EUROLEAGUE

Παναθηναϊκός: Μετά τον Πιτίνο σε απολογία για τη διαιτησία και ο Λάνγκφορντ

Παναθηναϊκός: Μετά τον Πιτίνο σε απολογία για τη διαιτησία και ο Λάνγκφορντ

Μετά τον κόουτς του Παναθηναϊκού, Ρικ Πιτίνο, σε απολογία καλείται από τη EuroLeague κι ο Κιθ Λάνγκφορντ για δηλώσεις που είχε κάνει για τη διαιτησία μετά από το πρώτο ματς με τη Ρεάλ.

Ο Κιθ Λάνγκφορντ καλείται σε απολογία από τη EuroLeague για δηλώσεις που είχε κάνει μετά τη λήξη του πρώτου ματς ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Ρεάλ στη Μαδρίτη.

Αποστολή στη Μαδρίτη, Γιάννης Κουβόπουλος

"Σε αγώνες playoffs οι διαιτητές μπορούν να επιτρέπουν στους παίκτες να αποφασίζουν για την έκβαση του αγώνα. Υπήρχε πολύ physical παιχνίδι και δεν είχα πολύ χώρο για να κάνω ένα καλό σουτ. Ήταν αντικανονική η άμυνά του, αλλά πρέπει να το αφήσουμε πίσω.

Δεν πρέπει να εστιάσουμε στην τελευταία φάση. Χάσαμε το σουτ. Εμείς θέλουμε να έχουμε την ίδια επιθετικότητα και στην άμυνα. Δεν δόθηκε φάουλ στην τελευταία φάση, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε", είχε υποστηρίξει ο 35χρονος Αμερικανός.

Υπενθυμίζεται ότι σε απολογία καλείται κι ο κόουτς του Παναθηναϊκού, Ρικ Πιτίνο, γιατί φέρεται ν' άφησε υπονοούμενα για τη διαιτησία στο πρώτο ματς με τους μερένγκες.

"Πήραμε δύσκολες αποφάσεις. Ο Κιθ Λάνγκφορντ είχε χέρια πάνω του σε κάθε φάση. Δεν πήραμε κάποια σφυρίγματα, αλλά αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού. Κάναμε μία μεγάλη αντεπίθεση. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια, αλλά έχω απογοητευτεί για κάποια πράγματα. Θα ανασυνταχθούμε και θα επιστρέψουμε στο επόμενο ματς", είχε δηλώσει μετά τη λήξη του πρώτου ματς ο 66χρονος Αμερικανός κόουτς.

Σε νεότερες δηλώσεις, πριν την προπόνηση της Πέμπτης (18/4), ο Ρικ Πιτίνο απέφυγε να σχολιάσει τη διαιτησία, λέγοντας πως " αυτό το κάνει ο Ολυμπιακός".

Δεν μιλάω για τους διαιτητές δημόσια. Είπα στους παίκτες μου ότι τους έγινε φάουλ και αντί να γυρίσουν στην άμυνα, διαμαρτύρονταν στους διαιτητές. Δεν μπορείς να αλλάξεις τις αποφάσεις τους. Προσπαθώ να μη δίνω σημασία στους διαιτητές. Αφήνω να το κάνει ο Ολυμπιακός αυτό", υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη (19/4, 22:15) - live η εξέλιξη από το Sport24.gr και ραδιοφωνικά από τον Sport24 Radio 103,3 - για το δεύτερο μεταξύ των δύο ομάδων ματς στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης της EuroLeague.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ