ΜΠΑΣΚΕΤ

EuroLeague: Τα αστέρια της διοργάνωσης ψήφισαν τους κορυφαίους του 2018

EuroLeague: Τα αστέρια της διοργάνωσης ψήφισαν τους κορυφαίους του 2018

Το Sport24.gr έκανε μια ξεχωριστή ψηφοφορία για τους κορυφαίους του 2018 και 12 αστέρια της EuroLeague ανέδειξαν την καλύτερη 5αδα και τον κορυφαίο προπονητή της χρονιάς.

Το Sport24.gr ζήτησε από δώδεκα παίκτες που αγωνίστηκαν στην EuroLeague το 2018 να ψηφίσουν τον καλύτερο προπονητή και την κορυφαία πεντάδα της διοργάνωσης του χρόνου και εκείνοι άσκησαν το... εκλογικό τους δικαίωμα, χωρίς να μας χαλάσουν το χατίρι.

Ο ΝτεΣον Τόμαν του Παναθηναϊκού, ο οποίος την περσινή σεζόν έπαιξε στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο Νίκος Ζήσης της Μπάμπεργκ, ο Νίκολο Βέσελι της Φενέρμπαχτσε, ο Άνταμ Χάνγκα της Μπαρτσελόνα, ο Αρτούρας Μιλάκνις της Ζάλγκιρις, ο Ζάνις Πέινερς της Νταρουσάφακα, ο πρώην σέντερ του Ολυμπιακού και νυν της Αναντολού Εφές, Μπράιαντ Ντάνστον, ο Βλάντιμιρ Μίτσοβ της Αρμάνι Μιλάνο, ο πρώην ερυθρόλευκος Ντι Τζέι Στρόμπερι της Γκραν Κανάρια, ο Φερνάντο Σαν Εμετέριο της Βαλένθια, ο Ντράγκαν Μιλοσάβλιεβιτς της Ουνικάχα Μάλαγα και ο Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς - ο οποίος την σεζόν 2017/18 φορούσε την φανέλα του Ερυθρού Αστέρα και πλέον αγωνίζεται στην Μπάγερν Μονάχου - συμμετείχαν στην ψηφοφορία και ανέδειξαν τους κορυφαίους του 2018.

Ιδού τα αποτελέσματα...

EuroLeague: Τα αστέρια της διοργάνωσης ψήφισαν τους κορυφαίους του 2018

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Ο ΖΟΤΣ

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÖÁÉÍÁË 4 / ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ / EUROLEAGUE / FINAL 4 / SEMIFINAL / FENERBAHCE - ZALGIRIS KAUNAS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÖÁÉÍÁË 4 / ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ / EUROLEAGUE / FINAL 4 / SEMIFINAL / FENERBAHCE - ZALGIRIS KAUNAS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Πάμπλο Λάσο καθοδήγησε την Ρεάλ Μαδρίτης και η Ζάλγκιρις υπό τις οδηγίες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους επέστρεψε στα Final Four, αλλά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όπως και το 2017 , αναδείχθηκε καλύτερος της διοργάνωσης για το 2018. Ο "Ζοτς" συγκέντρωσε πέντε σταυρούς, οι Πάμπλο Λάσο και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους συγκέντρωσαν από τρεις ψήφους έκαστος, ενώ στη διαδικασία είχαμε και δύο "λευκά".

ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕ Ο ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - REAL MADRID / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - REAL MADRID / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISI

Ο Λούκα Ντόντσιτς αγωνίστηκε στην EuroLeaguer μόνο στο πρώτο μισό του 2018, αλλά - όπως ήταν λογικό - έκανε θραύση στην ψηφοφορία. Το παιδί θαύμα του ευρωπαϊκού μπάσκετ συγκέντρωσε έντεκα ψήφους - ο Ντι Τζέι Στρόμπερι ήταν ο μοναδικός που δεν τον... σταύρωσε - και πήρε την θέση του καλύτερου πάουερ φόργουορντ, καθώς σε αυτή είχε τους περισσότερους "σταυρούς" αφήνοντας δεύτερο τον Τορνίκε Σενγκέλια (3).

ΜΕ ΚΑΛΑΘΗ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ

EuroLeague: Τα αστέρια της διοργάνωσης ψήφισαν τους κορυφαίους του 2018
EUROKINISSI

Ο πολυθεσίτης Λούκα Ντόντσιτς πήρε τους περισσότερους ψήφους για την θέση "4". Ποιοι άλλοι παίκτης, όμως, είναι στην καλύτερη πεντάδα; Τα "κλειδιά" της καλύτερης κατέληξαν στον Νικ Καλάθη, ο οποίος με πέντε ψήφους αναδείχθηκε ο κορυφαίος πόιντ γκαρντ του 2018. Ο Νάντο Ντε Κολό συγκέντρωσε έξι ψήφους - τους πέντε ως σούτινγκ γκαρντ - και είναι δίπλα στον αρχηγό του Παναθηναϊκού, ενώ ο Λουίτζι Ντατόμε αναδείχθηκε κορυφαίος σμολ φόργουορντ. Ο Ιταλός φόργουορντ, όμως, δεν είναι ο μοναδικός παίκτης της Φενέρμπαχτσε που βρίσκεται στην καλύτερη πεντάδα, καθώς o ΜVP του Δεκεμβρίου, Γιαν Βέσελι συγκέντρωσε οκτώ ψήφους και αναδείχθηκε κορυφαίος σέντερ για το 2018.

Η καλύτερη πεντάδα του 2018 σε σύγκριση με εκείνη του 2017 κατά τα 4/5 έμεινε ίδια, καθώς οι Λούκα Ντόντσιτς, Νάντο Ντε Κολό, Λουίτζι Ντατόμε και Γιαν Βέσελι παρέμειναν σε αυτή, αλλά δεν συνέβη το ίδιο με τον Γιώργο Πρίντεζη, οποίος ύστερα από... ανακατατάξεις στις θέσεις "αντικαταστάθηκε" από τον Νικ Καλάθη.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ