ΜΠΑΣΚΕΤ

Αποσύρεται ο Λιόρ Ελιγιάχου

Lior Eliyahu from Israel reacts during the EuroBasket European Basketball Championship Group B match against France in Siauliai, Lithuania, Thursday, Sept. 1, 2011. (AP Photo/Petr David Josek)
Lior Eliyahu from Israel reacts during the EuroBasket European Basketball Championship Group B match against France in Siauliai, Lithuania, Thursday, Sept. 1, 2011. (AP Photo/Petr David Josek) ASSOCIATED PRESS

Τέλος διαδρομής για έναν από τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες στην ιστορία του Ισραήλ, καθώς ο Λιόρ Ελιγιάχου αποφάσισε να αποσυρθεί σε ηλικία 35 ετών από τα παρκέ.

Λίγες εβδομάδες πριν από τα 35α γενέθλιά του, ο Λιόρ Ελιγιάχου είναι έτοιμος πια να αποσυρθεί από τα παρκέ και να απολαύσει τη ζωή του... συνταξιούχου. Ο Ισραηλινός πάουερ φόργουορντ υπήρξε ένας από τους κορυφαίους στην ιστορία του μπάσκετ της χώρας, έκανε καλή καριέρα με τις φανέλες των Χάποελ Γκαλίλ Ελιόν, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Μπασκόνια, Χάποελ Ιερουσαλήμ και Μακάμπι Ασντόντ, αν και η αλήθεια είναι ότι δεν έφτασε ποτέ στο επίπεδο που όλοι περίμεναν να φτάσει όταν ήταν ακόμη ένας υπερταλαντούχος νεαρός.

Ο Ελιγιάχου κατέκτησε έξι φορές το πρωτάθλημα Ισραήλ, τρεις φορές το κύπελλο, πήρε πρωτάθλημα στην Ισπανία στη μοναδική του σεζόν με τη Μπασκόνια (τότε λεγόταν Κάχα Λαμποράλ) σκοράροντας 18 πόντους απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπαρτσελόνα και γέμισε το βιογραφικό του με αρκετές διακρίσεις. Στη EuroLeague μέτρησε 135 συμμετοχές, με μέσο όρο 9.1 πόντους από 58% στο δίποντο και 65% στις βολές και 3.8 ριμπάουντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ