EUROLEAGUE

Νάχμπαρ: "Δεν πιστεύω πως θα ξεκινήσει η EuroLeague πριν από το τέλος Μαΐου"

Νάχμπαρ: "Δεν πιστεύω πως θα ξεκινήσει η EuroLeague πριν από το τέλος Μαΐου"

Ο πρόεδρος της Ένωσης Παικτών της EuroLeague, Μπόστιαν Νάχμπαρ, μίλησε για το ενδεχόμενο οριστικής διακοπής της διοργάνωσης, ενώ τόνισε πως η μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων δίνει δικαίωμα στις ομάδες να περιμένουν λίγο ακόμη.

Την ώρα που η EuroLeague συνεχίζει να αναζητά τρόπους για να συνεχιστεί η σεζόν, ο πρόεδρος της Ένωσης Παικτών εξήγησε πως όσο περνούν οι μέρες, το ενδεχόμενο της οριστικής διακοπής κερδίζει διαρκώς πόντους. Ο Μπόστιαν Νάχμπαρ μίλησε στην " El Pais" για τις πιθανότητες που υπάρχουν να δούμε πάλι δράση στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση για φέτος, αλλά και το... σκριν που έκαναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες ( με τη μετάθεσή τους για το 2021) στο ενδεχόμενο να υπάρξει δράση μέσα στο καλοκαίρι.

"Ελπίζω να βγω λάθος, αλλά κάθε μέρα που περνάει είμαστε πιο κοντά στην οριστική διακοπή της σεζόν. Παρότι αυτή η εξέλιξη δεν είναι η επιθυμητή, ούτε από την EuroLeague, ούτε από τους συλλόγους, ούτε από τους παίκτες. Όλα όμως δείχνουν ότι πάμε για οριστική διακοπή" δήλωσε αρχικά, ενώ σε ερώτηση αναφορικά με το χρονικό διάστημα που θα απαιτούνταν προκειμένου οι ομάδες να είναι πάλι σε θέση να αγωνιστούν, μετά από τόσο μεγάλη διακοπή, απάντησε: "Για να γίνει όλο με την απαιτούμενη πρόοδο και πορεία, θα χρειάζονταν τουλάχιστον δύο με τρεις εβδομάδες προπονήσεων, από την στιγμή που οι Αρχές θα δώσουν το ΟΚ για να ξεκινήσουμε. Αξιολογώντας την κατάσταση αυτή την στιγμή πάντως, δεν θεωρώ πως είναι εφικτό να ξεκινήσει οτιδήποτε πριν από το τέλος του Μαΐου. Βιώνουμε μια κρίση, σε μια κατάσταση που αλλάζει διαρκώς, από ώρα σε ώρα".

Αναφορικά με το κομμάτι των συμβολαίων των παικτών, σχολίασε πως "αυτή την στιγμή, δυστυχώς δεν έχουμε συλλογική σύμβαση για τους παίκτες με την EuroLeague. Μακάρι να είχαμε ήδη. Ελπίζω πως την επόμενη σεζόν θα έχουμε κάτι τέτοιο, όπως γίνεται στο ΝΒΑ. Όλα πλέον εξαρτώνται από τους όρους που έχουν στα συμβόλαιά τους και τους εκάστοτε νόμους των χωρών. Κατά την άποψή μου όμως, σε περίπτωση οριστικής διακοπής, η καλύτερη λύση θα ήταν να υπάρξει καθολική συμφωνία για να βρεθεί λύση με τους μισθούς των παικτών, μέχρι το τέλος της σεζόν".

Για το γεγονός ότι τα περισσότερα συμβόλαια ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου και το κατά πόσο θα ήταν εφικτό να πάει η σεζόν μετά από αυτή την ημερομηνία, είπε πως "νομίζω θα είναι δύσκολο να γίνουν αγώνες μετά από αυτή την ημερομηνία, αλλά όχι αδύνατο. Αν βρεθεί λύση για επανεκκίνηση της σεζόν, θα πρέπει να πάμε πιθανότατα μετά τις 30 Ιουνίου. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν το θέμα που μας απασχολούσε σε επίπεδο ημερομηνιών, γιατί άμα διεξάγονταν, δεν θα είχαμε τέτοιες δυνατότητες για το καλοκαίρι".

Εν συνεχεία, ρωτήθηκε για το παιχνίδι της Αρμάνι Μιλάνο με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Mediolanum Forum, για να απαντήσει πως "αυτό το παιχνίδι ήταν υψηλού ρίσκου. Γι αυτόν τον λόγο, από την στιγμή που ξέσπασε η πανδημία στην Ιταλία, η Ένωση Παικτών τέθηκε αντίθετη με τη διεξαγωγή αγώνων στο Μιλάνο. Κοιτάζοντας πίσω, νομίζω ότι όλες οι σημαντικές αποφάσεις θα έπρεπε να παρθούν νωρίτερα. Αλλά τότε, ουδείς γνώριζε πόσο σοβαρά θα εξελισσόταν η κατάσταση".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ