EUROLEAGUE

EuroLeague: Ο πρωθυπουργός της Λιθουανίας επισημοποίησε την υποψηφιότητα της χώρας

EuroLeague: Ο πρωθυπουργός της Λιθουανίας επισημοποίησε την υποψηφιότητα της χώρας

Η υποψηφιότητα της Λιθουανίας για το υπόλοιπο της EuroLeague πήρε επίσημο ύφος, με τη Ζάλγκιρις να ενημερώνει πως ο πρωθυπουργός της χώρας έχει δώσει τις... ευλογίες του.

Από την στιγμή που η Κυβέρνηση της Λιθουανίας έδωσε το πράσινο φως για τη διεξαγωγή αθλητικών γεγονότων στη χώρα από τις 30 Μαΐου, ήταν σαφές πως ξεπεράστηκε το μεγαλύτερο εμπόδιο προκειμένου να πάρει σάρκα και οστά η υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του υπολοίπου της EuroLeague. Δύο ημέρες μετά ήρθε κι η επίσημη τοποθέτηση για το θέμα, με τη Ζάλγκιρις να ενημερώνει πως η Zalgirio Arena είναι σε θέση να φιλοξενήσει το φινάλε της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τον Τζόρντι Μπερτομέου και τις ομάδες - μέλη.

Όπως έκαναν γνωστό οι πράσινοι, ο πρωθυπουργός της χώρας, Σαούλιους Σκβερνέλις, έδωσε τις... ευλογίες του προκειμένου η υποψηφιότητα να πάρει σάρκα και οστά και να τεθεί σε εφαρμογή το πλάνο, αποστέλλοντας την επίσημη θέση της χώρας στην EuroLeague για τους λόγους που καθιστούν τη Λιθουανία ως την πλέον ιδανική -κατά τον ίδιο- λύση για τη διοργάνωση.

Πέραν του Κάουνας, η Λιθουανία δίνει τη δυνατότητα για διεξαγωγή κάποιων αγώνων επίσης στο Βίλνιους, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία.

Τις τελευταίες ημέρες, κι ενώ η 24η Μαΐου έχει οριστεί ως καταληκτική ημερομηνία για να ανακοινωθεί τι μέλλει γενέσθαι με το υπόλοιπο της σεζόν, το... παιχνίδι ανάμεσα στις υποψήφιες πόλεις έχει φουντώσει, με τη Λουμπλιάνα και το Βελιγράδι να είναι επίσης αρκετά δραστήριες, θέλοντας να κερδίσουν την σχετική κούρσα. Κι αυτό γιατί θα πρόκειται -εκτός όλων των άλλων- για μια σημαντική οικονομική "ένεση" για την πόλη και τη χώρα που θα πάρει το χρίσμα, σε μια περίοδο που η παγκόσμια οικονομία έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τον κορονοϊό.

Photo Credits: BC Zalgiris Kaunas / Twitter

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ