EUROLEAGUE

Μπόκαν: "Δεν κινδυνεύει η θέση της ABA Liga στην EuroLeague"

Μπόκαν: "Δεν κινδυνεύει η θέση της ABA Liga στην EuroLeague"

Ο Τζόρντι Μπερτομέου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Μπούντουτσνοστ, ο οποίος έσπευσε να εξηγήσει πως η ABA Liga δεν πρόκειται να χάσει -στο εγγύς μέλλον- τη θέση που δίνει στην EuroLeague.

Η φωτιά που άναψαν οι δηλώσεις του Τζόρντι Μπερτομέου στη Γερμανία, αναφορικά με τα δεκαέξι (16) εγγυημένα συμβόλαια της EuroLeague τα επόμενα χρόνια, ήταν μεγάλη. Οι μεγαλύτερες ομάδες της ABA Liga τοποθετήθηκαν -παντοιοτρόπως- μέσα σε μερικές ώρες, υπό τον φόβο πως η συμμετοχή τους σε αυτή και η κατάκτηση του τίτλου θα πάψει σύντομα να έχει ουσία.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο "ισχυρός άνδρας" του Ερυθρού Αστέρα, Νεμπόισα Τσόβιτς, υποστήριξε ότι αυτή η κίνηση από την πλευρά του Εκτελεστικού Διευθυντή της EuroLeague καταδεικνύει πως αδιαφορεί πλήρως για τα εθνικά πρωταθλήματα. Λίγες μέρες μετά, ο πρόεδρος της Μπούντουτσνοστ, ήρθε για να ρίξει τους τόνους και να απομακρύνει τις φοβίες των ομάδων της Αδριατικής Λίγκας.

" Μετά από ραντεβού που έκανα με τον κ. Τζόρντι Μπερτομέου, μπορώ να σας πω ότι μου παρείχε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το κομμάτι που αφορά την πορεία της EuroLeague. Ο κάτοχος της ABA Liga είναι ασφαλής για το εισιτήριο της EuroLeague. Σε συζήτηση που είχαμε, με διαβεβαίωσε ότι για τα επόμενα χρόνια δεν τίθεται θέμα απουσίας των ομάδων της ABA Liga από τη διοργάνωση. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με τη wild card, αλλά με την κατάκτηση του τίτλου και την πρόκριση στην EuroLeague" σημείωσε αρχικά, για να προσθέσει:

" Όλη η παραφιλολογία πάνω σε αυτό το θέμα ξεκίνησε από εικασίες που έκαναν οι αντίπαλοι της ABA Liga. Η ερώτηση που έκανα εγώ ο ίδιος στον κ. Τζόρντι Μπερτομέου ήταν ξεκάθαρη και δεν άφησε περιθώρια για παρερμηνείες".

Photo Credits: Mornar / MEDIA Pro

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ