ΜΠΑΣΚΕΤ

Μακάμπι: "Γκέλα" πριν από το ματς με τον Παναθηναϊκό

Olympiakos' coach Giannis Sfairopoulos applauds his players during their Final Four Euroleague semifinal basketball match against CSKA Moscow at Sinan Erdem Dome in Istanbul, Friday, May 19, 2017. (AP Photo/Lefteris Pitarakis)
Olympiakos' coach Giannis Sfairopoulos applauds his players during their Final Four Euroleague semifinal basketball match against CSKA Moscow at Sinan Erdem Dome in Istanbul, Friday, May 19, 2017. (AP Photo/Lefteris Pitarakis) AP

Η Χάποελ νίκησε την Μακάμπι 104-94 στο ντέρμπι του Τελ Αβίβ και την υποχρέωσε στην 3η ήττα της στο πρωτάθλημα του Ισραήλ, τέσσερις ημέρες πριν από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό (24/1, 21:30). Τρομερός ο Γούλμπεκιν για την Μακάμπι, που είχε 15/47 τρίποντα!

Το νικηφόρο σερί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο πρωτάθλημα του Ισραήλ σταμάτησε στο 4-0. Τέσσερις ημέρες πριν υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό για την 20ή αγωνιστική της EuroLeague, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου υπέστη την 3η ήττα της σε 13 αγώνες στο πρωτάθλημα του Ισραήλ, καθώς ηττήθηκε στο ντέρμπι του Τελ Αβίβ με 104-94 στην παράταση από την Χάποελ, η οποία μέχρι σήμερα μετρούσε μόνο 4 νίκες σε 14 αγώνες!

Με κορυφαίους τους Χάουελ (18 πόντοι), Γκινάτ (18 πόντοι) και Σούλερ (14 πόντοι) η Χάποελ διατηρούσε διαρκώς το προβάδισμα μετά το 7ο λεπτό και προηγήθηκε μάλιστα με 10 πόντους διαφορά μόλις 2,5 λεπτά πριν από τη λήξη (75-85). Το φινάλε όμως ανήκε στον Σκότι Γουίλμπεκιν. Η Μακάμπι έκανε στα επόμενα λεπτά ένα επιμέρους 1-11, με τον Αμερικανό γκαρντ να σημειώνει 9 από αυτούς τους πόντους, συμπεριλαμβανομένου και του σουτ που ισοφάρισε το σκορ 24'' πριν από τη λήξη (86-86).

Ο Γουίλμπεκιν έκανε στη συνέχεια φάουλ με 9,6'' να απομένουν, στέλνοντας τον Ραβίβ Λίμοναντ στην γραμμή των βολών. Ο έμπειρος γκαρντ έβαλε και τις δύο βολές, έδωσε στην Χάποελ εκ νέου το προβάδισμα με 88-86, αλλά στην τελευταία επίθεση ο Γουίλμπεκιν κέρδισε και αυτός με τη σειρά του φάουλ 0,2'' πριν από τη λήξη, ευστοχώντας ψύχραιμα στις δύο βολές.

Η ΜΑΚΑΜΠΙ ΕΙΧΕ 15/47 ΤΡΙΠΟΝΤΑ

Στην παράταση υπήρχε πάντως μόνο μία ομάδα στο γήπεδο. Η Χάποελ έβαλε τους πρώτους τρεις πόντους της έξτρα περιόδου, δεν άφησε την Μακάμπι να πάρει ανάσα και έφτασε εν τέλει εύκολα στη νίκη εν μέσω φανταστικής ατμόσφαιρας. Ο Σκότι Γουίλμπεκιν έβαλε 36 πόντους με 7/15 τρίποντα, 3/5 δίποντα και 9/10 βολές, αλλά δεν ήταν αρκετός για την προσεχή αντίπαλο του Παναθηναϊκού, η οποία τελείωσε το ματς με 15/47 τρίποντα!

Ο Μάικλ Ρολ (15 πόντοι), ο Τζον Ντιμπαρτολομέο (11 πόντοι) και ο Τζέικ Κοέν (10 πόντοι) ήταν οι άλλοι τρεις παίκτες που σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων από την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ