EUROLEAGUE

"Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι"

"Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι"
INTIME SPORTS

Βαλένθια και Λαμποράλ Κούτσα αναμετρώνται το βράδυ της Παρασκευής σε ένα ένα παιχνίδι που θα κρίνει τη πορεία της ομάδας του Βελιμίρ Περάσοβιτς. Διαβάστε τις δηλώσεις των προπονητών.

Τη πρώτη της νίκη στη Euroleague αναζητά η Βαλένθια, η οποία αντιμετωπίζει την Λαμποράλ Κούτσα το βράδυ της Παρασκευής (7/11, 21:45) στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής. Το συγκρότημα του Βελιμίρ Περάσοβιτς μετά από τρεις σερί ήττες -από τον Ολυμπιακό, την Γαλατασαράι και τον Ερυθρό Αστέρα- θέλει οπωσδήποτε το θετικό αποτέλεσμα για να μπει γερά στο κόλπο της πρόκρισης. Από την άλλη η Λαμποράλ θέλει να συνεχίσει τις θετικές εμφανίσεις μετά και από την νίκη της απέναντι στη Γαλατασαράι την προηγούμενη αγωνιστική.

"Χρειαζόμαστε τη νίκη"

"Με την κάθε εβδομάδα που περνάει,χρειαζόμαστε τη νίκη όλο και πιο πολύ, ειδικά όταν παίζουμε στην έδρα μας. Γνωρίζουμε πως αν χάσουμε απέναντι στη Λαμποράλ θα είναι δύσκολο να πάμε στο Top 16. Είναι σημειωμένο με κόκκινο στα ημερολόγια μας ως η πρώτη νίκη που πρέπει να πάρουμε. Το άγχος δεν είναι καλό, μπορείς πάντα να έχεις μία κακή μέρα απέναντι σε μια καλή ομάδα, οπότε θα δούμε πως θα το χειριστούμε αυτό. Η Λαμποράλ Κούτσα παίζει πάντα με αμεσότητα, επιτίθεται γρήγορα με μικρή κατοχή στη μπάλα και ποιότητα. Είχαν ορατή πρόοδο. Προσπαθούν να τρέχουν όλη την ώρα και και συμμετέχουν στο παιχνίδι όλοι οι παίκτες της. Έχουν αλλάξει κάποιους παίκτες και είναι πολύ διαφορετική από την αρχή της σεζόν. Παίζουν καλύτερα βδομάδα με τη βδομάδα", ήταν τα λόγια του Βελιμίρ Περάσοβιτς.

Από πλευράς παικτών ο Πάου Ρίμπας δήλωσε: "Χρειαζόμαστε μία νίκη, δεν έχει σημασία πως. Κανείς δεν έχει αμφιβολίες και δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Εάν θέλουμε να έχουμε ευκαιρίες να φτάσουμε στο Top 16 αυτό το εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα είναι μεγάλης σημασίας. Αν ρίψουμε μια ματιά στο τι έχει κάνει η Λαμποράλ, ξεκίνησε τη σεζόν άσχημα αλλά τώρα φαίνεται πως τα πράγματα έχουν αλλάξει γι' αυτή. Πρέπει να προσπαθήσουμε να το πάρουμε αυτό ως παράδειγμα, ότι τρεις ήττες δεν είναι κακό εάν είσαι σε θέση να λύσεις τα προβλήματα, και αυτή τη Παρασκευή πρέπει να τα λύσουμε".

"Να είμαστε έτοιμοι"

Από την άλλη ο προπονητής της βασκικής ομάδας Μάρκο Κρέσπι δήλωσε: "Η Βαλένθια είναι μία ομάδα υψηλού επιπέδου και έχουν αρχίσει με 0-3, αλλά με δύο εκτός έδρας παιχνίδια. Όταν παίζεις, το παρελθόν μένει πίσω. Παίζουν γρήγορο παιχνίδι με πολλά περάσματα, πολλά σπριντ και έχουν φυσική άμυνα. Πρέπει να είμαστε τεχνικά έτοιμοι αλλά και ψυχικά καθώς θα προσπαθήσουν να μας συντρίψουν. Έχουν υπογράψει με καλούς παίκτες και πιστεύω πως έχουν μία καλή ομάδα. Ξέρουμε ότι θα είναι επιθετικοί από την αρχή κι έχουμε δουλέψει για να βρούμε λύσεις πάνω σε αυτό".

Ενώ ο Τορνίκε Σενγκέλια από πλευράς παικτών πρόσθεσε: "Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Ξέρουμε πως έχουν χάσει σε όλα τα παιχνίδια τους στην Euroleague και θα είναι συγκεντρωμένοι. Θα είναι δύσκολο. Είναι πολύ καλή ομάδα με καλούς παίκτες. Είδαμε ότι πέρυσι κέρδισαν το Eurocup και τα πάνε πολύ καλά και σε εγχώριο ανταγωνισμό. Έχουμε δει τα παιχνίδια και το γεγονός πως τα έχασαν μοιάζει απλά με ανέκδοτο. Παίζουν καλό μπάσκετ και θα είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Νομίζω πως βελτιωνόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι και στην άμυνα που είναι πάντα ένα από τα κλειδιά για να κερδίζεις τους αγώνες".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ