ΜΠΑΣΚΕΤ

Χίμκι - Νταρουσάφακα 85-84: Θρίλερ και νίκη για τους Ρώσους με ήρωα τον Τζόρνταν Μίκι

Χίμκι - Νταρουσάφακα 85-84: Θρίλερ και νίκη για τους Ρώσους με ήρωα τον Τζόρνταν Μίκι
EUROKINISSI

Η Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα έλεγχε το παιχνίδι με την Νταρουσάφακα μέχρι το 38', αλλά ένα επιθετικό ξέσπασμα της τουρκικής ομάδας λίγο έλειψε να στερήσει τη νίκη από τους γηπεδούχους, οι οποίοι με ήρωα της τελευταίας στιγμής τον Τζόρνταν Μίκι έσωσαν την παρτίδα. (VIDEO).

Η Νταρουσάφακα έφτασε ένα βήμα από το να κλέψει τη νίκη μέσα από τα χέρια της Χίμκι, αλλά ο σέντερ της ρωσικής ομάδας, Τζόρταν Μίκι, είχε αντίθετη άποψη. Με δύο εύστοχες βόλες στα 1.4 δευτερόλεπτα, ο Αμερικανός ψηλός γλίτωσε τη ρωσική ομάδα από το έμφραγμα, χαρίζοντας της την πέμπτη φετινή νίκη της στη EuroLeague (5-9).

Από την άλλη πλευρά, η Νταρουσάφακα δεν κατάφερε ούτε στην 14η αγωνιστική της EuroLeague να αυξήσει τον αριθμό νικών της στη διοργάνωση, παραμένοντας στο ένα και μοναδικό θετικό αποτέλεσμα που έχει πάρει μέχρι τώρα. Η ομάδα του Σελτσούκ Ερνάκ πλησίασε πολύ κοντά σε μία ιστορική ανατροπή, αλλά ο Τζόρνταν Μίκι της πήρε τη μπουκιά μέσα από το στόμα.

O MVP

Με δεδομένο ότι ο Αλεξέι Σβεντ και ο Άντονι Γκιλ παραμένουν εκτός δράσης λόγω τραυματισμού, ο Ντι Μποστ έχει βγει μπροστά και τραβάει κουπί. Στο αποψινό παιχνίδι, προσέφερε τα μέγιστα στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα σταματώντας στους 19 πόντους με 6/9 δίποντα, 2/3 τρίποντα και συνολικά 21 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο Αντρέυ Ζούμπκοβ εξελίσσεται στον μεγάλο πρωταγωνιστή της Χίμκι. Η εμπιστοσύνη του Γιώργου Μπαρτζώκα προς το πρόσωπό του έχει σηκώσει στα ύψη την αυτοπεποίθηση του Ρώσου φόργουορντ που πέτυχε 15 πόντους σε 34:54 λεπτά παιχνιδιού (ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στη EuroLeague) ενώ παράλληλα βελτίωσε το ρεκόρ καριέρας του στα ριμπάουντ και στο σύστημα αξιολόγησης (8 και 23 αντίστοιχα).

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, ο Ντι Μποστ προσπάθησε να βάλει τους γηπεδούχους σε θέση οδηγού, αλλά το σύνολο του Σελτσούκ Ερνάκ είχε τον τρόπο και τις απαντήσεις για να τον βγάλει εκτός εξίσωσης. Με καλές περιστροφές στην άμυνα και δυναμικά hedge out στο πικ ν' ρολ, η Νταρουσάφακα πλησίασε στο σκορ για να προσπεράσει στο τέταρτο λεπτό της αναμέτρησης με 7-8. Μετά τα μισά του πρώτου δεκαλέπτου, ο ρυθμός εκτροχιάστηκε με τις δύο ομάδες να αστοχούν σε φάσεις πάρε-βάλε, αλλά η Χίμκι άρχισε να βρίσκει τα πατήματά της και να απειλεί από την περιφέρεια. Η Νταρουσάφακα έδινε την αίσθηση ότι τζογάρει στα μακρινά σουτ της ρωσικής ομάδας με τη διαφορά ότι -όπως αποδείχθηκε- το ρίσκο της δεν ήταν η πιο συνετή και δόκιμη λύση καθώς με τρίποντο του Στέφαν Μάρκοβιτς η διαφορά εκτινάχθηκε στους 12 πόντους (30-18) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Ήδη από τις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου, η Χίμκι είχε επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό της, όμως ο Μάικλ Έρικ που μέχρι εκείνο το σημείο είχε πετύχει 9 πόντους δεν είχε την ανάλογη βοήθεια από τους συμπαίκτες του. Παρόλα αυτά, η Νταρουσάφακα βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και την απαιτούμενη ενέργεια για να ρίξει τη διαφορά σε λογικά επίπεδα (36-30). Στο 17ο λεπτό του παιχνιδιού, ο Ρέυ ΜακΚάλουμ σημείωσε ένα πολύ δύσκολο τρίποντο για να πάρει τη σκυτάλη ο Ζάνις Πέινερς και να μειώσει στον έναν πόντο (41-40). Η αναπάντεχη αντίδραση της ομάδας του Σελτσούκ Ερνάκ προβλημάτισε τον Γιώργο Μπαρτζώκα που κάλεσε εσπευσμένα τάιμ-άουτ. Οι Ντι Μποστ και Αντρέυ Ζούμπκοβ θυμήθηκαν τον παλιό καλό εαυτό τους, εκείνον της πρώτης περιόδου, με τη Χίμκι να κλείνει το πρώτο ημίχρονο προηγούμενη με μόλις 2 πόντους (45-43).

Στο τρίτο δεκάλεπτο, η Νταρουσάφακα δεν διαφοροποίησε την τακτική της. Τα γκαρντ της τουρκικής ομάδας τροφοδοτούσαν τον Έρικ Μάικλ που πάλευε να βγάλει άκρη και να επιβιώσει με την αερογραμμή της Χίμκι αλλά οι συγκινητικές προσπάθειές του δεν είχαν κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα βελτίωσε την περιφερειακή της άμυνα, θωράκισε τη ρακέτα της και έκλεισε τους ανοιχτούς διαδρόμους προς το καλάθι. Η Νταρουσάφακα όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Χάρη σε δύο διαδοχικά εύστοχα τρίποντα των Στάντον Κιντ και Τζέρεμι Έβανς, η ομάδα του Σελτσούκ Ερνάκ έδειξε σημάδια ανάκαμψης μέχρι να γκρεμίσουν τις αυταπάτες της οι Τσαρλς Τζένκινς και Ντι Μποστ "πυροβολώντας" έξω από τα 6.75μ. (69-57 στο 30').

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, η εξέλιξη του παιχνιδιού έμοιαζε και ήταν προδιαγεγραμμένη. Η Χίμκι ανέβαζε τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους, αλλά αδυνατούσε να χτίσει ένα προβάδισμα ασφαλείας. Από την άλλη πλευρά, η Νταρουσάφακα ροκάνιζε τη διαφορά, όμως κάποια κενά διαστήματα δεν της επέτρεπαν να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής. Από το 38ο λεπτό και μετά, το παιχνίδι απέκτησε μία άγρια όμορφια και μία συγκλονιστική τροπή. Η Χίμκι χαλάρωσε υπερβολικά, σπαταλώντας μία διαφορά 10 πόντων σε λιγότερο από 2 λεπτά. Για καλή της τύχη όμως, ο Τζόρνταν Μίκι με δύο εύστοχες βολές στα 1.4 δευτερόλεπτα, αποκατέστησε την τάξη (85-84) γλιτώνοντας την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα από ένα ανεπανάληπτο κάζο.

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Παρά τις χαμηλές πτήσεις που πραγματοποιεί η Χίμκι στη EuroLeague, o κόσμος της ήταν πιστός στο ραντεβού του κατακλύζοντας τις εξέδρες της Μιτίστσι Αρένα της Μόσχας.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ιερεθουέλο-Μπελόσεβιτς-Μπίσανγκ

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 30-18, 45-43, 69-57, 85-84

Χίμκι (Μπαρτζώκας): Μποστ 19 (2), Κρόκερ 8 (1), Βιάλτσεβ 5 (1), Γκριν 4, Ζαΐτσεβ, Μάρκοβιτς 6 (1), Μόνια, Ζούμπκοβ 15 (2), Τζένκινς 8 (2), Τόμας 5 (9 ριμπάουντ), Μίκι 15.

Νταρουσάφακα (Ερνάκ): ΜακΚάλουμ 13 (2), Ντεμίρ, Κιντ 10 (2), Οζντεμίρογλου 5 (1), Σαβάς 2, Μπράουν 8 (2), Ντάγκλας 12 (1 τρίποντο, 6 ασίστ), Πέινερς 10, Έβανς 11 (1), Έρικ 13.

Τα ομαδικά στατιστικά της Χίμκι: 23/39 δίποντα, 10/24 τρίποντα, 9/14 βολές, 23-11 ριμπάουντ, 20 ασίστ, 6 κλεψίματα, 14 λάθη, 2 κοψίματα.

Τα ομαδικά στατιστικά της Νταρουσάφακα: 19/35 δίποντα, 9/28 τρίποντα, 19/21 βολές, 14-8 ριμπάουντ, 17 ασίστ, 6 κλεψίματα, 7 λάθη, 7 κοψίματα.

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Η Χίμκι, στο δεύτερο διαδοχικό εντός έδρας παιχνίδι της, θα υποδεχθεί τη Μπασκόνια στη Ρωσία (27/12, 19:00) ενώ η Νταρουσάφακα θα φιλοξενήσει στην Τουρκία τον Ολυμπιακό (27/12, 19:15) με στόχο να βάλει τέλος στη δαιμονιώδη φόρμα του. Αμφότερα τα παιχνίδια θα διεξαχθούν για την 15η αγωνιστική της EuroLeague.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ