ΜΠΑΣΚΕΤ

Λιθουανία: Η Πάρμα είπε "όχι" για Μακσβίτις

Λιθουανία: Η Πάρμα είπε "όχι" για Μακσβίτις
AP PHOTO/JESSICA HILL

Ο Κάζις Μακσβίτις ήταν ο εκλεκτός του Άρβιντας Σαμπόνις για τον πάγκο της Λιθουανίας, η Πάρμα αρνήθηκε όμως να ανάψει το πράσινο φως κι έτσι η "λιέτουβα" αναζητά εκ νέου για τον άνθρωπο που θα διαδεχθεί τον Νταΐνιους Αντομάιτις.

Ο πάγκος της Λιθουανίας θα παραμείνει κενό για μερικές ακόμη εβδομάδες αφού η Πάρμα δεν άναψε το πράσινο φως για την πρόσληψη του Κάζις Μακσβίτις. Ο 42χρονος τεχνικός αποτέλεσε τον εκλεκτό του Άρβιντας Σαμπόνης για τη διαδοχή του Νταΐνιους Αντομάιτις, η διοίκηση της ρωσικής ομάδας ενημέρωσε επίσημα την Πέμπτη (17/10) όμως πως δεν επιτρέπει στον προπονητή της να εργαστεί για τη λιθουανική ομοσπονδία.

"Η πρόταση από τη λιθουανική ομοσπονδία ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για εμάς. Φάνηκε για ακόμη μία φορά ότι διαλέξαμε έναν υψηλού επιπέδου προπονητή. Το καλοκαίρι του 2019 υπογράψαμε συμβόλαιο με τον Κάζις Μακσβίτις, με τη λογική να δουλέψει σκληρά στο Περμ για να πετύχει. Κατανοούμε την επιθυμία του να βοηθήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, αλλά έχουμε μπροστά μια πολύ απαιτητική σεζόν στη VTB League, με μια ομάδα που χρειάζεται χρόνο για να εξελιχθεί. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, κανένας σύλλογος δεν μπορεί να αντέξει ο προπονητής του να εργάζεται σε δύο ομάδες. Παραμένουμε ανοιχτοί για να συζητήσουμε εκ νέου το θέμα πριν από την έναρξη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Πάρμα, Σεργκέι Μπογουσλάβσκι.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Άρβιντας Σαμπόνις είναι υποχρεωμένος να ξεκινήσει από το "μηδέν" για την εύρεση του προπονητή που θα διαδεχθεί τον Νταΐνιους Αντομάιτις, ο οποίος αποχώρησε από τον λιθουανικό πάγκο μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

AP Photo/Jessica Hill

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ