EUROLEAGUE

Ερυθρός Αστέρας - Βαλένθια 76-63

Ερυθρός Αστέρας - Βαλένθια 76-63

Η δεύτερη νίκη για τον Ερυθρό Αστέρα είναι γεγονός, καθώς επιβλήθηκε εντός έδρας με 76-63 της Βαλένθια επιβάλλοντας από την αρχή του αγώνα το ρυθμό του. Χωρίς νίκη έμειναν οι Ισπανοί.

Πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό 76-63 επικράτησε ο Ερυθρός Αστέρας της Βαλένθια. Οι Σέρβοι όντας επιβλητικοί από την αρχή του παιχνιδιού κατάφεραν να δείξουν από το ξεκίνημα τις προθέσεις τους. Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 16 πόντους, 9 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Με σύμμαχο ως συνήθως τον κόσμο ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ερυθρός Αστέρας, ο οποίος προσπάθησε άλλοτε με τον Ουίλιαμς κι άλλοτε παιρνόντας τη μπάλα στο ζωγραφιστό να αιφνιδιάσει τους Ισπανούς. Οι παίκτες της Βαλένθια περίμεναν ένα τέτοιο δυναμικό ξεκίνημα από τους γηπεδούχους κι όντας σωστά προετοιμασμένοι κατάφεραν να βρίσκονται συνεχώς σε απόσταση αναπνοής (11-8 στο 4'). Ένα επιθετικό ξέσπασμα του Γιάκα Μπλάζιτς σε συνδυασμό με την πλήρη υπεροχή των "ερυθρολεύκων" στους αιθέρες και στα ριμπάουντ έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να τρέξουν ένα επιμέρους 8-2 μετατρέποντας το 13-10 (στο 6') σε 21-12 (στο 8').Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους Ισπανούς να μειώνουν σε 21-16 (στο 10').

Οι Σέρβοι είχαν βρει πλέον το αδύναμο σημείο και από το ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου προσπαθούσαν να χτυπήσουν τους αντιπάλους τους κοντά στα καλάθια (25-18 στο 12'). Με τους Μαριάνοβιτς, Ντάνγκουμπιτς και Ζίρμπες να επιβάλονται μέσα στη ρακέτα οι παίκετς του Ράντονιτς κατάφερε να ξεφύγουν ακόμα και με 11 πόντους (29-18 στο 14'). Τη λύση στην ισπανική φροντ λάιν ήρθε να δώσει ο δυναμικός Σέρχι Λίστσκουκ, ο οποίος μάζεψε λίγο την κατάσταση στους αιθέρες κι έδωσε την ευκαιρία στους συμπαίκτες του να τρέξουν ένα σερί 5-0 μειώνοντας έπειτα από ώρα σε 31-23 (στο 18'). Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε τελικά με το σκορ στο 39-26.

Ξέσπασμα και... εκτόξευση

Με το... πόδι πατημένο στο γκάζι και με στόχο να μην αφήσει κανένα περιθώρια στη Βαλένθια για να επιστρέψει ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο Ερυθρός Αστέρας. Με την άμυνα να σφίγγει ακόμα περισσότερο, τον Ουίλιαμς να... σπάει την μονοτονία των ψηλών και αναζητώντας να τρέξει στο ανοικτό γήπεδο οι "ερυθρόελυκοι" έτρεξαν ένα επιμέρους 12-4 εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +21 (51-30 στο 23'). Με τη διαφορά να φτάνει ακόμα και στο +25 οι γηπεδούχοι είχαν βάλει γερά θεμέλια για τη νίκη και πλέον η ψυχολογία των παικτών του Περάσοβιτς είχε φτάσει στο ναδίρ (65-40 στο 29'). Το τέταρτο δεκάλεπτο είχε πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα και το μόνο που απέμενε ήταν να φανεί η διαφορά με την οποία θα επικρατούσε ο Ερυθρός Αστέρας. Οι Σέρβοι χαλάρωσαν για λίγο την άμυνα τους και προσπάθησαν να κρατήσουν δυνάμεις χωρίς ωστόσο να αφήσουν περιθώρια για να αμφισβητήσει κανείς την κυριαρχία τους. Τελικά ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 76-63.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ