EUROLEAGUE

Πέντε tips επιτυχίας στο Fantasy του Stoiximan.gr για την Ευρωλίγκα

Πέντε tips επιτυχίας στο Fantasy του Stoiximan.gr για την Ευρωλίγκα
EUROKINISSI

Το Stoiximan.gr φέρνει την Ευρωλίγκα στο σπίτι σου μέσω του Fantasy τουρνουά και το Sport24.gr σου δίνει μερικές συμβουλές για να ξεχωρίσεις και να διεκδικήσεις εγγυημένα χρηματικά έπαθλα

Η μπασκετική πανδαισία της ευρωπαϊκής διοργάνωσης έχει γίνει ήδη ρουτίνα μας. Με το Fantasy του Stoiximan.gr για την Ευρωλίγκα, όμως, δημιουργείται ένα παράλληλο μπασκετικό σύμπαν, στο οποίο γίνεται πρωταγωνιστής και κυρίως… προπονητής.

Με εικονικό μπάσκετ 120 εκατομμυρίων ευρώ στα χέρια σου μπορείς να φτιάξεις τις δικές σου ομάδες (μέχρι 20!) διεκδικώντας εγγυημένα χρηματικά έπαθλα 20.000€*. Στήσε το ρόστερ της κάθε σου ομάδας, διάλεξε παίκτες που θα σου φέρνουν τους περισσότερους πόντους (εννέα βασικούς, έναν αναπληρωματικό και δύο μπαλαντέρ), διάβασε τα επόμενα παιχνίδια και τους αντιπάλους σου, και ετοιμάσου να αναλάβεις δράση.

Εμείς επιχειρούμε να σε βοηθήσουμε να πετύχεις και να πιάσεις την κορυφή, με πέντε συμβουλές που καλό θα ήταν να προσέξεις πριν μπεις στη μάχη. Με σημαντικά σημεία που, αν προσέξεις, θα έχεις πιο ισορροπημένο ρόστερ και περισσότερες πιθανότητες να μεγιστοποιήσεις τους πόντους μετά από κάθε αγωνιστική.

"Τζάμπολ" με πέντε tips και… καλή σου επιτυχία:

1. Στήσε σωστά (και οικονομικά) τις ομάδες σου

Μπορείς να φτιάξεις μέχρι και 20 δικές σου ομάδες τις οποίες θα ελέγχεις εσύ ο ίδιος έχοντας τον ρόλο του προέδρου και του προπονητή. Αρχικά, προσπάθησε να αποφύγεις τους πολλούς κοινούς παίκτες. Εστίασε σε έναν (το πολύ δύο) που μπορεί κάθε αγωνιστική να σου φέρνει πολλούς πόντους από διαφορετικά σημεία του παιχνιδιού, ωστόσο προσπάθησε να έχεις 20 διαφορετικές ομάδες ως προς την πλειοψηφία του ρόστερ.

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Από εκεί και πέρα, καλό θα ήταν να αποφύγεις τις πολλές σπατάλες παρασυρόμενος από τα μεγάλα ονόματα. Διάλεξε δύο-τρεις παίκτες πρώτης γραμμής, αλλά στη συνέχεια ψάξε για value for money παίκτες. Προσπάθησε οι ομάδες σου να έχουν ισορροπία και μην ξεχνάς πως σε περίπτωση ισοβαθμίας, το κριτήριο είναι το χαμηλότερο μπάτζετ, άρα δεν είναι κακό να κρατήσεις και… κάβα μερικά (εικονικά) χρήματα.

Να σημειωθεί ότι έχεις το δικαίωμα να χρησιμοποιήσεις τρεις παίκτες από κάθε ίδια ομάδα, άρα καλό θα ήταν αυτοί (σε περίπτωση που υπάρχουν) να μην αγωνίζονται και σε ίδιες θέσεις, ώστε να μαζεύεις πόντους από διαφορετικά σημεία του αγώνα και να έχεις ισορροπία και περισσότερες πιθανότητες άντλησής τους.

Διάβασε την αγωνιστική, στόχευσε στον αντίπαλο

Το στήσιμο της ομάδας δεν μπορεί να είναι αρκετό και επαρκές. Μην φτιάξεις την ομάδα σου και μετά την… αφήσεις. Διάβασε καλά τις αγωνιστικές, διάβασε τον αντίπαλο και δες πού υστερεί. Αν για παράδειγμα εντοπίσεις ένα παιχνίδι που η μία εκ των δύο ομάδων υστερεί στη ρακέτα, κάνε μία μεταγραφή ενός πολύ αξιόπιστου σέντερ που θα έχει ένα εύκολο βράδυ.

Πέντε tips επιτυχίας στο Fantasy του Stoiximan.gr για την Ευρωλίγκα

Είναι σημαντικό επίσης να κοιτάς και το πρόγραμμα της διοργάνωσης, για να βλέπεις ποιοι παίκτες έχουν πιο βατά παιχνίδια και έτσι να κάνεις το απαραίτητο ροτέισον, να δίνεις χώρο σε κάποιο αναπληρωματικό ή να κάνεις κάποια μεταγραφή που μπορεί να αποδειχθεί λίρα εκατό.

Διάλεξε πολυδιάστατους παίκτες

Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο του Fantasy. Οι πόντοι που μαζεύεις προέρχονται από πολλά σημεία της στατιστικής και όχι μόνο από το σκοράρισμα. Ψάξε για value for money παίκτες, μα κυρίως ψάξε για παίκτες που να συμμετέχουν στο παιχνίδι με πολλούς τρόπους.

Παίκτες όπως ο Καλάθης, ο Μάικ Τζέιμς, ο Καμπάσο για παράδειγμα προσφέρουν με σκοράρισμα, δημιουργία, κλεψίματα. Όλα αυτά προσθέτουν πόντους στο σακούλι σου, όμως, προσοχή. Αναζήτησε παίκτες που έχουν λιγότερες πιθανότητες να κάνουν λάθη στο παιχνίδι, αφού κάθε τέτοιο σου κοστίζει μισό πόντο. Πάρε all around περιφερειακούς και μην εστιάσεις μόνο στους σκόρερ αγνοώντας αυτούς που συμμετέχουν και στις δύο άκρες του παρκέ, γιατί ένα κλέψιμο για παράδειγμα σου δίνει τους ίδιους πόντους (2) με ένα καλάθι.

2ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ / ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ / EUROKINISSI)
2ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ / ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Όσο για τους ψηλούς, εστίασε σε έναν “πληθωρικό” σέντερ που θα έχει έφεση στο ριμπάουντ και στο σκοράρισμα (κλασικό παράδειγμα ο Μιλουτίνοφ), έχοντας έτσι και πιθανότητες για double-double που προσθέτει άλλο 1,5 πόντο στην ομάδα σου.

Εξίσου σημαντική θέσεις και αυτή του power forward. Εκεί, μπορείς να έχεις δύο τέτοιους παίκτες. Ψάξε καλούς σουτέρ και ριμπάουντερ. Μία καλή λύση είναι ο Ντεσόν Τόμας του Παναθηναϊκού για παράδειγμα.

Κάνε προσεκτικές μεταγραφές

Πριν από κάθε αγωνιστική έχεις το δικαίωμα για μία δωρεάν μεταγραφή. Αυτή θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά διαλεγμένη και να προκύπτει από καλό διάβασμα των αγώνων. Προσπάθησε να κάνεις στοχευμένες κινήσεις ανάλογα με το παιχνίδι που ακολουθεί και κυρίως ανάλογα με το υπάρχον ρόστερ και τον τρόπο που αυτό έχει στηθεί. Αν φερ’ ειπείν θεωρείς ότι στο επόμενο αναμετρώνται δύο ομάδες παικτών που έχεις ήδη στο ρόστερ σου, μπορείς να αλλάξεις τον έναν ώστε να αποφύγεις το ενδεχόμενο απώλειας πόντων σε περίπτωση που το παιχνίδι αυτό αποδειχθεί “κλειστό”. Μην ξεχνάς ότι αναζητάς τους περισσότερους δυνατούς πόντους από κάθε παίκτη σου, άρα σε ένα παιχνίδι τέτοιας μορφής ενδέχεται να έχουν λιγότερες προσπάθειες, κατοχές ή και συμμετοχή σε αυτό.

Αναζήτησε τα “λαβράκια” της διοργάνωσης

Αυτό είναι το “κλειδί” της επιτυχίας. Εδώ παίζεται όλο το παιχνίδι, αφού δεν μπορείς να έχεις μόνο τα “αστέρια” της διοργάνωσης στο ρόστερ σου. Οι ομάδες από τα χαμηλότερα στρώματα της Ευρωλίγκας έχουν παίκτες με σημαντικό ρόλο, αρκετές μπάλες στα χέρια τους και μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Δεν έχει σημασία αν η ομάδα τους είναι αδύναμη στη διοργάνωση, μιας και εσένα σε νοιάζει η μεμονωμένη τους συνεισφορά στο παιχνίδι.

EUROLEAGUE / ÃÊÑÁÍ ÊÁÍÁÑÉÁ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ÃÊÑÁÍ ÊÁÍÁÑÉÁ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Έρικσον της Άλμπα για παράδειγμα, ή το παράδειγμα του Τζεκίρι που έκανε σπουδαίο ματς με τον Ολυμπιακό είναι καλές και οικονομικές επιλογές. Το ίδιο ισχύει και με παίκτες δεύτερης γραμμής των ομάδων που πρωταγωνιστούν με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα τους Μπολομπόι και Χίλιαρντ της ΤΣΣΚΑ. Κλασική value for money περίπτωση; Ο Τζέφρι Τέιλορ της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και ο Λο της Μπάγερν. Αξιόπιστος και ο Μίκι των Μαδριλένων. Όχι τόσο φτηνός, αλλά με μεγάλες υποσχέσεις για τη συνεισφορά τους στην ομάδα του Λάσο και σίγουρα φτηνότερος από άλλους πρωτοκλασάτους στην ίδια θέση.

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις. Αφορά το συνολικό ποσό επάθλων του τουρνουά. Οι εγγραφές θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 17/10. Εσύ ετοίμασες την ομάδα σου;

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ