ΜΠΑΣΚΕΤ

Μαρτσουλιόνις: Εκλέχθηκε στις ευρωεκλογές και παραιτήθηκε της έδρας του!

Μαρτσουλιόνις: Εκλέχθηκε στις ευρωεκλογές και παραιτήθηκε της έδρας του!
EUROKINISSI

Ο θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ, Σαρούνας Μαρτσιουλιόνις, εκλέχθηκε Ευρωβουλευτής στην Λιθουανία, ωστόσο την επόμενη μέρα παραιτήθηκε από την έδρα του!

Ο Σαρούνας Μαρτσουλιόνις έκανε κάτι που δεν βλέπουμε συχνά: Εκλέχθηκε ευρωβουλευτής, αλλά παραιτήθηκε της έδρας του. Το ενδιαφέρον ωστόσο δεν είναι αυτό, όσο το πότε το έκανε: Μόλις 24 ώρες μετά την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών στην Λιθουανία, όπου εκλέχθηκε με 32.500 ψήφους!

Ο θρύλος του λιθουανικού - αλλά και του ευρωπαϊκού - μπάσκετ, άλλαξε γνώμη μόλις ημέρα αφότου έμαθε ότι θα εκπροσωπούσε την χώρα του, προκαλώντας εντύπωση με την απόφασή του. Όσο για τον λόγο που πήρε αυτή την απόφαση; Στην ανακοίνωσή του ανέφερε ότι για αυτόν έχουν προτεραιότητα κάποια θέματα που ασχολείται εντός συνόρων και σχετίζονται με το μπάσκετ!

Ο Μαρτσουλιόνις θεωρείται ένας από τους καλύτερους Λιθουανούς παίκτες όλων των εποχών, ενώ είναι ένας από τους πρώτους Ευρωπαίους παίκτες που αγωνίστηκαν στο ΝΒΑ, παίρνοντας τη μεγάλη απόφαση μαζί με τον Ντράζεν Πέτροβιτς και τον Βλάντε Ντίβατς την σεζόν 1989/90.

Ο θρυλικός γκαρντ αγωνίστηκε στο ΝΒΑ από το 1989 έως και το 1997, φορώντας τις φανέλες των Γουόριορς, των Σουπερσόνικς, των Κινγκς και των Νάγκετς, έχοντας 12.8 πόντους, 2.3 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ μέσο όρο, ενώ είναι και μέλος του Hall of Fame. Αυτό που δεν ξέρει πολύς κόσμος είναι ότι θεωρείται ένας από τους πρώτους παίκτες στην ιστορία - για άλλους είναι ο πρώτος - που χρησιμοποίησε το περίφημο "eurostep" στο ΝΒΑ, το οποίο πλέον χρησιμοποιείται από πάρα πολλούς παίκτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ