ΜΠΑΣΚΕΤ

Κορονοϊός: Χαμός στην Λιθουανία με τους μισθούς των παικτών επειδή ανακοινώθηκε λήξη του πρωταθλήματος

EUROLEAGUE / ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η απόφαση της λιθουανικής λίγκας να διακόψει το πρωτάθλημα λόγω του κορονοϊού και να ανακηρύξει πρωταθλήτρια στην Ζάλγκιρις έμπλεξε τα πράγματα, αφού οι ομάδες φέρονται να μην σκοπεύουν να πληρώσουν τους παίκτες τους επόμενους μήνες.

Πριν λίγες ημέρες το συμβούλιο της λίγκας της Λιθουανίας αποφάσισε λόγω του κορονοϊού την την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος και κήρυξε πρωταθλήτρια την Ζάλγκιρις. Παράλληλα όμως άνοιξε τον ασκό του αιόλου για ένα θέμα που απασχολεί τους πάντες στον επαγγελματικό αθλητισμό: Τι θα γίνει με τα συμβόλαια των παικτών;

Σύμφωνα με δημοσίευμα του λιθουανικού σάιτ "15min.lt", οι σύλλογοι θα προσπαθήσουν να βρουν έναν τρόπο να μην καταβάλλουν στους παίκτες τους μισθούς των μηνών που ακολουθούν (Μάρτιο, Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος), αφού η σεζόν ολοκληρώθηκε για λόγους ανωτέρας βίας!

Οι εκπρόσωποι των παικτών - αλλά και οι ίδιοι οι παίκτες - όμως αντιδρούν σε αυτό, έχοντας ως βασικό επιχείρημα ότι δεν ερωτήθηκαν πριν ανακοινώσει η λίγκα μέσα σε μία μέρα την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι θα ήθελαν να δουν τη λίγκα να ακολουθήσει τον δρόμο των άλλων μεγάλων πρωταθλημάτων, που έχουν ανακοινώσει προσωρινή διακοπή μέχρι να βρεθεί λύση, δείχνοντας διάθεση να αγωνιστούν κεκλεισμένων των θυρών, αλλά και να δεχθούν να ολοκληρωθεί η σεζόν αρκετά αργότερα.

Κάπως έτσι, στην Λιθουανία υπάρχει πλέον ένα μικρό χάος, το οποίο γίνεται ακόμα μεγαλύτερο όταν προστίθεται μία ακόμα λεπτομέρεια: Αρκετές ομάδες βρίσκονται πίσω στις πληρωμές περίπου δύο με τρεις μήνες! Όπως και να έχει, αναμένεται με ενδιαφέρον το τι θα ακολουθήσει, αφού δεν αποκλείεται η Λιθουανία να δείξει τον δρόμο στις υπόλοιπες λίγκες της Ευρώπης.

Αξίζει να αναφερθεί πάντως ότι στην περίπτωση της Ζάλγκιρις τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Ο λόγος είναι ότι η πρωταθλήτρια Λιθουανίας έστειλε μεν τους παίκτες τους σπίτια τους, ωστόσο για αυτήν δεν έχει ολοκληρωθεί η σεζόν, αφού αναμένεται ακόμα η απόφαση της EuroLeague, η οποία βρίσκεται σε παύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ