεσε πως " ο προπονητής δεν έχει έρθει ακόμη εδώ, μόλις προσγειωθεί και δουλέψει μερικές ημέρες όλα θα είναι πιο ξεκάθαρα για το ρόστερ. Έχουμε δεκαέξι (16) συμβόλαια αυτή την στιγμή, αλλά δεν θα μείνουν όλοι στην ομάδα -ο προπονητής θα αποφασίσει ποιος ή ποιοι θα αποχωρήσουν".

Σε ερώτηση που του έγινε για τη δυναμική του ρόστερ που έχει διαμορφωθεί κι αν πιστεύει ότι η φετινή ομάδα θα είναι -στα χαρτιά τουλάχιστον- πιο δυνατή από την περσινή, απάντησε πως "δεν θέλω να κάνω συγκρίσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες. Άλλαξαν πολλά, με πρώτο και κυριότερο το προπονητικό επιτελείο. Θα αλλάξουμε τρόπο παιχνιδιού. Πολλά θα εξαρτηθούν από το πώς θα δουλέψει με τους παίκτες και το πώς αυτοί θα μπουν στη φιλοσοφία του. Έχω όμως μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα. Στα χαρτιά, το ρόστερ φαίνεται γεμάτο και δυνατό. Πιστεύω πως τουλάχιστον στα χαρτιά, δεν έχουμε χειρότερο υλικό από πέρσι. Είμαστε είτε στο ίδιο επίπεδο είτε λίγο καλύτεροι".

Δείτε πώς διαμορφώθηκε το depth chart της Ζάλγκιρις εν όψει της νέας σεζόν:

PG: Τόμας Γουόκαπ, Λούκας Λεκαβίτσιους, Ρόκας Γιοκουμπάιτις.

SG: Μάριους Γκριγκόνις, Αρτούρας Μιλάκνις, Καρόλις Λουκοσιούνας.

SF: Στιβ Βαστούρια, Πατρίτσιο Γκαρίνο, Τόμας Ντίμσα.

PF: Νάιτζελ Χέιζ, Όγκουστιν Ρούμπιτ.

C: Ζοφρί Λοβέρν, Μαρτίνας Γκέμπεν, Μάρεκ Μπλάζεβιτς.

TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ