ΜΠΑΣΚΕΤ

Πρκάτσιν: "Ζήτησα να σχεδιάσει ο κόουτς κάτι για μένα"

Πρκάτσιν: "Ζήτησα να σχεδιάσει ο κόουτς κάτι για μένα"

Ο Ρόκο Πρκάτσιν "κουβάλησε" την Κροατία σε όλο το Ευρωμπάσκετ Παίδων. Αυτό έκανε και στην τελευταία φάση του τελικού, όταν ζήτησε από τον προπονητή του να σχεδιάσει το τελευταίο play για αυτόν.

Ένα νέο αστέρι "γεννήθηκε" στο Νόβι Σαντ. Ο Ρόκο Πρκάτσιν ήταν η μεγάλη αποκάλυψη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος παίδων που ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην πόλη της Σερβίας. Ο γιος του Νικόλα Πρκάτσιν ήταν ο MVP του τουρνουά, αλλά και αυτός που έκρινε τον τρομερό τελικό με την Ισπανία , σημειώνοντας τα τελευταία δύο καλάθια της Κροατίας, συμπεριλαμβανομένου και του νικητήριου 2,8'' πριν από τη λήξη.

" Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης. Τι άλλο να πω; Για αυτό ήρθαμε εδώ πέρα. Όχι για το αργυρό ή το χάλκινο. Θέλαμε το χρυσό και το αξίζαμε απόλυτα", είπε στην FIBA ο 16χρονος φόργουορντ. " Όταν έφτασε το τελευταίο λεπτό, σκεφτόμουν ότι πρέπει να το καθαρίσουμε. Ήταν η μόνη σκέψη που είχα στο μυαλό μου. Στην τελευταία φάση, με έξι δευτερόλεπτα να απομένουν, ζήτησα από τον κόουτς να σχεδιάσει κάτι για μένα", είπε ο Πρκάτσιν μετά το τέλος του συναρπαστικού τελικού.

Ο Κροάτης φόργουορντ ολοκλήρωσε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με 18,6 πόντους, 10,9 ριμπάουντ, 3,7 ασίστ και 2,0 κοψίματα κατά μέσο όρο. Και φυσικά με το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη ανά χείρας... " Το βραβείο του MVP δεν σημαίνει τόσα πολλά για μένα, όσο το γεγονός ότι κατακτήσαμε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και ότι έχω αυτό το μετάλλιο κρεμασμένο στον λαιμό μου", δήλωσε ο Πρκάτσιν.

" Αυτό το βραβείο, αυτό αυτό το χρυσό μετάλλιο, το τρόπαιο, δεν αποτελούν βάρη για μένα. Είναι απλά κάποια πράγματα που θα με κάνουν να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά. Ο κόσμος έχει δει πια ότι είμαι ταλαντούχος παίκτης. Τώρα είναι η ώρα να δουλέψω ακόμα πιο πολύ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ