ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Ολυμπιακός έχει βρει το "κουμπί" του Σλούκα

Ο Ολυμπιακός έχει βρει το "κουμπί" του Σλούκα

Ο Κώστας Σλούκας επιστρέφει στο ΣΕΦ για να να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, ο οποίος μέχρι στιγμής δείχνει να έχει βρει το "κουμπί" του 28χρονου γκαρντ.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Φενέρμπαχτσε (21:00, LIVE Blog από το Sport24.gr) και ο Κώστας Σλούκας, όπως συνηθίζεται στις επιστροφές του στο ΣΕΦ, θα είναι ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της αναμέτρησης της 7ης αγωνιστικής της EuroLeague . Ο 28χρονος διεθνής γκαρντ διανύει την καλύτερη και πιο ώριμη φάση της καριέρα του, είναι ο καπετάνιος της ομάδας του και ένα μέρος του "ερυθρόλευκου" πλάνου για το ματς με την Φενέρ έχει σχέση με τον περιορισμό του.

Ο Κώστας Σλούκας ανδρώθηκε στον Ολυμπιακό, με τον οποίο ανέβηκε δύο φορές στην κορυφή της Ευρώπης και το καλοκαίρι του 2016 επέλεξε να αποχωρήσει από το Λιμάνι για λογαριασμό της Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο αριστερόχειρας γκαρντ, όταν αποχώρησε από τον Ολυμπιακό ήταν έτοιμος παίκτης με πολλές παραστάσεις και η πρόοδός του συνεχίστηκε στην Πόλη. Ο "Σλούκι Λουκ" πλέον είναι ένας από τους καλύτερους γκαρντ που αγωνίζονται στην Ευρώπη, απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του προπονητή του και έχει τα "κλειδιά" της ομάδας του στα χέρια του.

Οι ερυθρόλευκοι, όμως, στα πέντε ματς που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τον Κώστα Σλούκα στην EuroLeague έχουν βρει τον τρόπο να τον περιορίσουν και δεν έχουν "πληγωθεί" τόσο από τον άλλοτε παίκτη τους.

Ο Κώστας Σλούκας στα τέλη Δεκεμβρίου του 2016 επέστρεψε για πρώτη φορά στο ΣΕΦ ως αντίπαλος στον Ολυμπιακό μετά την θητεία του στους ερυθρόλευκους και ήταν εμφανώς επηρεασμένος. Ο γκαρντ της Φενέρ, ίσως να επηρεάστηκε και από τις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν από μερίδα οπαδών κατά την βράβευσή, χρειάστηκε χρόνο για να βρει τα πατήματά του. Ο Ολυμπιακός για 30 λεπτά έκανε ό,τι ήθελε την ομάδα του Ζοτς, η οποία βασιζόμενη και στην βελτίωση της απόδοσης του Σλούκα, αντεπιτέθηκε στην τέταρτη περίοδο. Οι ερυθρόλευκοι, όμως, έμειναν ψύχραιμοι, πήραν τη νίκη και δεν πληγώθηκαν από τους 10 πόντους (2//6 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 3/3 βολές), τα 2 ριμπάουντ, τις 6 ασίστ και το 1 κλέψιμο του Σλούκα, ο οποίος είχε υποπέσει και σε 4 λάθη.

Ο Ολυμπιακός έχει βρει το "κουμπί" του Σλούκα

Ο Έλληνας γκαρντ είχε μείνει και στα ρηχά (0/5 δίποντα, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος) και στην αναμέτρηση του δεύτερου γύρου του Ολυμπιακού με την Φενέρ στην Πόλη της σεζόν 2016/17. Η τουρκική ομάδα πήρε τη νίκη με 67-64 κάνοντας το comeback στην τέταρτη περίοδο, αλλά οι ερυθρόλευκοι υπερασπίστηκαν την διαφορά που είχαν επικρατήσει στο ΣΕΦ και βρέθηκαν πολύ κοντά στην κατάκτηση της 3ης θέσης της κατάταξης, την οποία τελικά πήραν. Ο Κώστας Σλούκας και σε εκείνο το ματς είχε μείνει στα ρηχά, ενώ το ίδιο συνέβη και στον τελικό της διοργάνωσης. Ο Έλληνας γκαρντ στον τελικό της Πόλης θα μπορούσε να αγωνιστεί καλύτερα ((0/5 δίποντα, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος), αλλά ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό των ουσιαστικά γηπεδούχων κι εντέλει ηττήθηκε με 80-64.

O Ολυμπιακός την περσινή σεζόν "δίπλωσε" την Φενέρμπαχτσε, καθώς "δραπέτευσε" στην παράταση (κ.α. 75-75) από το "Ulker Sports and Event Hall" με 90-83 παρά το γεγονός πως αγωνίστηκε χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη και στο ΣΕΦ "πάτησε" την Φενέρ με 95-70. Ο Κώστας Σλούκας ολοκλήρωσε το ματς στην Τουρκία έχοντας στην συγκομιδή του 13 πόντους (3/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 4/4 βολές), 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 5 λάθη, ενώ στο παιχνίδι στην Ελλάδα δεν... διασώθηκε (0/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 1 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 λάθη) από το "ναυάγιο" της ομάδας του.

Όλα αυτά βέβαια ανήκουν στην ιστορία και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά ποια θα είναι η απόδοσή του Κώστα Σλούκα απέναντι στην τέως ομάδα του. Είναι σίγουρο, όμως, πως αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να περιορίσει τον 28χρονο γκαρντ, θα έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα για να πάρει τη νίκη.

Ο Ολυμπιακός έχει βρει το "κουμπί" του Σλούκα

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ