EUROLEAGUE

Η παραίτηση του Ολυμπιακού και τα επόμενα βήματα της υπόθεσης με τις καταγγελίες των αιωνίων

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η "καυτή πατάτα" επέστρεψε στην EuroLeague και ο ανεξάρτητος δικαστής καλείται να ορίσει δικάσιμο για τις καταγγελίες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Το Sport24.gr εξηγεί τα επόμενα βήματα και το ενδεχόμενο να φτάσει πάλι η υπόθεση στο CAS.

To CAS επέστρεψε στην EuroLeague την υπόθεση της καταγγελίας του Ολυμπιακού εναντίον του Παναθηναϊκού και πλέον μαζί με την καταγγελία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου κατά της ΚΑΕ Ολυμπιακός, η διοργανώτρια αρχή και ο ανεξάρτητος δικαστής που θα αναλάβει τις δύο υποθέσεις, θα κινήσει τις διαδικασίες μέχρι τα Χριστούγεννα.

Σε αυτή την περίπτωση οι δύο ελληνικές ομάδες θα αντιδικήσουν ενώπιον του δικαστή της EuroLeague, κάτι που δεν συνέβη στο CAS. Εκεί ο Ολυμπιακός προσέβαλλε την απόφαση του ανεξάρτητου δικαστή της EuroLeague και ο Παναθηναϊκός απλά παρέστη ως μάρτυρας. Δεν υπήρχε αντιδικία και γι αυτό το CAS αρνήθηκε να βγάλει απόφαση, με δεδομένο ότι οι πράσινοι δεν ήταν εκεί για να δικαστούν και δεν μπορούσαν να παρουσιάσουν τη δική τους θέση, με βάση τα νέα στοιχεία που παρουσίασε ο Ολυμπιακός και την κατάθεση του δημοσιογράφου της NOVA, Χρήστου Καούρη.

Το CAS ζήτησε από τον Ολυμπιακό να παραιτηθεί της έφεσης, αφού ούτως ή άλλως δεν θα έβγαινε απόφαση, κάτι που οι δικηγόροι του είδαν θετικά. Ζήτησαν όμως από το CAS να δεσμεύσει EuroLeague και Παναθηναϊκό ότι συμφωνούν να επιστρέψει η υπόθεση στον ανεξάρτητο δικαστή της διοργανώτριας αρχής. Κάτι που συνέβη και εν τέλει ο Ολυμπιακός δέχθηκε να παραιτηθεί της έφεσης στο CAS.

Συνεπώς η συνέχεια θα δοθεί σε άλλη δικαστική αίθουσα. Σε όλες τις περιπτώσεις ο ανεξάρτητος δικαστής, κάνει έναν με δύο μήνες να ορίσει δικάσιμο, αλλά είναι άγνωστο αν θα πράξει το ίδιο και τώρα, διότι πρόκειται για υπόθεση που επιστρέφει από το CAS. Κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί ως τώρα. Δεν είναι, δηλαδή, καινούργια υπόθεση, αλλά κάτι εντελώς νέο για τα δεδομένο της EuroLeague.

Η λίγκα έχει τρεις ανεξάρτητους δικαστές, όμως οι "βασικοί", αυτοί που χειρίζονται τις σημαντικές υποθέσεις είναι δύο: Ο Ιταλός Λουίτζι Φουμαγκάλι και ο Πορτογάλος Μανουέλ Μεϊρίμ. Ο ένας εκδικάζει πρωτοβάθμια, ο άλλος δευτεροβάθμια.

Και αυτή η ιστορία βέβαια θα έχει δρόμο. Ο ανεξάρτητος δικαστής θα εξετάσει τα νέα στοιχεία και θα αποφασίσει. Εν συνεχεία ο χαμένος θα κάνει έφεση και θα γίνει η δίκη σε δεύτερο βαθμό, ενώ πάλι ο χαμένος έχει δικαίωμα να επιστρέψει στο CAS. Διότι είναι μια δική που αρχίζει από το μηδέν, δεν παίζει κανένα ρόλο ό,τι είχε συμβεί ως τώρα. Και δεν πρέπει να λησμονούμε ότι πλέον δεν θα εκδικαστεί μόνο μία υπόθεση, αλλά δύο, με τις ελληνικές ομάδες να έχουν καταγγείλει η μία την άλλη.

Θυμίζουμε ότι και σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό στην EuroLeague, ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει τις υποθέσεις της καταγγελίας του Ολυμπιακού για συκοφαντική δυσφήμηση μέσω non paper, μετά το ματς της 9ης Νοεμβρίου του 2018 στο ΟΑΚΑ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ