Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις νέες αποφάσεις της EuroLeague. Η Ένωση Παικτών της ACB έβγαλε σκληρή ανακοίνωση, εκφράζοντας την αντίθεσή της στα νέα κριτήρια που ουσιαστικά κόβουν κάθε σύνδεση με τα εθνικά πρωταθλήματα!

Η EuroLeague αλλάζει από το 2020. Δεν θα υπάρχει καμία σύνδεση με τα εθνικά πρωταθλήματα, όπως έγινε επίσημα γνωστό, με τις συγκεκριμένες αποφάσεις να έχουν προκαλέσει ήδη πολλές αντιδράσεις. Πρώτη η ACB εξέδωσε ανακοίνωση κατά των όσων αποφάσισε η EuroLeague, ακολούθησε η ULEB και σειρά πήρε η Ένωση Παικτών της ACB, που επίσης εξέφρασε την εναντίωση της στα νέα κριτήρια συμμετοχής στη διοργάνωση.

ADVERTISING

Η ανακοίνωση της Ένωσης Παικτών της ACB:

"Η έννοια του αθλητισμού ξεπεράστηκε. Ο στόχος κάθε αθλητή είναι να βελτιωθεί και να φτάσει στο υψηλοτερο επίπεδο. Η EuroLeague δε φαίνεται να υιοθετεί το ολυμπιακό moto: To Citius, Altius, Fortius. Τίποτα δεν έχει σημασία για αυτούς. Ούτε τα αθλητικά κριτήρια, ούτε η καθημερινή προσπάθεια, ούτε η επιθυμία για βελτίωση των παικτών και των ομάδων. Ποιο είναι το κίνητρο που θα υπάρχει για αυτούς ώστε να γίνουν καλύτεροι; Η EuroLeague έχει γυρίσει την πλάτη της στην πραγματικότητα. Οι παίκτες, οι φίλαθλοι, οι ομάδες, θέλουν το μπάσκετ να παραμείνει ένα σπορ. Κοιτώντας πιο ψηλά είναι νόμιμο και απαραίτητο να υπάρχει ένας γοητευτικός ανταγωνισμός. Ομως, το δράμα συνεχίζεται. Ποια νομική ασφάλεια προσφέρει μία Οργάνωση που αποφασίζει να αλλάξει τα κριτήρια συμμετοχής με βάση τη διάθεσή της κάθε χρόνο;

Στην εποχή της διαφάνειας η EuroLeague φαίνεται να μην υιοθετεί ούτε αυτό το δεδομένο. Οι κανόνες του παιχνιδιού, συν του ότι δεν είναι ίδιοι για όλους, είναι τυχαίοι κάθε χρόνο.

ADVERTISING

Η Ενωση Παικτών της ισπανικής Λίγκας είναι σφόδρα εναντίον αυτών των αποφάσεων που πλήττουν τα εθνικά πρωταθλήματα και αποδυναμώνουν τους παίκτες".

Photo Credits: Eurokinissi