EUROLEAGUE

EuroLeague: Η καλύτερη μεταγραφή κάθε ομάδας

2ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ / ΠΑΟ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
2ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ / ΠΑΟ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr παρουσιάζει την πιο δυνατή μεταγραφή κάθε μίας από τις 18 ομάδες που απαρτίζουν τη EuroLeague της σεζόν 2019-20.

Το έντονο ενδιαφέρον που παρουσιάζει η φετινή EuroLeague αφορά δύο διαφορετικούς αλλά αλληλοσυνδεόμενους άξονες: Από τη μία την αύξηση των ομάδων από 16 σε 18, άρα και των αγώνων κι από την άλλη ο μεταγραφικός "πυρετός" του καλοκαιριού που κράτησε μέχρι τα… πρωτοβρόχια, με αποκορύφωμα τη "βόμβα" της Αρμάνι με τον Σκόλα.

Σπουδαία ονόματα από τον χώρο του NBA, του ευρωπαϊκού μπάσκετ αλλά και της παγκόσμιας αγοράς (βλ. Κίνα) που είτε εκτόξευσαν το… χρηματιστήριο της EuroLeague, μαζί και τα μπάτζετ πολλών ομάδων της διοργάνωσης, ή απλά βοήθησαν στο να ανέβει το επίπεδο των ομάδων, άρα και του ανταγωνισμού της διοργάνωσης.

Το Sport24.gr παρουσιάζει την πιο δυνατή μεταγραφή των 18 ομάδων που απαρτίζουν τη EuroLeague της σεζόν 2019-20.

Ας τις δούμε:

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μάικ Τζέιμς

Δεν είναι απλά η καλύτερη αλλά και η πιο ενδιαφέρουσα μεταγραφή της ΤΣΣΚΑ και της διοργάνωσης γενικότερα. Ανεξάρτητα από το αν θα καταφέρει να προσαρμοστεί στον πιο "ελεγχόμενο" και "συνεπή" τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, μιλάμε για τον πρώτο σκόρερ της περσινής EuroLeague με 19,8 πόντους κατά μέσο όρο με την Αρμάνι Μιλάνο. Παράλληλα, ήταν ο δεύτερος καλύτερος πασέρ της διοργάνωσης με 6,4 ασίστ ανά παιχνίδι. Παράλληλα, ο 28χρονος γκαρντ ήταν πρώτος σε πολλές ακόμη κατηγορίες (εύστοχα τρίποντα, εύστοχα σουτ, εύστοχες βολές , κερδισμένα φάουλ, χρόνο συμμετοχής), ενώ ψηφίστηκε και στην καλύτερη πεντάδα της κανονικής περιόδου.

Εφές Αναντολού - Κρις Σίνγκλετον

Πρόκειται για μία μεταγραφή που προέκυψε ξαφνικά για την τουρκική ομάδα, μετά τον τραυματισμό του Αντριάν Μοερμάν (εκτός για τρεις μήνες), ωστόσο δεν παύει να είναι μία πολύ ισχυρή κίνηση από την Εφές. Ο Αμερικανός φόργουορντ αποκτήθηκε για 1+1 χρόνια από την περσινή αντίπαλο των Τούρκων στα playoffs της EuroLeague. Ο Σίνγκλετον αποτελεί έναν πολύ γνωστό (και ακριβό) παίκτη της διοργάνωσης, μετά τη διετία του στον Παναθηναϊκό (2016-18), αλλά και την περσινή του θητεία στους μπλαουγκράνα με τους οποίους είχε 8 πόντους και 4,4 ριμπάουντ σε 35 συμμετοχές στη EuroLeague.

Ρεάλ Μαδρίτης – Νικολάς Λαπροβίτολα

Μετά από μία καταπληκτική χρονιά στη Μπανταλόνα και μία σπουδαία πορεία με την εθνική Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, ο Νικολάς Λαπροβίτολα ήταν η πιο ουσιαστική και εύστοχη κίνηση της Ρεάλ Μαδρίτης, τουλάχιστον βάσει της σεζόν του. Ο 29χρονος γκαρντ, αναδείχτηκε MVP της κανονικής περιόδου της ACB, σε μία χρονιά όπου είχε 17,2 πόντους, 2,5 ριμπάουντ και 6,4 ασίστ μέσο όρο σε 30 λεπτά συμμετοχής στο ισπανικό Πρωτάθλημα.

EuroLeague: Η καλύτερη μεταγραφή κάθε ομάδας
FIBA

Ο Λαπροβίτολα θα βρεθεί στο πλευρό των Γιούλ και Καμπάτσο, αποτελώντας τον πέμπτο παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης που βρέθηκε στο Παγκόσμιο, εκεί όπου είχε 10 πόντους και 3,6 ασίστ ανά παιχνίδι.

Φενέρμπαχτσε – Νάντο Ντε Κολό

Ακόμα μία πολύ ενδιαφέρουσα μεταγραφή και μετακίνηση παίκτη από μία μεγάλη ομάδα σε άλλη. Ο Ντε Κολό αποχώρησε από την ΤΣΣΚΑ έπειτα από πέντε σεζόν στη Μόσχα για να συνεχίσει στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς που ανέβασε πάρα πολύ την ποιότητα της περιφέρειάς της. Ο Γάλλος άσος είχε πέρυσι 14,7 πόντους, 2,5 ριμπάουντ και 3,4 ασίστ μέσο όρο σε 34 αγώνες στη EuroLeague κατακτώντας το τρόπαιο στο πλευρό του Σέρχιο Ροντρίγκεθ. Πλέον, μετά την υπογραφή του 32χρονου στην τουρκική ομάδα (για 2+1 χρόνια), η Φενέρμπαχτσε έχει μία πληρέστατη, πολύ ποιοτική αλλά και πολυδιάστατη περιφέρεια.

Μπαρτσελόνα – Νίκολα Μίροτιτς

Μία από τις πιο ηχηρές και δαπανηρές μεταγραφές του καλοκαιριού ήταν η επιστροφή του Νίκολα Μίροτιτς στην Ευρώπη και στην Ισπανία, αλλά για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα και όχι της Ρεάλ, μετά από πέντε χρόνια στο ΝΒΑ. Ο Μαυροβούνιος (με ισπανικό διαβατήριο) φόργουορντ συμφώνησε για 3+1 με τους μπλαουγκράνα με στόχο να τους βγάλει από την... κρίση και την ξηρασία, επαναφέροντάς του στην κορυφή της Ευρώπης.

Milwaukee Bucks' Nikola Mirotic shoots a free throw during the second half of an NBA basketball game against the Charlotte Hornets Saturday, March 9, 2019, in Milwaukee. (AP Photo/Aaron Gash)
Milwaukee Bucks' Nikola Mirotic shoots a free throw during the second half of an NBA basketball game against the Charlotte Hornets Saturday, March 9, 2019, in Milwaukee. (AP Photo/Aaron Gash) AP PHOTO/AARON GASH

Ο Μίροτιτς ξεκίνησε την περσινή σεζόν από τους Νιου Όρλεαν Πέλικανς (32 ματς με 16 πόντους μέσο όρο), ενώ στη συνέχεια παραχωρήθηκε με ανταλλαγή στους Μπακς, με τους οποίους είχε 15,2 πόντους, 7,4 ριμπάουντ και 1,2 ασίστ ανά παιχνίδι.

Παναθηναϊκός - Τζίμερ Φριντέτ

Με διαφορά η καλύτερη μεταγραφή του Παναθηναϊκού και μία από τις καλύτερες της διοργάνωσης, με τον Αμερικανό "μπομπέρ" να αποτελεί μία σπάνια περίπτωση σουτέρ για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Η ίδια η EuroLeague τον ενέταξε στο Top-10 των νεοφερμένων παικτών στην Ευρώπη, κάτι φυσικά που αποτελεί και "στοίχημα" ως προς την διαχείριση και την προσαρμογή του. Την τελευταία τριετία αγωνίστηκσε στην Κίνα για τους Shanghai Sharks έχοντας 36 πόντους, 5.4 ασίστ και 5.7 ριμπάουντ μέσο όρο, ενώ αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων σουτέρ στην ιστορία του NCAA. Ο Φριντέτ, με πολλές εμπειρίες και από το NBA φυσικά, κάνει την παρθενική του σεζόν στην Ευρώπη και μένει να δούμε αν θα μπορέσει να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα του με στο δυνατό του σημείο, το σουτ, με διάρκεια και συνέπεια στη σεζόν.

Μπασκόνια – Νικ Στάουσκας

Ακόμα ένας NBAer που ταξιδεύει στην Ευρώπη για να αγωνιστεί στη EuroLeague. Ο Νικ Στάουσκας, σε πολύ καλή ηλικία (26 ετών) και με πενταετή εμπειρία από τον "μαγικό" κόσμο του NBA για να ανεβάσει το επίπεδο της περιφέρειας των Βάσκων.

Ο Καναδός γκαρντ/φόργουορντ, κατά τη σεζόν 2018/19 ο Στάουσκας ξεκίνησε αρχικά από τους Πόρτλαντ Μπλέιζερς και συνέχισε στους Κλίβελαντ Καμαλίερς, έχοντας 5,9 πόντους, 1,9 ριμπάουντ και 1,2 ασίστ μέσο όρο σε 15 λεπτά συμμετοχής ανά παιχνίδι.

Ζαλγκίρις – Λούκας Λεκαβίτσιους

Στο... δίλημμα ανάμεσα σε Λεκαβίτσιους και Λαντέιλ, επικράτησε ο Λιθουανός αφού κυριάρχησε το κριτήριο της εμπειρίας από EuroLeague. Ο πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού, επιστρέφει σε μία ομάδα που ξέρει, για να αγωνιστεί σε έναν προπονητή που τον ξέρει. Ο Λεκαβιτσιους έκανε το... ξεπέταγμά του χάρη στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και μέσω της Ζαλγκίρις τη σεζόν 2016-17, όταν και θέλησε να κάνει το βήμα παραπάνω με τους "πράσινους". Στις δύο σεζόν που ακολούθησαν, το εγχείρημα δεν ήταν επιτυχημένο, ενώ πέρυσι ο Λεκαβίτσιους είχε 33 παιχνίδια με 4 πόντους και 1,3 ασίστ μέσο όρο. Φέτος, επιστρέφει για σαφώς πιο ενεργό ρόλο στη λιθουανική ομάδα, έχοντας ήδη "μπει" σε αυτόν, αφού στα πρώτα ματς του λιθουανικού πρωταθλήματος έχει εστιάσει στις δημιουργικές του υπηρεσίες.

Ολυμπιακός – Μπράντον Πολ

Ο Μπράντον Πολ, μεταξύ των μεταγραφών του Ολυμπιακού το περασμένο καλοκαίρι, είναι αναμφίβολα αυτός που ξεχωρίζει για τον συνδυασμό ποιότητας και εμπειρίας, τόσο από το ευρωπαϊκό μπάσκετ όσο και από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ, προέρχεται μεν από την Κίνα όπου είχε (με τους Zhejiang Golden Bulls) 21 αγώνες, 28.4 πόντους, 9,1 ριμπάουντ και 4,9 ασίστ μέσο όρο, ωστόσο τα... διαπιστευτήριά του τα έδειξε την περσινή (και προπέρσινη) σεζόν στους Σαν Αντόνιο Σπερς με τους οποίους "μέτρησε" 65 συμμετοχές στο NBA. Ασφαλώς, τον θυμόμαστε και από τη θητεία του στην Εφές Αναντολού στα μέσα της σεζόν 2016-17, όπου μάλιστα αντιμετώπισε τους "ερυθρόλευκους" στα playoffs της EuroLeague.

Μακάμπι – Όμρι Κάσπι

Μετά από μία δεκαετία στο NBA, ο πρώτος Ισραηλινός που αγωνίστηκε στην κορυφαία λίγκα του κόσμου, επέστρεψε στην ομάδα που "ανδρώθηκε". Ο 31χρονος φόργουορντ θέλησε να αγωνιστεί και πάλι στην πατρίδα του για λογαριασμό της πρώτης του ομάδας (σε ηλικία 16 ετών), της Μακάμπι, έχοντας όμως "χτίσει" ένα σπουδαίο βιογραφικό πια στο NBA.

Golden State Warriors forward Omri Casspi (18) in the first half of an NBA basketball game Saturday, Feb. 3, 2018, in Denver. (AP Photo/David Zalubowski)
Golden State Warriors forward Omri Casspi (18) in the first half of an NBA basketball game Saturday, Feb. 3, 2018, in Denver. (AP Photo/David Zalubowski) AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Ο Ισραηλινός άσος έπαιξε σε Κινγκς, Καβαλίερς, Ρόκετς, Γουόριορς, Γκρίζλις, Τίμπεργουλβς και Πέλικανς, έχοντας 7,9 πόντους, 4,0 ριμπάουντ και 1,1 ασίστ μέσο όρο σε 588 αγώνες.

Μπάγερν Μονάχου – Γκρεγκ Μονρό

Η Μπάγερν, που πέρυσι έδωσε... χρηματιστηριακά σεμινάρια σε όλη την Ευρώπη με την τέλεια αναλογία ποιότητας-τιμής της μεταγραφής του Ντέρικ Γουίλιαμς,΄φέτος έκανε μία ακόμη εντυπωσιακή μεταγραφή, αυτή του Γκρεγκ Μονρό. Ο 29χρονος σέντερ, μετά από εννέα χρόνια και 632 παιχνίδια στο NBA, αποφάσισε να περάσει στην... από 'δω πλευρά του Ατλαντικού προσφέροντας δύναμη και λίγη παραπάνω αμερικανική αίγλη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Πέρυσι αγωνίστηκε σε Τορόντο Ράπτορς, Μπόστον Σέλτικς και Φιλαδέλφεια Σίξερς. Ο Μονρό έφυγε από το NBA έχοντας 13,2 πόντους, 8,3 ριμπάουντ και 2,1 ασίστ μέσο όρο.

Αρμάνι Μιλάνο – Σέρχιο Ροντρίγκεθ

Ασφαλώς και η μεταγραφή του Σκόλα στο… παρά πέντε του "τζάμπολ” συγκαταλέγεται στις πιο ηχηρές του καλοκαιριού (ίσως οι πιο ηχηρές μαζί με του Μίροτιτς στην Μπαρτσελόνα), ωστόσο ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ εκτός από "βόμβα" για την Αρμάνι Μιλάνο ήταν και θεμελιώδης κίνηση στον σχεδιασμό του φετινού ρόστερ της ιταλικής ομάδας.

2ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ / ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ / EUROKINISSI)
2ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ / ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο “Τσάτσο”, στη 10 χρονιά του στη EuroLeague, εντάχθηκε στο υλικό του Έτορε Μεσίνα για να ηχηθεί της ομάδας του και να της αλλάξει τελείως νοοτροπία όσον αφορά στη γραμμή των γκαρντ. Ο Ροντρίγκεθ είναι φύσει και θέσει ηγέτης, πράγμα που ίσως καταφέρει να το δείξει ακόμα περισσότερο απ’ ό,τι έκανε και στην ΤΣΣΚΑ. Εκεί βρέθηκε την τελευταία διετία (2017-2019) έχοντας πέρυσι 10,2 πόντους και 4,5 ασίστ μέσο όρο στη EuroLeague.

Χίμκι – Τιμοφέι Μοζγκόφ

Μολονότι δεν αγωνίστηκε καθόλου την περσινή σεζόν με τους Ορλάντο Μάτζικ,, ο Τιμοφέι Μοζγκόφ αποτέλεσε την πιο "θορυβώδη" μεταγρφή των Ρώσων (μαζί με αυτή του Γερέμπκο). Ο 33χρονος σέντερ, ο οποίος μόνο για τα... λεφτά δεν πρέπει να επέστρεψε αφού θα συνεχίσει να πληρώνεται από τους Μάτζικ μέχρι ο 2022, έχει δώσει συνολικά 454 παιχνίδια στο ΝΒA!

Brooklyn Nets center Timofey Mozgov (20) in the first half of an NBA basketball game Tuesday, Nov. 7, 2017, in Denver. (AP Photo/David Zalubowski)
Brooklyn Nets center Timofey Mozgov (20) in the first half of an NBA basketball game Tuesday, Nov. 7, 2017, in Denver. (AP Photo/David Zalubowski) AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Στο διάστημα αυτό "έγραψε" 6,8 πόντους και 4,9 ριμπάουντ ανά παιχνίδι με τους Νιου Γιορκ Νικς, Ντένβερ Νάγγετς, Κλίβελαντ Καβαλίερς, Λος Άντζελες Λέικερς, Μπρούκλιν Νετς και Ορλάντο Μάτζικ. Ο Μοζγκόφ επιστρέφει στα πάτρια εδάφη μετά από εννέα χρόνια, για λογαριασμό της ομάδας που αγωνιζόταν για μία τετραετία πριν φύγει για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ζενίτ - Γκουστάβο Αγιόν

Μία ακόμη ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μεταγραφική περίπτωση, με τον Αγιόν να μη βρίσκει συμβόλαιο στο NBA αλλά να παραμένει στη EuroLeague έστω και στην -σαφώς πιο αδύναμη- Ζενίτ. Μετά από πέντε χρονιές στη Ρεάλ Μαδρίτης και δύο κατακτήσεις των ευρωπαϊκών τροπαίων, συνεχίζει στα 34 του στη ρωσική ομάδα, όπου δεν χωρά αμφιβολία ότι αποτελεί τον ηγέτη της και τον "πυλώνα" της ρακέτας της. Πέρυσι είχε 31 παιχνίδια στη EuroLeague με τους Μαδριλένους, πετυχαίνοντας 8,1 πόντους και μαζεύοντας 6 ριμπάουντ μέσο όρο.

Ερυθρός Αστέρας – Τζέιμς Γκιστ

Μετά από 6,5 χρόνια στον Παναθηναϊκό, ο 33χρονος φόργουορντ/σέντερ παρέμεινε στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο χάρη στη μεταγραφή του στον Ερυθρού Αστέρα και την επιστροφή της σερβικής ομάδας στη διοργάνωση. Ο Γκιστ θα προσδώσει εμπειρία μαζι με τους Περπέρογλου και Μπράουν, ωστόσο αυτός είναι που αποτελεί το "βαρύ" χαρτί των Σέρβων, αφού προέρχεται από γεμάτες χρονιές στη EuroLeague. Πέρυσι έπαιξε σε όλα τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού, έχοντας 7,8 πόντους και 3,5 ριμπάουντ μέσο όρο.

Βιλερμπάν – Έντουιν Τζάκσον

Ο Έντουιν Τζάκσον επέστρεψε στην ομάδα που τον "μεγάλωσε" μπασκετικά, αφού η Βιλερμπάν ήταν η πρώτη του ομάδα το 2007 και για τα επόμενα επτά χρόνια. Την περσινή σεζόν, ο 30χρονος γκαρντ αγωνίστηκε στη Μπουντούτσνοστ, παίζοντας και στα 30 ματς της κανονικής περιόδου της EuroLeague και αριθμώντας 9,8 πόντους και 1,9 ασίστ κατά μέσο όρο.

Αναμφίβολα πρόκειται για έναν εκρηκτικό σκόρερ που ανεβάζει επίπεδο την περιφέρεια της πρώην ομάδας του, έχοντας πια μαζέψει και εμπειρίες από Μπαρτσελόνα, Ουνικάχα Μάλαγα, Εστουντιάντες και Μπουντούτσνοστ τα τελευταία πέντε χρόνια.

Βαλένθια – Κίνο Κολόμ

Έπειτα από απουσία δύο ετών από τη EuroLeague, ο Κίνο Κολόμ επιστρέφει στην κορυφαία μπασκετική διασυλλογική διοργάνωση μαζί με τη νέα του ομάδα. Ο 30χρονος γκαρντ που έχει υπογράψει διετές συμβόλαιο με τη Βαλένθια, στην τελευταία του παρουσία στα "σαλόνια" με την Ούνικς Καζάν, είχε 25 παιχνίδια με 11,3 πόντους και 5,7 ασίστ ανά παιχνίδι, ενώ είχε αναδειχτεί και κορυφαίος πασέρ της VTB League.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÏÕÍÉÎ ÊÁÆÁÍ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - UNICS KAZAN (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÏÕÍÉÎ ÊÁÆÁÍ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - UNICS KAZAN (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Ο Ισπανός φημίζεται για την έφεση που έχει στη δημιουργία και αναμένεται να αποτελέσει το "μυαλό" της ισπανικής ομάδας. Ο Κολόμ, έχει επίσης αγωνιστεί σε Σαραγόσα, Οσπιταλέτ, Λέιδα, Φουενλαμπράδα, Εστουδιάντες και Μπιλμπάο.

Άλμπα Βερολίνου – Μάρκους Έρικσον

Η Άλπα Βερολίνου επέστρεψε στη EuroLeague και στην προσπάθειά της να φανεί ανταγωνιστική, θέλησε να εντάξει στο δυναμικό της έναν ποιοτικό παίκτη με εμπειρία από τη διοργάνωση. Αυτός ήταν ο Μάρκους Έρικσον, ο οποίος τις δύο προηγούμενες σεζόν αγωνίστηκε στην Γκραν Κανάρια, ενώ μία τρία πιο πίσω είχε αγωνιστεί στη Μπαρτσελόνα, αποτελώντας εισήγηση του Τσάβι. Την περσινή σεζόν, ο Σουηδός φόργουορντ είχε 10,4 πόντους κατά μέσο όρο, σουτάροντας με 48,9% στα δίποντα, 41,5% στα τρίποντα και 93,9% στις βολές στη EuroLeague.

Photo Credits: Eurokinissi, AP Photo/Aaron Gash/David Zalubowski, FIBA

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ