ΜΠΑΣΚΕΤ

Λιθουανία: Η Ζάλγκιρις σάρωσε την Λιετκάμπελις στον πρώτο ημιτελικό

EUROLEAGUE / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η Ζάλγκιρις Κάουνας άρχισε με εύκολη νίκη επί της Λιετκάμπελις (78-58) την ημιτελική σειρά των λιθουανικών playoffs.

Η αντίσταση της Λιετκάμπελις στον εναρκτήριο αγώνα των λιθουανικών playoffs διήρκεσε ένα ημίχρονο. Ούτε λεπτό παραπάνω. Η Ζάλγκιρις δημιούργησε διαφορά 19 πόντων στην τρίτη περίοδο και εν τέλει έφτασε εύκολα στη νίκη με 78-58, κάνοντας το 1-0 στην (best of three) σειρά, λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του Ρομπέρτας Γιαβτόκας περί πιθανής παραμονής του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους για άλλη μια χρονιά.

Η ομάδα του Κάουνας προηγήθηκε ακόμα και με 25 πόντους διαφορά στο 34' (71-46) και είχε κορυφαίο όλων τον Μπράντον Ντέιβις (16 πόντοι, 9 ριμπάουντ), ο οποίος αναμένεται την επόμενη χρονιά να μετακομίσει στην Μαδρίτη για να παίξει στην Ρεάλ. Ο Τζαμάρ Γουίλσον (14 πόντοι) ήταν ο πρώτος σκόρερ της Λιετκάμπελις, η οποία κατέβηκε με μόνο οκτώ παίκτες.

Τα δεκάλεπτα: 18-11, 36-32, 59-42, 78-58.

Οι πόντοι της Ζάλγκιρις Κάουνας (Γιασικεβίτσιους): Ντέιβις 16 (9 ριμπάουντ), Τόμπσον 6, Γουόλτερς 11, Γουόκαπ 2 (8 ασίστ), Βέστερμαν 4, Γιανκούνας, Μιλάκνις 8, Γουάιτ 12, Γιοκουμπάιτις 2, Γκριγκόνις 7, Καβαλιάουσκας 2, Ουλανόβας 8 (7 ριμπάουντ).

Στην άλλη ημιτελική σειρά, η οποία θα αρχίσει την Τετάρτη (22/5), η Νέπτουνας υποδέχεται την Ρίτας Βίλνιους. Οι σειρές κρίνονται στις δύο νίκες.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ