ΜΠΑΣΚΕΤ

Κουρτινάιτις: "Είχα ακούσει πως ο Καρινιάουσκας στοιχημάτιζε στην ελληνική Α2"

Spains Sergio Rodriguez (6) and Lithuanias Vaidas Kariniauskas (93) chase a loose ball during a men's basketball game at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Saturday, Aug. 13, 2016. (AP Photo/Eric Gay)
Spains Sergio Rodriguez (6) and Lithuanias Vaidas Kariniauskas (93) chase a loose ball during a men's basketball game at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Saturday, Aug. 13, 2016. (AP Photo/Eric Gay) AP

Την ώρα που η Λιετκαμπέλις κρατά στο περιθώριο τον Βάιντας Καρινιάουσκας, ο Ρίμας Κουρτινάιτις αποκάλυψε πως είχε ακούσει φήμες για τον Λιθουανό από την εποχή που εκείνος έπαιζε στην Α2 με την Κύμη.

Η χθεσινή (29/1) αντίπαλος της ΑΕΚ στην 13η αγωνιστική του Basketball Champions League, Λιετκαμπέλις, έβαλε στο περιθώριο πριν από μερικές μέρες τον Βάιντας Καρινιάουσκας που ερευνάται για παράνομο στοιχηματισμό( λέγεται πως άνθρωπος από το στενό του περιβάλλον πόνταρε 1000 + 1000 ευρώ για να σκοράρει ο Λιθουανός λιγότερους από οκτώ πόντους στο ματς με τη Ντιζόν ) και σήμερα ο Ρίμας Κουρτινάιτις σχολίασε όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τον πρώην παίκτη της Κύμης με τον οποίο συνεργάστηκε στην Καντού.

" Εχω ακούσει διάφορα πίσω από τις κουρτίνες, απ' όταν ακόμη αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία της Ελλάδας. Δεν μπορώ να πω κάτι, διότι στη Λιθουανία είναι όλα δύσκολα. Μπορεί να σε βιντεοσκοπήσουν να παίρνεις χρήματα κι εσύ να πεις πως τα δανείστηκες" δήλωσε ο νέος προπονητής της Χίμκι και πρόσθεσε πως: " Στην Ιταλία του είχα πει να μην κάνει το λάθος. Είμαι διαφορετικός άνθρωπος, δεν χρειάζομαι τους νόμους για να είμαι νομότυπος. Δεν είχα πάντως προβλήματα μαζί του. Αν πάντως το έχει κάνει, είναι πολύ άσχημο. Είναι άσχημο να το κάνει αυτό ένας επαγγελματίας αθλητής. Αν το έχει κάνει, τότε δεν υπάρχει για εκείνον χώρος στον αθλητισμό".

Η στοιχηματικές αρχές της Λιθουανίας ερευνούν το περιστατικό και οι παράγοντες της Λιετκαμπέλις αναμένουν την επίσημη τοποθέτησή τους για να αποφασίσουν αν θα τερματίσουν το συμβόλαιο του Καρινιάουσκας για παραβίαση κανονισμών. Στο ματς με τη Ντιζόν ο πρώην παίκτης της Κύμης είχε δύο πόντους με 1/3 δίποντα και 0/3 τρίποντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ