ΜΠΑΣΚΕΤ

Πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ της Βόρειας Μακεδονίας ο Πέρο Άντιτς

Πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ της Βόρειας Μακεδονίας ο Πέρο Άντιτς

Εναν νέο ρόλο ανέλαβε από την Δευτέρα (15/5) ο Πέρο Άντιτς, μετά από μια σημαντική καριέρα σε Ευρώπη και ΝΒΑ.

Ήταν ο μοναδικός υποψήφιος και με 27 ψήφους έγινε ο νέος πρόεδρος της ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης της Βόρειας Μακεδονίας. Ο Πέρο Άντιτς αποσύρθηκε από τα παρκέ και αποφάσισε να βοηθήσει το άθλημα από άλλο πόστο, με αποτέλεσμα να γίνει πλέον το αφεντικό του μπάσκετ της χώρας του.

" Φυσικά είμαι χαρούμενος, αλλά αισθάνομαι και περίεργα γι' αυτόν τον ρόλο. Πάντα έλεγα πως όραμά μου ήταν να δημιουργήσω μια δυνατή ομάδα από αθλητές και ανθρώπους που θα δουλέψουν μαζί για το καλό του μπάσκετ. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι όταν μιλάμε γι' αυτό το σποτ. Υπάρχουν προτεραιότητες, από την ανάπτυξη των υποδομών, μέχρι την βελτίωση της λίγκας και την επιστροφή της εθνικής ομάδας σε ένα καλό επίπεδο, στη συμμετοχή στις διεθνείς διοργανώσεις" ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Πέρο Άντιτς ως πρόεδρος της ομοσπονδίας.

Ο Άντιτς ξεκίνησε την καριέρα του στη Ραμποτνίτσκι, συνέχισε στην ΑΕΚ, τον Ερυθρό Αστέρα, τη Λουκόιλ Ακαντέμικ, την Λοκομοτίβ Κουμπάν, την Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, τον Ολυμπιακό, τους Ατλάντα Χοκς, τη Φενέρμπαχτσε και ολοκλήρωσε την πορεία του στον Ερυθρό Αστέρα. Κατέκτησε τρεις φορές την EuroLeague, δύο φορές το πρωτάθλημα Ελλάδας, άλλες δύο εκείνο της Τουρκίας, μία αυτό της Σερβίας και πολλά ακόμη ατομικά παράσημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ