ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μάικλ Ότζο είχε κορονοϊό και γυμναζόταν παρά τις οδηγίες για ξεκούραση

Ο Μάικλ Ότζο είχε κορονοϊό και γυμναζόταν παρά τις οδηγίες για ξεκούραση
Aba-liga.com Crvena zvezda mts ABA-LIGA.COM CRVENA ZVEZDA MTS

Ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα δήλωσε πως ο Μάικλ Ότζο είχε προσβληθεί από κορονοϊό και γυμναζόταν παρά τις οδηγίες των γιατρών που του έλεγαν ότι χρειαζόταν ξεκούραση.

Ο θάνατος του Μάικλ Ότζο από ανακοπή καρδιάς σόκαρε το ευρωπαϊκό μπάσκετ, τον παγκόσμιο αθλητισμό γενικότερα. Ο 27χρονος θηριώδης σέντερ, πάντως, έχει βρεθεί στο μικροσκόπιο των αρχών της Σερβίας καθώς φέρεται να γυμναζόταν εντατικά ενώ είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό κι ενώ οι γιατροί του είχαν συστήσει να απέχει από κάθε φυσική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τον Νεμπόισα Τσόβιτς, τον πρόεδρο του Ερυθρού Αστέρα στον οποίο "μεγάλωσε" ο Ότζο, ο αδικοχαμένος μπασκετμπολίστας βρέθηκε αρνητικός σε τρία τεστ τον Ιούνιο, αλλά τον τον Ιούλιο ο έλεγχος έδειξε ότι είχε προσβληθεί από τον ιό. Στις 6 Ιουλίου οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν πνευμονία στον δεξί πνεύμονα και μία εβδομαδα αργότερα και στον αριστερό. Ο Ότζο είχε οδηγία να νοσηλευθεί σε κλινική που είχε διαμορφωθεί αποκλειστικά για νοσούντες από κορονοϊό, δεν ήθελε όμως να το κάνει και προτίμησε να ακολουθήσει θεραπευτική αγωγή, καταναλώνοντας ταυτόχρονα βιταμίνες για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Αν και οι γιατροί του είχαν απαγορεύσει να προπονείται, ο Ότζο γυμναζόταν κανονικά εδώ και αρκετές ημέρες λέγοντας συνεχώς ότι κουραζόταν πολύ γρήγορα. Μέχρι τις 7 Αυγούστου που συνέβη το μοιραίο ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ