EUROLEAGUE

Preview: Ολυμπιακός - Βαλενθια

Preview: Ολυμπιακός - Βαλενθια

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται για την έκτη αγωνιστική της Euroleague την Βαλένθια (20/11, 19:45) και στόχος δεν είναι άλλος από τη νίκη, που θα διατηρήσει τους "ερυθρόλευκους" αήττητους στον όμιλο.

Οι Πειραιώτες έπαιξαν εξαιρετικό μπάσκετ την προηγούμενη αγωνιστική, συντρίβοντας την Γαλατασαράι με 93-65, στο ΣΕΦ. Από την άλλη πλευρά, τα πράγματα δεν πάνε καλά για την Βαλενθια, η οποία ηττήθηκε από τη Νεπτούνας, στη Λιθουανία, με 94-87. Ντεμπούτο για την ισπανική ομάδα θα κάνει ο Νεμάνια Νέντοβιτς.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη άμυνα στην διοργάνωση, δεχόμενος 65,8 πόντους ανά αγώνα.

Ο Βασίλης Σπανούλης με τα 21 λάθη που έκανε ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση στην Euroleague, στην κατηγορία αυτή, με το πέρασμα πέντε αγώνων.

Ο Σπανούλης χρειάζεται 17 πόντους για να ξεπεράσει τον πρώην συμπαίκτη του, Μαικ Μπατίστ, στην τέταρτη θέση του πίνακα των σκόρερ της Euroleague. O Σπανούλης έχει 2.480 πόντους στην καριέρα του στη διοργάνωση.

Ο Σπανιούλης θέλει 2 βολές για να ξεπεράσει τον πρώην συμπαίκτη του, Γιάκα Λάκοβιτς, στην τρίτη θέση της λίστας με τις εύστοχες βολές. Έχει 672 εύστοχες βολές.

Ο Σπανούλης θέλει πέντε κλεψίματα για να φτάσει στο top-20 στη σχετική κατηγορία. Βρίσκεται στην 21η θέση, μαζί με τους Λούις Σκόλα και Καγιά Πεκερ. Ο πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού, Σκούνι Πεν, βρίσκεται στην 20η θέση με 179 κλεψίματα.

Ο Σπανούλης έχει ευστοχήσει σε, τουλάχιστον, ένα τρίποντο στα τελευταία 15 από τα 16 παιχνίδια του στην Euroleague.

Ο Μπράιαντ Ντάνστον έχει τουλάχιστον ένα κλέψιμο στα 9 από τα τελευταία 10 παιχνίδια του στην Euroleague.

Ο Όλιβερ Λαφαγιέτ έπαιξε για την Βαλένθια την περσινή σεζόν και την βοήθησε να κατακτήσει το Eurocup. Ήταν συμπαίκτης με τους περισσότερους από τους παίκτες του φετινού ρόστερο.

Βαλένθια

Η Βαλένθια είναι δεύτερη από το τέλος στην κατηγορία index rating, έχοντας 71,8 κατά μέσο όρο.

Ο Λουκ Χαρανγκόντι έχει πετύχει 8 συνεχόμενες βολές στην Euroleague.

Ο Πάου Ρίμπας ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση καριέρας σε ασίστ, με 7, σε παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό τη σεζόν 2009-10, όταν έπαιζε για την Λαμποράλ Κούτσα.

Ο Ρίμπας πέτυχε ρεκόρ καριέρας με τους 22 πόντους απέναντι στη Νεπτούνας.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ