ΜΠΑΣΚΕΤ

Άντβερπ: Παίζει σε... διπλό ταμπλό με EuroCup και BCL

Άντβερπ: Παίζει σε... διπλό ταμπλό με EuroCup και BCL

Η Άντβερπ ανακοίνωσε ότι έχει καταθέσει αίτημα συμμετοχής τόσο στο EuroCup όσο και στο Basketball Champions League, περιμένοντας να δει ποια εκ των δύο διοργανώσεων θα την δεχθεί στην "αγκαλιά" της.

Η Άντβερπ έφτασε μέχρι το Final Four του Basketball Champions League πριν από ένα χρόνο, αλλά η αλλαγή προπονητή και πολλών παικτών έφεραν απότομη... προσγείωση τόσο εντός όσο κι εκτός συνόρων. Ο βελγικός σύλλογος ολοκλήρωσε τη σεζόν στην τρίτη θέση του εγχώριου πρωταθλήματος (διεκόπη οριστικά λόγω του κορονοϊού), γεγονός που συνεπάγεται πως δεν έχει το δικαίωμα της άμεσης πρόκρισης στη φάση των ομίλων του Basketball Champions League.

Προκειμένου όμως να είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο εν όψει της επόμενης σεζόν, οι άνθρωποι της ομάδας κατέθεσαν αίτημα συμμετοχής τόσο στη διοργάνωση της FIBA όσο και στο EuroCup. Δεδομένου ότι δεν φαίνονται ιδιαίτερα "ζεστοί" για το ενδεχόμενο παρουσίας στο FIBA Europe Cup, έκαναν τις απαραίτητες κινήσεις με σκοπό να είναι προετοιμασμένοι και να μετακομίσουν στη διοργάνωση της EuroLeague Basketball, εφόσον το Basketball Champions League δεν κάνει αποδεκτό το αίτημά τους.

Σε πρώτη φάση πάντως, φαίνεται πως τον πρώτο λόγο τον έχει η FIBA, η οποία καλείται να αποφασίσει τι θα πράξει με την περίπτωση της Άντβερπ. Ούτως ή άλλως, ο βελγικός σύλλογος δείχνει μια προτίμηση τα τελευταία χρόνια στο Basketball Champions League.

Photo Credits: FIBA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ