EUROLEAGUE

Poll: Ποια είναι η καλύτερη φετινή μεταγραφή στην EuroLeague;

Poll: Ποια είναι η καλύτερη φετινή μεταγραφή στην EuroLeague;

Ο Κώστας Σλούκας ανήκει με κάθε επισημότητα πλέον στον Ολυμπιακό και συμπλήρωσε μια... ντουζίνα σπουδαίες μεταγραφικές κινήσεις το φετινό καλοκαίρι στην EuroLeague. Ποια είναι όμως η καλύτερη κίνηση της offseason; Ψηφίστε στο poll του Sport24.gr.

Από το απόγευμα της Παρασκευής 24 Ιουλίου, ο Κώστας Σλούκας ανήκει (ξανά) στον Ολυμπιακό. Μετά από μια πενταετία στη Φενέρμπαχτσε, ο 30χρονος γκαρντ γύρισε στο Λιμάνι (του) και θα ξαναφορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα, αγωνιζόμενος υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα. Η μεταγραφή στον Ολυμπιακό δεν ήταν κάτι απλό βέβαια, δεδομένου ότι έπρεπε πρώτα να λύσει το συμβόλαιό του με τον τουρκικό σύλλογο κι εν συνεχεία να βάλει την υπογραφή του σε αυτό που του προσέφεραν οι ερυθρόλευκοι.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές μεταγραφές του φετινού καλοκαιριού στην EuroLeague, μερικές εκ των οποίων θεωρητικά έγιναν παρότι οι παίκτες δεσμεύονταν με συμβόλαια για την επόμενη σεζόν.

Ο Κώστας Σλούκας, ο Νικ Καλάθης, ο Κάιλ Χάινς, ο Τόρνικε Σενγκέλια, ο Λουίτζι Ντατόμε, ακόμη κι ο Μάλκολμ Ντιλέινι είναι τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα του πόσο... έντονο ήταν το φετινό καλοκαίρι μέχρι στιγμής. Κι όλα αυτά εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, όπου -θεωρητικά πάντα- οι ομάδες υπολογιζόταν πως θα ήταν αρκετά πιο φειδωλές. Από την άλλη, παίκτες όπως Νίκολα Μιλουτίνοβ, ο Ρόκας Γκεντράιτις και ο Νέμανια Νέντοβιτς εκμεταλλεύτηκαν το καλό όνομα που έχουν "χτίσει" και άλλαξαν στέγη, έχοντας ακόμη μεγαλύτερες προσδοκίες και φιλοδοξίες.

Κακά τα ψέματα βέβαια, η αποχώρηση του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς από τη Φενέρμπαχτσε άλλαξε τα δεδομένα στην αγορά με πολλούς από τους παίκτες που ήταν "δεμένοι" για τουλάχιστον ακόμη έναν χρόνο με τον τουρκικό σύλλογο, να κουνούν μαντήλι. Οι ανταγωνιστές της Φενέρμπαχτσε εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός και υπέγραψαν σωρηδόν τα αστέρια που αποχώρησαν, με τη Βαλένθια να είναι αυτή που εκμεταλλεύτηκε περισσότερο από κάθε άλλη την περίσταση που διαμορφώθηκε, δεδομένου ότι απέκτησε δύο πρώην παίκτες της.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία δύο ομάδες δεν ενεπλάκησαν στο ελάχιστο: η Αναντολού Εφές και η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η πρώτη φρόντισε να "δέσει" με νέα συμβόλαια όλα τα βασικά στελέχη της (μόνο ο Άλεκ Πίτερς αποχώρησε, που ούτως ή άλλως δεν είχε σημαντικό ρόλο στο rotation) δεδομένου ότι προέρχεται από μια σπουδαία διετία, ενώ η δεύτερη έχει "δεμένα χέρια" από την στιγμή που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η σεζόν στη Winner League. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχε μια αντικειμενική δυσκολία, που δεν της επέτρεψε να κινηθεί στην αγορά με την ευχέρεια που είχαν όλες οι άλλες ομάδες. Θα μπει αργά στον χορό, αλλά με φιλοδοξία να διατηρήσει την ποιότητα που την είχε επαναφέρει στα playoffs μετά από πέντε χρόνια -πριν έρθει η διακοπή λόγω του κορονοϊού.

Ποια μεταγραφή όμως ήταν η πιο εντυπωσιακή έως τώρα στην EuroLeague;

Το Sport24.gr σάς καλεί να ψηφίσετε ποια μεταγραφή θεωρείτε ως την καλύτερη που έγινε μέχρι στιγμής στη διοργάνωση.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ