ΜΠΑΣΚΕΤ

Χίμκι - Αναντολού Εφές 84-85: Η "βόμβα" του Μπαλμπάι έριξε νοκ άουτ τους Ρώσους

Χίμκι - Αναντολού Εφές 84-85: Η "βόμβα" του Μπαλμπάι έριξε νοκ άουτ τους Ρώσους
ANADOLU EFES SK

Με από μηχανής θεό τον Ντόγκους Μπαλμπάι η Αναντολού Εφές νίκησε την Χίμκι 85-84 στην Ρωσία, σε ένα ματς που διήρκεσε δύο ώρες και 20 λεπτά λόγω της... μαραθώνιας πρώτης περιόδου!

Το πιο... τρελό παιχνίδι της φετινής EuroLeague έγινε στην Ρωσία. Εκεί όπου η Αναντολού Εφές είδε μία διαφορά 12 πόντων να κάνει φτερά μέσα σε 2,5 λεπτά, αλλά στο τέλος βρήκε τον τρόπο να νικήσει την Χίμκι 85-84 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της EuroLeague . Ήρωας της τουρκικής ομάδας; Ο Ντόγκους Μπαλμπάι, που ευστόχησε στο νικητήριο τρίποντο 2,1'' πριν από τη λήξη από απόσταση οκτώ μέτρων και έριξε την αυλαία σε ένα παιχνίδι που άρχισε στις 20:00 και ολοκληρώθηκε στις 22:20!

Ο Ροντρίγκ Μπομπουά πέτυχε 26 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ της τουρκικής ομάδας, ενώ διψήφιο αριθμό πόντων είχαν και οι Αντριάν Μοερμάν (12 πόντοι) και Κρούνοσλαβ Σίμον (11 πόντοι). Ο Αλεξέι Σβεντ τελείωσε το παιχνίδι με 25 πόντους με 6 τρίποντα και τον ακολούθησαν στο σκοράρισμα οι Άντονι Γκιλ (15 πόντοι), Τόνι Κρόκερ (13 πόντοι) και Τζόρνταν Μίκι (12 πόντοι), αλλά η Χίμκι δεν απέφυγε την τρίτη ήττα σε ισάριθμους αγώνες.

Ο MVP

Ο Ντόγκους Μπαλμπάι ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής στα περίχωρα της Μόσχας, αυτός όμως που κουβάλησε την Αναντολού Εφές σε όλο το παιχνίδι ήταν ο Ροντρίγκ Μπομπουά. Ο Γάλλος γκαρντ είχε συνολικά μόνο πέντε πόντους στα πρώτα δύο παιχνίδια της τουρκικής ομάδας στην EuroLeague, ωστόσο πέτυχε 14 στην δεύτερη περίοδο, ήταν ο πρώτος σκόρερ της Αναντολού Εφές και πρόσθεσε όλες τις κρίσιμες βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το ματς άρχισε με τους χειρότερους δυνατούς οιωνούς στην Μιτίσκι Αρίνα. Με το που συμπληρώθηκαν 56 δευτερόλεπτα το κεντρικό ταμπλό έσβησε. Και δυστυχώς αυτή ήταν μόνο η αρχή σε ένα δεκάλεπτο που διήρκεσε 45 λεπτά και διακόπηκε τέσσερις φορές λόγω των συνεχόμενων προβλημάτων που υπήρχαν στα χρονόμετρα του γηπέδου! Ο αγώνας συνεχίστηκε χωρίς άλλα τεχνικά προβλήματα από εκεί και πέρα (εκτός από την στατιστική, η οποία δεν επανήλθε ποτέ μετά το πρώτο λεπτό), όχι όμως προς τέρψιν των γηπεδούχων.

Με τον Μπομπουά να... εμφανίζεται στην διοργάνωση (είχε μόνο πέντε πόντους συνολικά στους πρώτους δύο αγώνες) και να σημειώνει 14 πόντους στην δεύτερη περίοδο, η Αναντολού Εφές όχι μόνο πήρε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά έκλεισε κιόλας το πρώτο ημίχρονο με διαφορά οκτώ πόντων (37-45). Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης. Και μάλλον δεν θα μπορούσε να συμβεί αλλιώς, από τη στιγμή που ο Σβεντ είχε βαλθεί επί 30 λεπτά να... σπάσει τα στεφάνια της Μιτίσκι Αρίνα. Κάπως έτσι η Αναντολού Εφές έκλεισε την τρίτη περίοδο με σκορ 55-67, χάρις σε σερί 0-8 στα τελευταία δύο λεπτά. Όπως αποδείχθηκε, η τουρκική ομάδα υπολόγιζε χωρίς τον Σβεντ.

Ο Ρώσος γκαρντ έκανε το ματς... ροντέο και το γύρισε μόνος του, αφού πέτυχε 14 πόντους μέσα σε 3,5 λεπτά και στο 33' η Χίμκι ισοφάρισε έπειτα από πολλή ώρα (69-69) με επιμέρους 14-2! Η Εφές πέτυχε τους επόμενους έξι πόντους, αλλά η ομάδα του Μπαρτζώκα ισοφάρισε εκ νέου στο 38' με τρίποντο του Μάρκοβιτς (76-76). Από εκεί και πέρα άρχισε το γαϊτανάκι των βολών. Οι δύο ομάδες πέτυχαν τους επόμενους 14 πόντους από τη "γραμμή της φιλανθρωπίας", με τον Τόνι Κρόκερ να χάνει όμως την πιο κρίσιμη βολή με 8,1'' να απομένουν και το σκορ 84-82. Η Χίμκι επέλεξε να μην κάνει φάουλ, έπαιξε καθαρή άμυνα και ο Μπαλμπάι (που μόλις είχε μπει στο παρκέ) την τιμώρησε, ευστοχώντας σε τρίποντο υπό πίεση 2,1'' πριν από τη λήξη!

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Αρκετός κόσμος βρέθηκε στις εξέδρες της Μιτίσκι Αρίνα, όπου περίπου 6.000 θεατές παρακολούθησαν την δεύτερη εντός έδρας αναμέτρηση της Χίμκι για την EuroLeague.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπελόσεβιτς, Χιμένεθ, Μάκιτς.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-18, 37-45, 55-67, 84-85.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Η Χίμκι θα πάει στην Ιταλία για να αντιμετωπίσει την Αρμάνι Μιλάνο (25/10, 21:45) στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της EuroLeague. Η Αναντολού Εφές, από τη μεριά της, θα υποδεχτεί την ίδια ημέρα (25/10, 20:30) την Φενέρμπαχτσε.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ