EUROLEAGUE

Γαλατάσαραϊ - Βαλένθια 71-64

Γαλατάσαραϊ - Βαλένθια 71-64

Αν και στο τέλος έπαιξε με την φωτιά η Γαλατάσαραϊ κατάφερε να κερδίσει με 71-64 την Βαλένθια και να πανηγυρίσει την πρώτη της φετινή νίκη στη διοργάνωση. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Κάρλος Αρόγιο

Με ένα φοβερό πρώτο ημίχρονο η Γαλατάσαραϊ κατάφερε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το νωθρό ξεκίνημα της Βαλένθια κι έτσι έφτασε στη νίκη επί των Ισπανών με 71-64. Οι παίκτες του Περάσοβιτς μπορεί να βρέθηκαν πίσω ακόμα και με 28 πόντους (47-19), όμως στο δεύτερο ημίχρονο επέστρεψαν κι αν είχαν λίγο παραπάνω χρόνο θα μπορούσαν να έχουν κερδίσει το παιχνίδι. Ο Κάρλος Αρόγιο με 16 πόντους και ο Ζόραν Έρτσεγκ με 12 ήταν κορυφαίοι για τους νικητές, ενώ για τους φιλοξενούμενους ο Λουκ Χαρανγκόντι είχε 16 με 7 ριμπάουντ.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Με την Βαλένθια να απειλεί αποκλειστικά από τα 6,75μ. (6 προσπάθειες για 3 και καμία για 2) ξεκίνησε ο αγώνας. Οι Ισπανοί με δύο τρίποντα από τους Ρίμπας και Χαρανγκόντι απαντούσαν στον επιθετικό πλουραλισμό που είχαν να παρατάξουν οι γηπεδούχοι (6-6 στο 4'). Με το σκορ να είναι συνεχώς σε απόσταση αναπνοής η Γαλατάσαραϊ προσπάθησε να "χτυπήσει" την αντίπαλο της από τις θέσεις των φόργουορντ κάτι που είχε αποτελέσματα. Οι Μίτσοβ, Έρτσεγκ και Πότσιους "πλήγωσαν" την άμυνα της Βαλένθια και οδήγησαν την ομάδα τους σε ένα σερί 10-0 με το οποίο το 8-10 μετατράπηκε σε 18-10 (στο 8'). Με την ισπανική άμυνα να έχει αποσυντονιστεί πλήρως το ξέσπασμα των γηπεδούχων δεν τελείωσε εκεί κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η πρώτη περίοδος να ολοκληρωθεί με το σκορ στο 25-12 (στο 10').

Τα τραγικά ποσοστά της Βαλένθια (2/12 τρίποντα με 16% και 3/9 δίποντα με 33%) σε συνδυασμό με την αδύναμη άμυνα συνεχίστηκαν και στο δεύτερο δεκάλεπτο κάτι που έδωσε την ευκαιρία στους Τούρκους να ανοίξουν ακόμα περισσότερο τα επίπεδα της διαφοράς (31-12 στο 13'). Με επιθετική πολυφωνία κι όλους τους παίκτες να δείχνουν έτοιμοι να φορτώσουν το ισπανικό καλάθι με πόντους, ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς έψαχνε μάταια για απαντήσεις κι έτσι η διαφορά δεν άργησε να φτάσει στους 24 (38-14 στο 15'). Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 47-24 και τους Τούρκους μέσα σε δέκα λεπτά αγώνα να έχουν τρέξει ένα επιμέρους 22-12!

Ισπανική αντεπίθεση

Επιμένοντας στα τρίποντα κοιτώντας παράλληλα και το inside game ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο η Βαλένθια, η οποία με τους Μπάικς και Βαν Ρόσομ να βρίσκουν στόχο από τα 6,75μ. μείωσε σε 52-36 (στο 25'). Οι παίκτες του Περάσοβιτς είχαν δώσει πλέον βάρος στην άμυνα κι από εκεί έπαιρναν ώθηση στην επίθεση κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι Ισπανοί στο κλείσιμο του τρίτου δεκαλέπτου να έχουν μειώσει σε 62-50 (στο 30').

Η αντεπίθεση των φιλοξενούμενων δεν σταμάτησε εκεί και μπαίνοντας δυναμικά στην τελευταία περίοδο κατάφεραν να μειώσουν στους 9 (64-55 στο 33') ασκώντας ψυχολογική πίεση στους γηπεδούχους που είδαν μία διαφορά 28 πόντων (47-19) να πέφτει σε μονοψήφια επίπεδα. Το παιχνίδι είχε πάρει πλέον "φωτιά" κι οι Ισπανοί με μπροστάρηδες τους Μπάικς, Χαραγκόντι και Βαν Ρόσομ προσπαθούσαν να αντισταθμίσουν τα μεγάλα σουτ που έπαιρνε και έφερνε εις πέρας ο Αρόγιο (69-58 στο 36'). Με τη μπάλα να "καίει" και τον αγώνα να έχει πάρει μία άγρια ομορφιά η Βαλένθια έδειχνε να χωλαίνει στον τομέα των ριμπάουντ κάτι που έδινε δεύτερες ευκαιρίες και πολύτιμο χρόνο στους γηπεδούχους (69-62 στο 38'). Οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο λεπτό με το σκορ στο 69-64. Στα 36 δευτερόλεπτα ο Έρτσεγκ αστόχησε σε προσπάθεια για τρεις, όμως ο Μίτσοβ πήρε το ριμπάουντ και στη συνέχεια αστόχησε σε προσπάθεια για δύο. Η Βαλένθια δεν ήθελε να κάνει φάουλ, καθώς είχε συμβιβαστεί με την ήττα και ενδιαφέρθηκε μόνο για τη τελική διαφορά κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το παιχνίδι να λήξει με το σκορ στο 71-64.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ