ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολίμπια και Τσεντεβίτα συγχωνεύτηκαν και επίσημα

Ολίμπια και Τσεντεβίτα συγχωνεύτηκαν και επίσημα

Η Ολίμπια Λουμπλιάνας και η Τσεντεβίτα επισημοποίησαν τον "γάμο" τους, ανακοινώνοντας την συγχώνευσή τους, με το όνομα Τσεντεβίτα Ολίμπια.

Και το όνομα αυτής... Τσεντεβίτα Ολίμπια! Η Ολίμπια Λουμπλιάνας και η Τσεντεβίτα βρίσκονταν εδώ και μέρες σε συζητήσεις για να συγχωνευτούν , με τις σκέψεις τους πλέον να γίνονται πράξη.

Όπως ανακοίνωσαν οι δύο σύλλογοι, η συγχώνευση ολοκληρώθηκε, με την Ολίμπια Τσεντεβίτα να έχει ως έδρα την Λουμπλιάνα. Όπως έγινε μάλιστα σωστό, ο νέος σύλλογος θα αγωνιστεί στο EuroCup και την Αδριατική Λίγκα. Αξίζει να αναφερθεί ότι την σεζόν 2018/19 η Τσεντεβίτα είχε αγωνιστεί στο EuroCup και η Ολίμπια στο Basketball Champions League.

Η κίνηση των δύο ομάδων είναι πρωτόγνωρη, αφού συγχωνεύονται ομάδες από διαφορετικές χώρες, αφού η Ολίμπια εδρεύει στην Σλοβενία, ενώ η Τσεντεβίτα στην Κροατία. Ο υποβιβασμός της πρώτης όμως και το παράπονο της Τσεντεβίτα ότι η πόλη του Ζάγκρεμπ δεν την στήριξε στα 14 χρόνια ιστορίας της, είχε ως αποτέλεσμα να παρθεί αυτή η ριζοσπαστική απόφαση.

Αυτό που μένει να φανεί πλέον είναι ποια θα είναι η σύνθεση της ομάδας, αλλά και ο προπονητής, αφού το μόνο που είναι γνωστό μέχρι στιγμής είναι ότι το ρόστερ θα στελεχωθεί από παίκτες και των δύο ομάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ