ΜΠΑΣΚΕΤ

Ράτζα για Πέτροβιτς: "Είχαμε τσακωθεί για ανόητο λόγο μία μέρα πριν πεθάνει"

Dino Radja speaks during induction ceremonies at the Basketball Hall of Fame, Friday, Sept. 7, 2018, in Springfield, Mass. (AP Photo/Elise Amendola)
AP Photo/Elise Amendola AP PHOTO/ELISE AMENDOLA

Ο Ντίνο Ράτζα αποκάλυψε σε post του στα social media ότι μία μέρα πριν πεθάνει ο Ντράζεν Πέτροβιτς είχαν τσακωθεί για ανόητο λόγο.

Συμπληρώθηκαν χθες (7/6) 27 χρόνια από τον θάνατο του Ντράζεν Πέτροβιτς και ο Ντίνο Ράτζα θυμήθηκε μέσω της σελίδας του στο Facebook τον φίλο και συμπαίκτη με ένα όμορφο κείμενο, πριν εξομολογηθεί ότι οι δυο της είχαν τσακωθεί μία μέρα πριν πεθάνε ο Ντράζεν.

Ο θρύλος του Κροατικού μπάσκετ ξεκίνησε μιλώντας για το " The Last Dance", συγκρίνοντας τη νοοτροπία του Μάικλ Τζόρνταν με του Ντράζεν Πέτροβιτς, για να τονίσει ότι είχαν την ίδια αποφασιστικότητα.

Ο Ράτζα ξεκίνησε γράφοντας: "Είναι δύσκολο να γράψεις κάτι για τον Ντράζεν που δεν έχει γραφτεί ήδη, αλλά αφού παρακολούθησα το "The Last Dance" έχω να κάνω μία σύγκριση. Δεν θα μιλήσω γι ατο ταλέντο τους, δεν έχει σημασία. Θα μιλήσω για τον τρόπο σκέψης τους. Αυτό που είχε ο Τζόρνταν το είχε και ο Ντράζεν: Νοοτροπία. ήταν γεννημένος νικητής. Μπορεί να έχανε κάποιους αγώνες ή πρωταθλήματα, αλλά δεν υποτασσόταν ποτέ".

Στην συνέχεια ήταν που έκανε την αποκάλυψη για τον τσακωμό τους: " Λίγοι άνθρωποι το ξέρουν. Το τελευταίο ματς του Ντράζεν ήταν κόντρα στην Σλοβενία στην Πολωνία. Το παιχνίδι ήταν αδιάφορο, αφού είχαμε προκριθεί στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Δεν ήταν σημαντικό παιχνίδι και δεν έπρεπε κανείς μας να παίξει, αλλά αυτό δεν ήταν επιλογή για αυτόν. Και φυσικά στο τέλος χάσαμε και τσακωθήκαμε για κάποιον ανόητο λόγο. Ποιος δεν πάσαρε σε ποιον, ποιος δεν έκανε μπλοκ-άουτ. Την επόμενη μέρα ακολούθησε αυτό το καταραμένο ταξίδι. Το ίδιο πρωί, εγώ, αυτός και ο Στόικο (σ.σ Βράνκοβιτς) καθόμασταν σε μία καφετέρια. Είπε στον Στόιοκ να μου πει ότι είμαι ανόητος και είπα στον Στόικο να του πει το ίδιο πράγμα".

Κλείνοντας, ο Ράτζα έγραψε: " Δεν έχει σημασία τι παίζεις, ή αν είναι σημαντικό, πάντα πρέπει να δίνεις το 100%. Αυτός είναι ο λόγος που ο Ντράζεν ήταν σπουδαίος ηγέτης".

AP Photo/Elise Amendola

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ