EUROLEAGUE

Ολυμπιακός: Στα κορυφαία ταλέντα της EuroLeague ο Ποκουσέφσκι

EUROLEAGUE / ÃÊÑÁÍ ÊÁÍÁÑÉÁ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ÃÊÑÁÍ ÊÁÍÁÑÉÁ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η EuroLeague συμπεριέλαβε τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι στη λίστα με τα τα δέκα καλύτερα νέα ταλέντα της διοργάνωσης, με τον Τεό Μαλεντόν της Βιλερμπάν να βρίσκεται στην κορυφή.

Δύο εβδομάδες πριν αρχίσει η δράση στην EuroLeague, η διοργάνωση έσπευσε να ενημερώσει τους πάντες για τους δέκα παίκτες που αποτελούν τα ανερχόμενα αστέρια. Αυτούς που θα μας απασχολήσουν έντονα στο μέλλον, από κάθε άποψη. Σε μια λίστα που περιλαμβάνει παιδιά που -κατά βάση ήδη- διαπρέπουν τα καλοκαίρια με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των χωρών τους, περιλαμβάνεται κι ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι.

Ο 18χρονος φόργουορντ του Ολυμπιακού (ήταν κι ο μοναδικός από τους "μικρούς" που πήρε νούμερο στην πρώτη ομάδα) κατέληξε στο Νο7 της δεκάδας, μπροστά από τον Ταρίκ Μπιμπέροβιτς, τον Ουσμάν Γκαρούμπα και τον Ρόκας Γιοκουμπάιτις. " Είναι ίσως ο πιο ιντριγκαδόρικος παίκτης της λίστας" σημειώνεται στο αφιέρωμα της EuroLeague για τον παίκτη των ερυθρολεύκων, πριν επισημανθεί πως " έχει απεριόριστη προοπτική".

Πέραν των όποιων λεπτών πάρει στην EuroLeague τη φετινή σεζόν, ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι θα αποτελέσει έναν από τους παίκτες στους οποίους θα στηριχθεί ο Ολυμπιακός Β' στο πρωτάθλημα της Α2.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ και η Ζάλγκιρις είναι οι ομάδες με διπλή εκπροσώπηση στη λίστα, με την "ομάδα του λαού" να έχει δει τα δικά της παιδιά να έχουν πιο ενεργό ρόλο πάντως την περσινή σεζόν στο ροτέισον -εν συγκρίσει με τους υπόλοιπους.

Όσο για το Νο1 της λίστας; Πρόκειται για τον Τεό Μαλεντόν της Βιλερμπάν, η οποία φέτος επιστρέφει στην EuroLeague. Ο 18χρονος πόιντ γκαρντ αναμένεται να επωμιστεί σημαντικό ρόλο της γαλλικής ομάδας, έχοντας γεμίσει από εμπειρίες την τελευταία διετία. Πέρσι άλλωστε είχε 7.1 πόντους και 2.1 ασίστ κατά μέσο όρο στο EuroCup. Παρεμπιπτόντως, συμμετείχε στην προετοιμασία της Γαλλίας το φετινό καλοκαίρι, διεκδικώντας μέχρι τέλους μια θέση στη δωδεκάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αναλυτικά η δεκάδα της EuroLeague:

10. Ταρίκ Μπιμπέροβιτς (Φενέρμπαχτσε, 2001)

9. Ουσμάν Γκαρούμπα (Ρεάλ Μαδρίτης, 2002)

8. Ρόκας Γιοκουμπάιτις (Ζάλγκιρις, 2000)

7. Αλεξέι Ποκουσέφσκι (Ολυμπιακός, 2001)

6. Μπόρισα Σίμανιτς (Ερυθρός Αστέρας, 1998)

5. Ντένι Αβντίγια (Μακάμπι Τελ Αβίβ, 2001)

4. Στεφάν Πένο (Άλμπα Βερολίνου, 1997)

3. Λαουρίνας Μπιρούτις (Ζάλγκιρις, 1997)

2. Γιοβέλ Ζούσμαν (Μακάμπι Τελ Αβίβ, 1998)

1. Τεό Μαλεντόν (Βιλερμπάν, 2001)

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ