EUROLEAGUE

EuroLeague: Πρόστιμο στον Ολυμπιακό, έρευνα για Παναθηναϊκό

EuroLeague: Πρόστιμο στον Ολυμπιακό, έρευνα για Παναθηναϊκό

O Ολυμπιακός και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας τιμωρήθηκαν με πρόστιμο από την EuroLeague για παράβαση των κανονισμών που αφορούν το "οικονομικό fair play" της διοργάνωσης, ενώ η Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης θα κάνει έλεγχο στον Παναθηναϊκό.

Η EuroLeague ανακοίνωσε πως ο Ολυμπιακός και ο ΤΣΣΚΑ Μόσχας τιμωρήθηκαν για τη μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς της οικονομικής σταθερότητας και fair play (FSFPR) της διοργάνωσης, ενώ έρευνα θα γίνει στον Παναθηναϊκό.

Οι ερυθρόλευκοι και η ομάδα του στρατού τιμωρήθηκαν για παραβάσεις που έγιναν μεταξύ της περσινής και της τρέχουσας σεζόν, όπως σημειώνεται στην ενημέρωση των διοργανωτών.

H KAE Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με πρόστιμο 14.000€ για τη μη προσκόμιση εγγράφων εντός των προθεσμιών που ορίζονται στους κανονισμούς FSFPR και με 70.000€ για το γεγονός ότι οι μισθοί των παικτών της ξεπερνούσαν το 65% των εσόδων της.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας από την πλευρά της τιμωρήθηκε με πρόστιμο 42.000 για τη μη προσκόμιση εγγράφων εντός των προθεσμιών του FSFPR, ενώ η Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης αποφάσισε να γίνει έρευνα στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ από εξωτερικό συνεργάτη της EuroLeague, ώστε να διαπιστωθεί αν οι πράσινοι τηρούν τους κανονισμούς του "οικονομικού fair play" της διοργάνωσης.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ