ΜΠΑΣΚΕΤ

Ισπανία - Κροατία στον τελικό του EuroBasket U16

MEDIA DAY ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
MEDIA DAY ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Κροατία έκαμψε την αντίσταση της Γαλλίας (65-58) και η Ισπανία επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην Τουρκία (67-57), για να διεκδικήσουν το Σάββατο το χρυσό μετάλλιο στο EuroBasket U16.

Η Κροατία και η Ισπανία θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο στο EuroBasket U16 του Νόβι Σαντ, αφού ξεπέρασαν το εμπόδιο της Γαλλίας και της Τουρκίας αντίστοιχα.

Σε ένα κλειστό παιχνίδι, με πολλές επαφές και σπουδαίες άμυνες, η "χρβάτσκα" έκαμψε την αντίσταση των "μπλε" (65-58) στηριζόμενη για ένα ακόμη βράδυ στον Ρόκο Πρκάτσιν. Ο γιος του άλλοτε σέντερ του Παναθηναϊκού κυριάρχησε στις δύο ρακέτες, με 21 πόντους, 15 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 τάπες σε 36'45''. Από κοντά ο Ματέι Μπόσνιακ (16 πόντοι, 11 ριμπάουντ) και ο Ιβάν Περάσοβιτς (γιος του Βέλιμιρ Περάσοβιτς), ο οποίος είχε 13 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Τα ποσοστά των δύο ομάδων στα σουτ εντός παιδιάς ήταν απογοητευτικά (24/63 η Κροατία, 21/72 η Γαλλία), αλλά αυτό έδειξε να προβληματίζει περισσότερο τη γαλλική ομάδα. Από τη μία το γεγονός πως δεν "τράβηξαν" ούτε ο Γιουάν Μπεγκαρίν (9 πόντοι με 3/16 σουτ) ούτε ο Μουσά Ντιαμπατέ (9 πόντοι με 4/14 σουτ), από την άλλη τα 11/37 τρίποντα στέρησαν από την ομάδα του Μπερνάρ Φορ τη δυνατότητα να παίξει στον μεγάλο τελικό.

Στον έτερο ημιτελικό, η "φούρια ρόχα" δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι πολύ διαφορετικό απ ότι έχει δείξει μέχρι στιγμής στο τουρνουά προκειμένου να κερδίσει την τουρκική ομάδα (67-57). Να παίξει δηλαδή καλή άμυνα κοντά στο καλάθι, εκμεταλλευόμενη τα μεγάλα κορμιά της, και να παρουσιαστεί στοιχειωδώς συνεπής από τα 6μ75 ανά διαστήματα. Με αυτό ως συνταγή, η ομάδα του Χαβιέ Ζαμόρα πήρε από νωρίς το προβάδισμα απέναντι στην Τουρκία, η οποία πάλεψε, αλλά ήταν ξεκάθαρο πως δεν είχε τα όπλα για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αναμέτρησης.

Μιάμιση περίοδο έμειναν κοντά στο σκορ οι γείτονες, πριν αναλάβει δράση ο Έκτορ Αλντερέτε στο μπροστινό μέρος του παρκέ. Δεδομένου ότι ο Ουσμάν Γκαρούμπα δεν ήταν εύστοχος, ο φόργουορντ της ισπανικής ομάδας αποτέλεσε το σημείο αναφοράς στην επίθεση, με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει σε διψήφια επίπεδα με την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου. Στα εναπομείναντα λεπτά, η Τουρκία επιχείρησε να κάνει την ανατροπή, αλλά εις μάτην.

Από τη μία τα άσχημα ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα, από την άλλη η λειψή δημιουργία και το όνειρο για το χρυσό μετάλλιο έσβησε.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα η Εθνική Παίδων επιβλήθηκε της Λετονίας , κι έτσι θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (18/8, 19:15) τη Σερβία με φόντο την πέμπτη θέση της διοργάνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ