ΜΠΑΣΚΕΤ

Περπέρογλου: "Παράδειγμα ο Σπανούλης, έτοιμος ο Τόμιτς"

Περπέρογλου: "Παράδειγμα ο Σπανούλης, έτοιμος ο Τόμιτς"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Στράτος Περπέρογλου μίλησε για τη μετακόμισή του στο Βελιγράδι για λογαριασμό του Ερυθρού Αστέρα, ενώ αναφέρθηκε και στους Μίλαν Τόμιτς και Βασίλη Σπανούλη. Τι είπε για την συνεργασία του με τους Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ο Στράτος Περπέρογλου παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη μετά την υπογραφή του στον Ερυθρό Αστέρα και δεν έκρυψε την επιθυμία του να βοηθήσει τη νέα του ομάδα, ενώ τόνισε πως ο Μίλαν Τόμιτς είναι έτοιμος για να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Επίσης, ο έμπειρος φόργουορντ έβγαλε το "καπέλο" του στον Βασίλη Σπανούλη, ενώ αναφέρθηκε και στους Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Ντούσαν Ίβκοβιτς.

"Ο Ερυθρός είναι μία ομάδα με παράδοση, ιστορία και πολλούς φιλάθλους. Πάντα απολάμβανα να παίζω στο Βελιγράδι. Μίλησα με τον Μίλαν (σ.σ. Τόμιτς), όταν υπέγραψε στον Ερυθρό Αστέρα. Συνεργαστήκαμε στον Ολυμπιακό και είχαμε μία τέλεια επαγγελματική σχέση. Πιστεύω πως εδώ και χρόνια ήταν έτοιμος για αν κάνει το επόμενο βήμα και να γίνει πρώτος προπονητής. Έχει δουλέψει με πολύ καλούς προπονητές, έχει εμπειρία και χαρακτήρα νικητή. Είχε φτάσει η ώρα να κάνει αυτό το βήμα και είμαι σίγουρος πως θα τα πάει πολύ καλά", είπε αρχικά ο 34χρονος φόργουορντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα "basketballsphere.com" και συνέχισε τις δηλώσεις του αναφερόμενος στον νέο του προπονητή:

"Πιστεύω πως έμαθε από τους προπονητές, με τους οποίους συνεργάστηκε Φυσικά, δεν είναι εύκολο από βοηθός να γίνεσαι πρώτος προπονητής, αλλά είμαι σίγουρος πως είναι έτοιμος. Πρέπει πρώτα να δούμε την φιλοσοφία και την προσέγγισή του".

Επίσης, ο Στράτος Περπέρογλου ρωτήθηκε για τον ο ίδιος και ο Μίλαν Τόμιτς θα καταφέρουν να δώσουν στον Ερυθρό Αστέρα τα στοιχεία εκείνα, όπως είναι η νοοτροπία νικητή και η μαχητικότητα, που χαρακτηρίζουν τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια: "Όλα αρχίζουν από την χημεία των παικτών, το πόσο καλά δουλεύουν και το πώς θα δεθού. Ο Ολυμπιακός είχε μία νεανική ομάδα, με παίκτες που διψούσαν για νίκες και ήθελαν να χτίσουν την καριέρα τους. Υπήρχε όμως κι ένας ηγέτης, ο Σπανούλης, ο οποίος είναι παράδειγμα για τον τρόπο δουλειάς του. Ο Ερυθρός Αστέρας έχει πολλούς νεαρούς και ταλαντούχους παίκτες που θέλουν να δείξουν την αξία τους. Βλέπω πως υπάρχουν ομοιότητες στα πρότζεκτ. Θα δούμε τι θα κάνουμε".

Ο Στράτος Περπέρογλου μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και αναφέρθηκε στην σχολή των Σέρβων προπονητών: "Η καριέρα μου χτίστηκε με σερβικη επιρροή. Πιστεύω πως οι Σέρβοι και οι Έλληνες έχουν παρόμοια νοοτροπία. Έχω μάθει από όλους τους προπονητές, με τους οποίους συνεργάστηκα και ήταν τιμή μου που δούλεψα μαζί τους. Έμαθα τι σημαίνει να έχεις την σωστή νοοτροπία, πως πρέπει να δουλεύεις σκληρά και να είσαι έτοιμος. Η σχολή της Σερβίας είναι η πιο πετυχημένη και έχει την μεγαλύτερη επιρροή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Νιώθω ευλογημένος, γιατί δούλεψα με μερικούς από τους καλύτερους προπονητές".

Τέλος, ο Στράτος Περπέρογλου τόνισε πως "έχουμε μία νεαρή και ταλαντούχα ομάδα. Είμαι αισιόδοξος. Πιστεύω πως σε κάθε ματς θα έχουμε την ευκαιρία για να νικάμε... Θα προσπαθήσω να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου - ειδικά τους νεαρότερους - με την εμπειρία μου. Θα είμαι χαρούμενος, αν η ομάδα πετύχει τους στόχους της. Όποιος και αν είναι ο ρόλος μου, ό,τι κι αν μου ζητήσει ο προπονητής, θα κάνω το καλύτερο που μπορώ".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ