EUROLEAGUE

EuroLeague: Η πρωινή σύγχυση και η πραγματικότητα για τη συνέχεια της σεζόν

EuroLeague: Η πρωινή σύγχυση και η πραγματικότητα για τη συνέχεια της σεζόν
EUROKINISSI

Το λιθουανικό δημοσίευμα που προκάλεσε πανδαιμόνιο, η πραγματικότητα και οι έξι ψήφοι που χρειάζεται η EuroLeague για να γυρίσει στα παρκέ. Το Sport24.gr αναλύει τα δεδομένα εν όψει της κρίσιμης Δευτέρας.

Η κλεψύδρα αδειάζει. Το Σάββατο (23/5) ο Ζόρντι Μπερτομέου θα έχει επαφή με τους αρχηγούς των ομάδων και τη Δευτέρα (25/5) θα προχωρήσει σε ψηφοφορία για να αποφασιστεί από τα 11 clubs που έχουν εγγυημένο συμβόλαιο με τη EuroLeague το μέλλον της διοργάνωσης. Στη διάρκεια της Παρασκευής υπήρξε σύγχυση και αρκετή... μουρμούρα εξαιτίας ενός λιθουανικού δημοσιεύματος, όμως τα πράγματα είναι απλά και η διαδικασία ξεκάθαρη.

Οι εκπρόσωποι των 11 ομάδων θα απαντήσουν στο ερώτημα αν θέλουν να συνεχιστεί η σεζόν 2019/20 και με δεδομένο ότι δεν τίθεται ζήτημα ισοψηφίας, η πλειοψηφία θα "τραβήξει" μαζί της και τα clubs που δεν είναι θετικά στο ενδεχόμενο να μπουν ξανά στα παρκέ. Με απλά μαθηματικά, χρειάζονται έξι θετικές ψήφοι για να δούμε ξανά μπάσκετ στη διάρκεια του καλοκαιριού και συγκεκριμένα στη διάρκεια του Ιουλίου όπως είχε εξηγήσει ο Ζόρντι Μπερτομέου στη συνέντευξη Τύπου του περασμένου Απριλίου . Δεν τίθεται, δηλαδή, θέμα ομόφωνης απόφασης όπως αναφέρθηκε σε λιθουανικό δημοσίευμα και έκανε τον γύρο του διαδικτύου το πρωί της Παρασκευής (22/5).

Από τη στιγμή, λοιπόν, που χρειάζονται έξι θετικές ψήφοι η λογική λέει ότι πιο πιθανή είναι η επιστροφή στα παρκέ παρά η οριστική διακοπή και κατ' επέκταση η ακύρωση της φετινής περιόδου.

Οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια θα πρέπει ούτως ή άλλως να παίξουν στο ισπανικό πρωτάθλημα οπότε δεν... γλιτώνουν σε περίπτωση αρνητικής διάθεσης/απάντησης, το ίδιο και η Μακάμπι Τελ Αβίβ καθώς η ισραηλινή Λίγκα θα συνεχιστεί κανονικά. Η πρωτοπόρος Αναντολού Εφές έχει εκφράσει τη θέση της για ολοκλήρωση της περιόδου δια στόματος του προπονητή της, Εργκίν Αταμάν, η Ζάλγκιρις Κάουνας έχει γυρίσει στις προπονήσεις, το ίδιο και ο Ολυμπιακός. Μαζί με τους Λιθουανούς και τους Πειραιώτες εγγυημένα συμβόλαια έχουν επίσης η Αρμάνι Μιλάνο, η Φενέρμπαχτσε, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο Παναθηναϊκός. Αν μία από αυτές τις ομάδες πει "ναι", τότε ο Ζόρντι Μπερτομέου θα προχωρήσει στην ανακοίνωση της τοποθεσίας στην οποία θα μετακομίσουν όλοι μαζί.

Αναλυτικά για τους πιθανούς προορισμούς έγραψε στο Sport24.gr την Πέμπτη (21/5) ο Παντελής Διαμαντόπουλος . Αθήνα - Θεσσαλονίκη, Κάουνας - Βίλνιους, Βελιγράδι, Λουμπλιάνα είναι οι πόλεις που διεκδίκησαν ή διεκδικούν ακόμη τη διοργάνωση. Ποια θα επικρατήσει; Οι φήμες των τελευταίων ωρών μιλούν για μεγάλη μάχη Λιθουανίας - Σερβίας...

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ