EUROLEAGUE

Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: H μάχη της τετράδας και το... κυνήγι της Εφές

Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: H μάχη της τετράδας και το... κυνήγι της Εφές

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την καταδίωξη της Αναντολού Εφές, αλλά τη... μάχη της για να πάρει την 4η θέση της κατάταξης της EuroLeaguge δίνει και η Μπαρτσελόνα, η οποία φιλοξενείται από τους ερυθρόλευκους (21:00, LIVE Blog από το Sport24.gr).

Ο Ολυμπιακός στην 21η "στροφή" της EuroLeague υποδέχεται την Μπαρτσελόνα (21:00, LIVE Blog από το Sport24.gr) και η αναμέτρηση του ΣΕΦ αναμένεται να αποτελέσει κομβική στη "μάχη" που δίνουν οι ερυθρόλευκοι, οι μπλαουγκράνα και η Αναντολού Εφές για να πάρουν την 4η θέση και το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η Φενέρμπαχτσε (18-2), η Ρεάλ Μαδρίτης (16-4) και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας (15-4) δείχνουν πως έχουν... καπαρώσει τις πρώτες τρεις θέσεις της κατάταξης, ενώ πίσω τους προς το παρόν παραμένει η ομάδα του Εργκίν Αταμάν με ρεκόρ 13-7. Η Αναντολού Εφές, όμως, νιώθει την "ανάσα" του Ολυμπιακού, ο οποίος στα 2/3 της κανονικής διάρκειας της διοργάνωσης μετράει 12 νίκες και 8 ήττες, ενώ ρεκόρ 11-9 έχουν οι μπλαουγκράνα.

Ο Σάσα Βεζένκοβ την Τετάρτη (30/1) στάθηκε στη μεγάλη σημασία που έχει για τον Ολυμπιακό ο αγώνας με την Μπαρτσελόνα, τον οποίο χαρακτήρισε "τελικό". Το παιχνίδι πράγματι είναι πολύ σημαντικό για την προσπάθεια που κάνουν οι ερυθρόλευκοι, ώστε να πλασαριστούν στην πρώτη τετράδα της κατάταξης, αλλά σε περίπτωση ήττας δεν... χάνονται. Θα κληθούν, όμως, να καλύψουν χαμένο έδαφος, ενώ σημαντικό ρόλο σε αυτή την περίπτωση θα έχει και η διαφορά που θα ηττηθούν. Θυμίζουμε πως η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ είχε.... δραπετεύσει από την Βαρκελώνη με 69-60 και αν κάνει το 2/2 απέναντι στους μπλαουγκράνα, τότε θα έχει το πλεονέκτημα ακόμα και σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας (μαζί με την Εφές), καθώς είχε λυγίσει την τουρκική ομάδα στο ΣΕΦ. Τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ και με την Αναντολού Εφές στο Σινάν Ερντέμ είναι πολύ σημαντικά για τη "μάχη" του πλεονεκτήματος έδρας στα προημιτελικά, ενώ αυτό στην Πόλη - αναλόγως με το πώς θα έχει διαμορφωθεί η κατάσταση ως τότε - είναι πολύ πιθανό να έχει χαρακτήρα... τελικού.

Οι μπλαουγκράνα από την πλευρά τους, οι οποίοι την τρέχουσα σεζόν παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα σε σύγκριση με εκείνη που είχαν τα τελευταία χρόνια, θεωρητικά έχουν πιο βατό πρόγραμμα σε σχέση με τον Ολυμπιακό και την Αναντολού Εφές. Έχουν ηττηθεί, όμως, από τον Ολυμπιακό στην έδρα τους. Αν μάλιστα ηττηθούν για δεύτερη φορά από τους ερυθρόλευκους, τότε θα κληθούν στις τελευταίες 9 αγωνιστικές να καλύψουν απόσταση τριών.... νικών από τους ερυθρόλευκους - καθώς δεν θα έχουν το πλεονέκτημα σε οποιαδήποτε περίπτωση ισοβαθμίας μαζί τους - και πέρα από τα στραβοπατήματα των Περαιωτών θα χρειαστεί να περιμένουν και "δώρα" και από τους αντιπάλους της Αναντολού Εφές.

Τέλος, η Αναντολού Εφές την παρούσα στιγμή είναι μόνη της στην 4η θέση της κατάταξης, αλλά μακριά από το σπίτι της έχει ηττηθεί τόσο από τον Ολυμπιακό, όσο και από την Μπαρτσελόνα με 9 και 15 πόντους αντίστοιχα. Οι εντός έδρας αναμετρήσεις με τους ερυθρόλευκους και τους μπλαουγκράνα θα έχουν μεγάλη σημασία για εκείνη και το καλύτερο σενάριο θα είναι να καλύψει και τις διαφορές πόντων που είχε ηττηθεί στην Ελλάδα και στην Ισπανία, ώστε να έχει το... κεφάλι της ήσυχο σε περίπτωση ισοβαθμίας. Όσον αφορά το πρόγραμμα της Εφές, σε θεωρητικό πάντα επίπεδο, είναι πιο δύσκολο από εκείνο του Ολυμπιακού και για αυτό έχει αποκτά μεγαλύτερη σημασία το παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής με τους ερυθρόλευκους στην Τουρκία.

Τα αποτελέσματα στα παιχνίδια των τριών ομάδων:

Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές 88-81

Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 60-69

Μπαρτσελόνα - Αναντολού Εφές 80-65

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (13-7)

Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: H μάχη της τετράδας και το... κυνήγι της Εφές
EUROKINISSI

Το πρόγραμμα της Αναντολού Εφές:

Παναθηναϊκός - Αναντολού Εφές 1/2

Αναντολού Εφές - Γκραν Κανάρια 7/2

Αναντολού Εφές - Ολυμπιακός 21/2

Φενέρμπαχτσε - Αναντολού Εφές 28/2

Αναντολού Εφές - Μπαρτσελόνα 8/3

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Αναντολού Εφές 14/3

Αναντολού Εφές - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 19/3

Μπουντούτσνοστ - Αναντολού Εφές 21/3

Μπασκόνια - Αναντολού Εφές 29/3

Αναντολού Εφές - Αρμάνι Μιλάνο 4/4

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (12-8)

Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: H μάχη της τετράδας και το... κυνήγι της Εφές

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού:

Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 31/1

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ολυμπιακός 7/2

Αναντολού Εφές - Ολυμπιακός 21/2

Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1/3

Μπουντούτσνοστ - Ολυμπιακός 8/3

Αρμάνι - Ολυμπιακός 14/3

Ολυμπιακός - Μπάγερν Μονάχου 19/3

Γκραν Κανάρια - Ολυμπιακός 21/3

Ολυμπιακός - Ζάλγκιρις 29/3

Ολυμπιακός - Νταρουσάφακα 5/4

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (11-9)

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το πρόγραμμα της Μπαρτσελόνα:

Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 31/1

Μπαρτσελόνα - Ζάλγκιρις 7/2

Μπαρτσελόνα - Μπασκόνια 21/2

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 1/3

Αναντολού Εφες - Μπαρτσελόνα 8/3

Φενέρμπαχτσε - Μπαρτσελόνα 15/3

Μπαρτσελόνα - Γκραν Κανάρια 19/3

Μπάγερν Μονάχου - Μπαρτσελόνα 21/3

Μπαρτσελόνα - Μπουντούτσνοστ 29/3

Μπαρτσελόνα - Χίμκι 5/4

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ