ΜΠΑΣΚΕΤ

Καλέντζου: "Αυτές θα παραλάβουν την σκυτάλη"

Καλέντζου: "Αυτές θα παραλάβουν την σκυτάλη"

Η Τούλα Καλέντζου μίλησε για τη μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Κορασίδων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U16 β' κατηγορίας και έβαλε ψηλά τον πήχη για τη συγκεκριμένη γενιά παικτριών.

Τι κι αν έχασε το χρυσό μετάλλιο και δεν κατόρθωσε να γίνει η πρώτη εθνική ομάδα σε επίπεδο νέων γυναικών, νεανίδων ή κορασίδων που θα ολοκληρώσει ένα Ευρωμπάσκετ αήττητη... Τον πρωταρχικό στόχο της τον υλοποίησε η Εθνική Κορασίδων στην Ποντγκόριτσα, όπου τερμάτισε στην δεύτερη θέση και ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά το 2014.

Το μέλλον ανήκει στα κορίτσια του Τάκη Μπακογεώργου. Αυτό επισήμανε και η Τούλα Καλέντζου, άμεση συνεργάτης του ομοσπονδιακού προπονητή, στις δηλώσεις που έκανε μετά τη μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κορασίδων β' κατηγορίας. " Δυστυχώς έτυχε την κακή μας εμφάνιση να την κάνουμε στο τελευταίο παιχνίδι. Η ομάδα όμως βρίσκεται στην Α’ Κατηγορία. Αυτός ήταν και ο στόχος μας ερχόμενοι εδώ", τόνισε η Καλέντζου στο σάιτ της ΕΟΚ.

" Τα κορίτσια έκαναν τεράστια προσπάθεια, δούλεψαν πάρα πολύ, ήταν προσηλωμένες στον στόχο από την αρχή και ξέραμε γιατί έχουμε έρθει εδώ. Από τον πρώτο ως τον τελευταίο της αποστολής. Κλείσαμε το τουρνουά με 7-1 και θεωρώ πως παίξαμε το καλύτερο μπάσκετ στο τουρνουά και είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Έκλαιγαν τα περισσότερα κορίτσια μετά το παιχνίδι. Ήθελαν το χρυσό και τους πείραξε η δεύτερη θέση.

Είναι παιδιά και τα συναισθήματα είναι έντονα και σε πολλές περιπτώσεις αλλάζουν και γρήγορα. Τους μιλήσαμε στα αποδυτήρια όλοι, τους είπαμε πως πρέπει να είναι περήφανες για ότι κατάφεραν και για το ότι πέτυχαν το στόχο της ανόδου", πρόσθεσε η Ελληνίδα προπονήτρια, που υπογράμμισε και την παρουσία της Χατζηλεοντή και της Μποσγανά στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης, με την πρώτη να ανακηρύσσεται και MVP.

" Ναι, είχαμε διπλή εκπροσώπηση, ενώ και η MVP ήταν από την ελληνική ομάδα. Αξίζουν συγχαρητήρια και στις δύο, αλλά και σε όλη την ομάδα. Έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια. Είμαστε από τις 23 Ιουλίου ως σήμερα μαζί και είμαστε όλοι μια οικογένεια. Αυτή η ομάδα αξίζει να παίζει στην Α’ Κατηγορία και έδειξε πιστεύω πως άξιζε και φέτος να είναι εκεί", τόνισε η Καλέντζου.

Όσο για το μέλλον; " Δεν ξέρω... Ίσως να έχω γίνει κουραστική ή και γραφική... Τους το είπα σε πόσα μίτινγκ. Όσο κι αν μπορεί να τις βαραίνει αυτό, είναι η γενιά που μπορεί να ανεβάσει όλες τις ομάδες της ηλικίας τους. Είναι κάτι που θα έχει αντίκτυπο όταν θα είναι σε λίγα χρόνια στην Εθνική Γυναικών. Θα πρέπει κι αυτές να κρατήσουν το γυναικείο μπάσκετ ψηλά, με σοβαρότητα και δουλειά. Αυτές θα παραλάβουν τη σκυτάλη".

Η Τούλα Καλέντζου σχολίασε ακόμα και το σπουδαίο ρεκόρ της Εβίνα Μάλτση, η οποία ξεπέρασε τους 3.000 πόντους με την εθνική γυναικών στο χθεσινό (25/8) φιλικό παιχνίδι με το Βέλγιο : " Να είναι γερή και δυνατή και να φτάσει στους 10.000 πόντους! Αυτό της ευχήθηκα. Με την τρέλα που έχει για το μπάσκετ και την Εθνική Ομάδα μπορεί να μας εκπλήξει όλους! Είναι παράδειγμα... Έχει δύναμη ψυχής. Γνωριζόμαστε από 15 χρονών και όλο αυτό της αξίζει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ