EUROLEAGUE

Φενέρμπαχτσε - Ερυθρός Αστέρας 66-63: Λαχτάρησε, αλλά ανέβηκε στην έβδομη θέση

Φενέρμπαχτσε - Ερυθρός Αστέρας 66-63: Λαχτάρησε, αλλά ανέβηκε στην έβδομη θέση
EUROKINISSI

Η Φενέρμπαχτσε τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, που ήταν μπροστά στο σκορ στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ωστόσο κατάφερε να πάρει τη νίκη (66-63) και πλέον είναι μόνη έβδομη στην κατάταξη.

Δύσκολη αποδείχτηκε η βραδιά για τη Φενέρμπαχτσε, η οποία αγωνίστηκε χωρίς τους Σλούκα και Νάναλι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, έχοντας πρόβλημα και στις δύο άκρες του παρκέ, πολλώ δε στην άμυνα.

Η ομάδα της Σερβίας βρέθηκε μία ανάσα από το... δώρο, αρχικά στον εαυτό του (έκλεισε τα 75α χρόνια από την ίδρυσή της σήμερα, 4/4), αλλά και στους ανταγωνιστές των Τούρκων, η ποιότητα των οποίων "μίλησε" στα τελευταία λεπτά. Έτσι, η Φενέρμπαχτσε παρέμεινε σε τροχιά playoffs, ενώ οι ερυθρόλευκοι είδαν τις -τελευταίες- ελπίδες τους να εξανεμίζονται.

O MVP

Δεν υπήρχε ο παίκτης που ξεχώρισε, ωστόσο ο Ντέρικ Γουίλιαμς ήταν αυτός που έκανε την πιο μεστή εμφάνιση. Είχε 9 πόντους, βοηθώντας σε σημεία που ο Ερυθρός Αστέρας χτυούσε... καμπανάκι στους Τούρκους, ενώ βοήθησε και σε άλλα σημεία του παρκέ, με 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο, χωρίς να κάνει κανένα λάθος στα 32'37'' που αγωνίστηκε. Κομβικός και ο Κάλινιτς, το καλάθι του οποίου "κλείδωσε" τη νικη των γηπεδούχων.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ

Πλην του Κάλινιτς (10 πόντους) δεν υπήρχε άλλος διψήφιος από πλευράς Φενέρμπαχτσε, πράγμα που δείχνει ότι τα επιθετικά της ατού δεν τράβηξαν. Από πλευράς Ερυθρού, οι Σέρβοι τελείωσαν το ματς με 14 λάθη, τα 8 εξ αυτών στην τελευταία περίοδο, εκεί που κρίθηκε και το ματς.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Φενέρμπαχτσε ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι και με τρίποντο του Μαχμούτογλου έφτασε να προηγειται 10-2. Η απουσία των Σλούκα και Ντε Κολό, όμως, έγινε γρήγοα αισθητή, ειδικά στην άμυνα, παρά την καλή -επιθετικά- παρουσία των Μαχμούτογλου και Ντίξον. Ο Ερυθρός Αστέρας βρήκε ρυθμό στην επιθεση και ισοφάρισε 17-17, ενώ παρά το 5-0 των γηπεδούχων έκλεισαν το δεκάλεπτο με σκορ 22-20 μετά από buzzer beater τρίποντο του Πάντερ. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ανέλαβε ο Γουίλιαμς από πλευράς Τούρκων, τραβώντας όλο το κουπί στην επίθεση, καθαριζοντας ριμπάουντ, ενώ είχε και δημιουργικό ρόλο. Οι Σέρβοι, όμως, είχαν και πάλι τον τρόπο να αντιδράσουν. Με δύο καλάθια του Γκιστ, μείωσαν αρχικά σε 28-26, ενώ με 8 πόντους του Περπέρογλου έμειναν κοντά στο σκορ στο ημίχρονο (41-37).

Στην τρίτη περίοδο, με τον Γκιστ να συνεχίζει την καλύτερη του εμφάνιση, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν επιθετικους εκφραστές τους δύο περιφερειακούς τους: Μπράουν και Πάντερ έκαναν σπουδαία δουλειά, έφθειραν την άμυνα των Τούρκων και τελειωσαν το ματς με 14 πόντους έκαστος, κρατώντας τον Ερυθρό Αστέρα μπροστά στο σκορ για το μεγαλύτερη διάστημα του δευτέρου μέρους. Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού με 2/2 βολές έβαλε μπροστά τους Σέρβους (62-63) με 3' για το τέλος, ωστόσο τα συνεχόμενα λάθη τους, οι βολές του Βέσελι και το μεγάλο καλάθι του Κάλινιτς έδωσαν τη νίκη στην ομάδα του Ομπράντοβιτς (66-63).

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Στην Ulker Sports Arena βρέθηκαν 7.315 φίλοι της Φενέρμπαχτσε

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γκαρσία, Γκόντας, Βίλιους

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-20, 41-37, 51-51, 66-63

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): Βέστερμαν 5 (1/5 τρίποντα, 4 ασίστ), Μαχμούτογλου 6 (2), Κάλινιτς 10, Ντε Κολόν 9 (1/5 τρίποντα), Γουίλιαμς 9 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Τόμας 4 (6 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Βέσελι 7 (2 ριμπάουντ), Ντίξον 8 (2), Ντατόμε 5, Λοβέρν 3.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Γκαβρίλοβιτς): Πάντερ 14 (2), Μπράουν 14 (5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 λάθη), Νταβίντοβατς 3 (1/5 σουτ), Μπαρόν 3 (0/5 σουτ, 3/3 βολές, 5 ριμπάουντ), Γκιστ 9 (5 ριμπάουντ), Λούκας, Γιάγκοντιτς 8, Ότζο, Στίματς 2 (1/5 δίποντα, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ).

Τα ομαδικά στατιστικά της Φενέρμπαχτσε:

Τα ομαδικά στατιστικά του Ερυθρού Αστέρα:

Οι επόμενες υποχρεώσεις των ομάδων: Η Φενέρμπαχτσε υποδέχεαι τη Χίμκι στις 6/3 (19:00). ενώ ο Ερυθρός Αστέρας υποδέχεται τη Μακάμπι το ίδιο βράδυ (20:00).

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ