EUROLEAGUE

Πέινερς για τον σχεδιασμό του Ολυμπιακού: "Πολλοί οι τρεις σμολ φόργουορντ"

Πέινερς για τον σχεδιασμό του Ολυμπιακού: "Πολλοί οι τρεις σμολ φόργουορντ"

Ο Ζάνις Πέινερς μίλησε στο Sport24.gr για την πορεία της Νταρουσάφακα την τρέχουσα σεζόν, ενώ αναφέρθηκε και στον Γιάνις Τίμα και τον σχεδιασμό του Ολυμπιακού.

Ο Ζάνις Πέινερς στο πλαίσιο της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής της EuroLeague επέστρεψε στην Ελλάδα, αλλά εξαιτίας των ενοχλήσεων που νιώθει στο αριστερό γόνατο δεν κατάφερε να ενισχύσει τις προσπάθειες της Νταρουσάφακα απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο 29χρονος Λετονός φόργουορντ, όμως, αφιέρωσε μερικά λεπτά για τους αναγνώστες του Sport24.gr, καθώς μας μίλησε για την πορεία της ομάδας, ενώ αναφέρθηκε και στον Γιάνις Τίμα.

"Έχω πάρα πολύ καλές αναμνήσεις από την Ελλάδα. Έχω μιλήσει και με άλλους παίκτες που αγωνίστηκαν στην Ελλάδα και τους λείπει η χώρα σας. Μου άρεσε που έπαιξα στην Ελλάδα. Είναι μία υπέροχη χώρα και έκανα πολλούς φίλους εδώ", δήλωσε στο Sport24.gr ο Λετονός περιφερειακός, ο οποίος την σεζόν 2016/17 αγωνίστηκε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ.

Ο 29χρονος φόργουορντ εν συνεχεία αναφέρθηκε στην πορεία της Νταρουσάφακα: "Ήταν μία πολύ δύσκολη και σκληρή σεζόν για εμάς. Τερματίσαμε στην τελευταία θέση της EuroLeague και κάναμε πάρα πολλές ήττες. Έγιναν πάρα πολλές αλλαγές σε σχέση με την περσινή σεζόν. Αρχικά αποχώρησε ο κόουτς Μπλατ, ενώ έφυγαν επίσης κάποιοι πολύ σημαντικοί παίκτες, όπως ο Γουίλμπεκιν και ο Σαντ-Ρος. Το ξεκίνημα της σεζόν ήταν πολύ δύσκολο για εμάς.Υπήρξε και η αλλαγή προπονητή (σ.σ. ο Σελτσούκ Ερνάκ διαδέχθηκε τον Αχμέτ Τσάκι. Είμαστε μία νέα και άπειρη ομάδα. Οι περισσότεροι από εμάς αγωνιστήκαμε για πρώτη φορά στην EuroLeague. Όλοι αυτοί οι παράγοντες οδήγησαν σε αυτά τα αποτελέσματα. Πιστεύω, όμως, πως ήταν μία καλή εμπειρία. Μάθαμε πολλά από αυτή και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό".

Πέινερς για τον σχεδιασμό του Ολυμπιακού: "Πολλοί οι τρεις σμολ φόργουορντ"

Όσον αφορά τη συνέχεια στο τουρκικό πρωτάθλημα, τόνισε: "Είμαστε σε μία δύσκολη κατάσταση. Παλεύουμε για την πρόκρισή μας στα playoffs. Δεν είναι εύκολο, αλλά έχουμε καλό πρόγραμμα και πλέον έχουμε και τον χρόνο για να προετοιμαστούμε σωστά. Επικεντρωνόμαστε πλέον στο πρωτάθλημα και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά".

Ο Ζάνις Πέινερς πριν από λίγους μήνες σκιαγράφησε στο Sport24.gr το προφίλ του Γιάνις Τίμα, οπότε του ζητήσαμε να μας μιλήσει εκ νέου για τον συμπαίκτη του στην εθνική Λετονίας, ο οποίος αγωνίζεται πλέον με τη μορφή δανεισμού στη Χίμκι: " Με την Χίμκι έχει κάνει πάρα πολύ καλά παιχνίδια. Αυτό δείχνει ότι είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Ίσως να μην του ταίριαζε ο τρόπος που αγωνιζόταν ο Ολυμπιακός. Υπήρχαν πολλοί παίκτες στη θέση του και ίσως δυσκολεύτηκε να βρει τον ρόλο του. Ίσως να υπήρχε και διαφορά φιλοσοφίας μεταξύ του ίδιου και του προπονητή του. Δεν μπορώ να το γνωρίζω. Πολλοί παράγοντες μπορεί να επηρέασαν την προσαρμογή του. Πιστεύω, όμως, πως είναι καλός παίκτης. Φυσικά ο Ολυμπιακός είναι μία σπουδαία ομάδα και ο Ντέιβιντ Μπλατ ένας πολύ καλός προπονητής, αλλά ο Γιάνις Τίμα δεν κατάφερε να προσαρμοστεί".

Πέινερς για τον σχεδιασμό του Ολυμπιακού: "Πολλοί οι τρεις σμολ φόργουορντ"

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την σεζόν έχοντας τρεις σμολ φόργουορντ στο ρόστερ του και μιας και ο Ζάνις Πέινερς αγωνίζεται στην ίδια θέση και γνωρίζει πολύ καλά τον Γιάνις Τίμα, του ζητήσαμε να τοποθετηθεί για τον ερυθρόλευκο σχεδιασμό: "Πιστεύω πως στη θέση «3» πρέπει να υπάρχει ένας παίκτης που να έχει τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής, ένας που θα αγωνίζεται περίπου για 15 λεπτά και ένας που θα παίζει σε δύο θέσεις και θα μπορεί να βοηθάει και ως σμολ φόργουορντ. Σίγουρα σε κάθε ομάδα το ρόστερ διαμορφώνεται διαφορετικά. Τρεις καλοί σμολ φόργουορντ σε μία ομάδα, όμως, είναι πολλοί".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ