ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός για Μπάουμαν: "Τεράστιο το κενό που αφήνει"

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός για Μπάουμαν: "Τεράστιο το κενό που αφήνει"
AP PHOTO/JAE C. HONG

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός εξέδωσαν συλλυπητήριες ανακοινώσεις για τον θάνατο του Πάτρικ Μπάουμαν, γενικού γραμματέα της FIBA.

Η είδηση του θανάτου του Πάτρικ Μπάουμαν από καρδιακή ανακοπή το πρωί της Κυριακής (14/10) προκάλεσε θλίψη στο παγκόσμιο μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός εξέδωσαν συλλυπητήριες ανακοινώσεις για τον χαμό του μέχρι πρότινος γενικού γραμματέα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, υπογραμμίζοντας ότι το κενό που αφήνει πίσω του είναι τεράστιο.

Λίγη ώρα αργότερα τον γενικό γραμματέα της FIBA αποχαιρέτησαν ακόμα μέσω ανακοινώσεων η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο ΕΣΑΚΕ και ο ΠΣΑΚ. Διαβάστε αναλυτικά όλες τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν οι ελληνικοί σύλλογοι.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

" ΗΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠεκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον πρόωρο και απροσδόκητο χαμό τουΓενικού ΓραμματέατηςFIBA, Πατρίκ Μπάουμαν.Ο Ελβετός δικηγόρος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 51 ετών από καρδιακή προσβολή σκορπίζοντας θλίψη στο παγκόσμιο μπάσκετ. Κατείχε τη θέση τουΓενικού ΓραμματέατηςFIBAαπό το 2002 διαδεχόμενος τονΜπόρισλαβ Στάνκοβιτς, ενώ πριν από μερικούς μήνες η θητεία του είχε επεκταθεί πρόωρα από το 2022 ως το 2031, ενδεικτικό της σπουδαίας προσφοράς του στο άθλημα. Ο αιφνίδιος θάνατος τουΠατρίκ Μπάουμαναφήνει ένα τεράστιο κενό στο παγκόσμιο μπάσκετ. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του".

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

" Ημέρα θλίψης η σημερινή για το παγκόσμιο μπάσκετ μετά την τραγική είδηση του θανάτου του Γενικού Γραμματέα της FIBA, Patrick Baumann. Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. Το κενό που αφήνει στη FIBA και στο παγκόσμιο μπάσκετ είναι τεράστιο. Καλό ταξίδι...".

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ:

" Συγκλονισμένη είναι η οικογένεια της ΑΕΚ Β.C. από τη στιγμή, που πληροφορήθηκε το μαντάτο για τον αδόκητο χαμό του Γενικού Γραμματέα της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν. Η ΑΕΚ Β.C. και ο Μάκης Αγγελόπουλος αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν τα ειλικρινή τoυς συλλυπητήρια προς τους οικείους του εκλιπόντος. Ολόκληρος ο οργανισμός της τροπαιούχου του BCL συμμετέχει στον ανείπωτο θρήνο της μεγάλης οικογένειας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας".

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ:

" Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια για τον αιφνίδιο θάνατο του ΓΓ της FIBA Πάτρικ Μπάουμαν. Το μπάσκετ έχασε ένα πολύτιμο μέλος".

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

" Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν την βαθιά θλίψη τους για την απώλεια του Πάτρικ Μπάουμαν, που προκάλεσε σοκ στο παγκόσμιο μπάσκετ, και τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ο Πάτρικ Μπάουμαν «διαδέχθηκε» σε πολύ νεαρή ηλικία τον Μπρόρισλαβ Στάνκοβιτς στην θέση του Γενικού Γραμματέα της FIBA και άφησε την «σφραγίδα» του στις εξελίξεις του παγκόσμιου μπάσκετ τα τελευταία 15 χρόνια.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει".

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ:

"Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για το χαμό του Πάτρικ Μπάουμαν.

Το παγκόσμιο μπασκετ είναι πλέον πιο "φτωχό", καθώς "έχασε" έναν εργάτη, έναν άνθρωπο με εκπληκτικές ιδέες για την ανάπτυξη του αθλήματος.

Ο Σύνδεσμος μας, είχε αγαστές σχέσεις με τον Γενικό Γραμματέα της FIBA, ο οποίος άκουγε πάντα τα προβλήματα των παικτών.

Είμαστε πολύ λυπημένοι για την "απώλεια" του, το κενό που αφήνει είναι τεράστιο".

Photo credits: AP Photo/Jae C. Hong

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ